Szerencsehuszár Tüzes Duál

2021.10.20

Most azon szerencsejátékosainknak kedveznék, akik úgy szeretnének Profi párbajt nyerni, hogy igazából meg sem érdemlik, mert csak a véletleneken múlik. A Tűz koncepció még nem találta meg Profi formátumban a helyét, de szerintem ezzel a Vadász-Mágus duállal egészen izgalmassá lehet tenni.

Nemes: Löveg Specialista

Karakterek: 11
4 Fenyvesváradi Tüzesíjász
3 Bereni Palotaőr
3 Varázstudó Rabszolga
1 Diána

Fegyverzetek: 6
3 Veresváradi Tüzes Hosszúíj
3 Télvidéki Fenyőbot

Képességek: 10
4 Magmagömb
3 Lángoszlop
2 Tűz Köve
1 Emlék Torzítás

Italok: 5
4 Életerő Itala (Vadász)
1 Magabiztosság Itala (Vadász)


Játék a paklival:

Kezdjük kivételesen a pakli legnagyobb hátrányaival, amiből nevezetesen kettő is van, ami miatt inkább csak meglepetés koncepció, mint sem versenygyőztes. Az egyik a védelem szinte teljes hiánya, a sebző lapok mellé ebben a formában nem fér el védekező lap. A másik pedig, hogy a szükséges laphúzás miatt Vadász nemest kell használnunk, így a potenciálisan hatalmas sebzés, ami a jól megdobott Lángoszlop lenne Mentális Erő Italával, nem működhet, hiszen csak Vadász italokat használhatunk ha a nemesünk is az.

Amiben viszont nagyon erős lehet, az a tempó és a korai sebzés. A 4-ik körre már alapvetően nagy nyomást tudunk gyakorolni, a Tüzesíjászok nagyot ütnek, a Palotaőrök már aktívan hozva is jól sebeznek képességgel.

Az izgalmas Veresváradi Tüzes Hosszúíj +2 sebzést biztosít a 3-as karakterünknek, ha a célpont már sérült Tűz képesség által, így ha csak ez a két lapunk van lent, már 10 fizikaival tud támadni ha Palotaőrrel sebeztünk már Magmagömbbel vagy Lángoszloppal. Ez a korai játékra általában elég tud lenni.

Ha pedig az 5-6-os szinten sikerül kijátszanunk az egyik Rabszolgát és az egyik Tűz Kövét, minden sebző képességünk +5-el érkezik, ha van még rajta kívül legalább 2 tűz sebzéstípus az asztalon, amiből azért van bőven a pakliban :)

Kezdő lapnak itt egy Életerő Italát mondanék, fontos lesz a sok laphúzás, mert az egyetlen lehetőségünk a győzelemre, ha gyorsan és sokat sebzünk. Nagy ellenfél lehet egy Rúnamester, ami miatt lapokat is kell dobnunk ha plusz lapokat húzunk, ez jóval belassíthatja a tempónkat, de sokszor még így is megéri majd.

A pakli 5-ös szintig építkezik, ahol legalább az egyik Rabszolgára szükségünk lesz, emiatt sok karaktert is raktam a pakliba. Ha kiegészítésként érkezik egy Diána, az segítheti a további lapcserét valamint a mellékes fizikai sebzést is.

A Fenyőbotok itt talán nem olyan jelentősek, így side-ban lehet készülni mással, de mivel egyedül az életerő átvállalásban tudunk védekezni, valamint kell az életerő a laphúzásra is, nem árt, ha ezzel is tudunk spórolni párat, alapvetően nem akarunk támadni a mágus karaktereinkkel itt.

Az alap pakli most 32 lapos itt, lehet szűkíteni, hogy jobban tudjon pörögni. A 30 lapos verziója szerintem -1 Rabszolga és -1 Emlék Torzítás, de mindkettőt visszaraktam végül, mert 5-ös Mágus kör nélkül szinte biztos esélytelenek leszünk, valamint ugyanez igaz a Tűz Köve vagy a többi azonnali képesség hiányakor, így arra jó lehet az 1 Emlék Torzítás.

Ki fogom majd próbálni ezt a paklit élőben is, bátran tegyétek meg ti is. Addig gyakoroljátok a páratlan kockadobást otthon, nem fog ártani a Lángoszlophoz. Pénteken érkezek még cikkel, szombaton pedig Bontás Verseny!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/160166202976336

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5