Statikus Tűzfarkas

2022.02.11

Hoztam mára egy high-end Haladó paklit Máguséktól, amolyan reprezentatív jelleggel, de hátha sikerül valakinek valami használhatót kiszűrni belőle. Sok-sok zavaró kis lapot kapott a kaszt, köztük több olyat, amely minden körben pár páncélértéket sebez célpontokba. Gondoltam hát, lovagoljuk meg ezt a vonalat, és mehet fullba a kretén...

Pakli Neve: Statikus Tűzfarkas

Nemes: Rúnamester

Karakterek: 10
4 Bizáncváradi Bérenc Varázsló
3 Ismeretlen Áldozómester
3 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 7
3 Télvidéki Fenyőbot
3 Szatírszarv Pálca
1 Télvidéki Fenyőbot Zafírral

Képességek: 12
2 Statikus Töltés
3 Vöröskövi Tűzfarkas
2 Őrző Bűbáj
2 Dermesztés
1 Emlék Torzítás
2 Lélek Csapás

Italok: 3
2 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala


Játék a paklival:

Kezdő lapunk egy jó Télvidéki Fenyőbot lehet, onnantól pedig csak egy 3-as és 4-es karakterre kell gyúrnunk, plusz előny, ha sikerül hamar az egyik Statikus Töltést felhúznunk még a kettőből. A Statikus Töltés és a Vöröskövi Tűzfarkas 4 illetve 3 sebzést képes kiosztani körönként, így ezek köré építettük az alap koncepciónkat. A sok kicsi sokra megy alapon még bekerült az Ismeretlen Áldozómester is, aki hasonló hatással bír, de csak Bábok és Hátasok ellen, Haladón ez utóbbi sűrűbben fordulhat elő, így akár még vele is számolhatunk majd, mint plusz ,,ingyen" sebzés.

2 Varázskört még terveztem a pakliba berakni, amiket a legjobb ha végjátéknál használunk (hiszen a 3-as karakterünkre nem szerelhető, a többinél pedig lehet, hogy már inkább Hátast teszünk le), de alapból már csak mellékpakliba tennék belőle, és helyettük inkább Dermesztést használnék kezdésként. Egyrészt kell valami, amivel a 3-as 4-es karaktereinket aktiválhatjuk (leginkább az Áldozómestert ha úgy van), másrészt ez egy lassabb koncepció, így nem árt, ha az ellenfelünket is tudjuk lassítani.

A Vöröskövi Tűzfarkas minden körünk végén kioszthat 3 sebzést bármilyen célpontban, optimális esetben akár kettőt is tudhatunk a térfelünkön belőle, bár készüljünk arra, hogy amolyan Fal-ként fognak üzemelni, és ellenfelünk előbb-utóbb külön fogja támadni a Hátasunkat. De a fő tervünk az, hogy Hátasból kettő és csatatéren egy Statikus Töltésünk legyen. Ugyan kell dobnunk neki lapot kézből, de ha ez sikerül körönként 10 sebzést is kioszthatunk, ami majdnem olyan, mint ha minden körben használnánk egy kisebb sebző képességet, plusz.... még támadhatunk is minden karakterünkkel, akiket ugyancsak erősít a Tűzfarkas... bommmm....

A végjátékra 2 Lélek Csapás, mert abból baj nem lehet, de persze cserélhetitek korai lapokra is, leginkább majd mellékpakliban készüljetek. Ugyanez igaz a Szatírszarv Pálcára is, lehet cserélhetőek most kényelmesen Sziromkristályokra. Az új Fenyőbot fejlesztés pedig bármikor is jön, jó hasznát vehetitek, bőven zavaró fog lenni majdnem minden esetben, trust me ;)

A további védelmünkről a végjátéknál a 2 Őrző Bűbáj gondoskodhat még, ezzel elősegítve, hogy mi fejezzük be hamarabb a játékot vagy egy ellenséges karaktert. Minden mást a képzelőerőtökre bízok :)

Remélem kedvcsináló paklinak jól sikerült ez és megmozgatja a fantáziátokat, én nagyon szívesen venném, ha látnék ebből egy hasonló, működő variációt. Szóval csak hajrá hajrá ;) Discordon és szombaton is Haladó, készülődjetek meglepetésekkel!

Detox.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1080283422733907

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5