Szabályzat, GYIK, Nemzeti

2021.05.28

Egyre több az újítás és az átdolgozás mind a szabályokat, mind pedig a játék többi részét illetően. A Gyakran Ismételt Kérdések aloldalunk is sok új információt tartalmaz már, így a Játékszabály mellett ezen is sokat frissítettünk, kiegészítettünk.

Habár még a mai napig sok kérdés felmerül, igyekszünk mihamarabb tisztázni az összeset. Vannak berögzült ,,rossz szokások" , amik már a régi időkben sem működtek úgy, vagy összességében jól. Akár régi, akár kezdő játékos vagy, mindenképpen szánj egy kis időt a GYIK és a szabályzat átolvasására.

GYIK: https://www.osokhajnala.eu/gyik/

Játékszabály: https://www.osokhajnala.eu/jatekszabaly/

Igaz az, hogy játék közben jobban tanul az ember fia/lánya/borja/satöbbi, lassan bele is vághatunk az élő versenyzésbe is, hiszen már jövőhét vasárnap tartunk egy haladó nyitó versenyt, ezzel elkezdve végre az idei szezont. Onnantól számítva egy év múlva körülbelül már érkezhet is a Nemzeti Bajnokság, ami jócskán eltér majd, az eddigi ,,megszokottól" .

Mivel tudom, hogy leginkább erről szeretnétek infókat, így csepegtetek nektek kicsit. De előtte a fenti két linket mindenképpen tanulmányozzátok majd, és ha van kérdés/észrevétel, jelezzétek nekünk, ezzel is segítve a játék fejlődését. Köszi-köszi.

Egyelőre csak tervek vannak, ami a Nemzetit illeti, de abból nem kevés. Még teljesen kidolgozás alatt van, de megmutatom milyen vonalon tervezünk elindulni, de ezek még csak ötletelések, kérlek kezeljétek is úgy:

- Ligák nem lesznek, nem innen lehet bekerülni Nemzetire.
- Azon régiókban (jelenleg Budapesten) ahol több, mint 15 játékos lesz a nevezők listáján, lesz egy Régiós Bajnokság is, ahol az év legjobban teljesítő 4-6 játékosa juthat be.
- Ezen a versenyen 3 különböző formátumot kell majd játszani, akár 3 különböző kaszttal.
- A Nemzetire, hasonlóan a fentebb említett bajnokságra is úgy lehet majd bekerülni, hogy az állandó versenyformátumainkon a lehető legjobb helyezések (általában a top 3 ) egyikét el kell érni az adott évben. Ennek a létszámát, és külön a régiók bejutását még kidolgozás alatt tartjuk, de az a lényeg, hogy lesz. Ha úgy vesszük, kettő is :)
- Szezonális Bajnokságok, emelt nyereményért továbbra is lesznek.


További, kidolgozott részletekkel a jövő hónapban érkezünk. A nyitó verseny után, már mentor napokat is tartok majd Budapesten, ezen kívül pedig folytatódnak a Discord háborúk, amin ugyancsak tervezünk majd erősíteni. Szóval jó dolgokkal készülünk, lassan minden sínen lesz :)

Jó hétvégét, jó játékot, kávét!

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5