Szinte úgy néz ki, mint a Mikulás!

2022.12.15

Közeleg a karácsony, lassan vége a decemberi párbajnapoknak és versenyeknek is. Tavaly ilyenkor még nem nagyon ismerték Kecskeméten az Ősök Hajnala kártyajátékot, most meg már mindenki kegyetlen kombókkal és hátasokkal felvértezve darálja a párbajokat. Ha Mikulással nem is, de hasonló szakállal rendelkező gnóm barátjával már többen találkoztak, ezért a következő cikk egy lassú, de tébolyult pakliról fog szólni.

Formátum: Haladó

Nemes: Tébolyult Kristálymágus

Karakterek: 11 db

4 Fenyvesváradi Látó

2 Óvárosi Szektatag

2 Dereshágói Jégmágus

3 Óvárosi Villámhajlító

Fegyverzetek: 8 db

4 Sziromkristály Pálca

3 Rontás Pálcája

1 Télvidéki Fenyőbot

Képességek: 16 db

2 Dermesztés

1 lélekgömb

1 Stabil Dermesztés

2 Vöröskövi Tűzfarkas

4 Elektromos Háló

3 Gnóm Próféta Kristály

3 Lélek Csapás

Italok: 5 db

3 Életerő Itala

2 Gyógyítás Itala

Mellékpakli: 2 Sziklareptetés, 2 Szatírszarv Pálca, 2 Magabiztosság Itala, 1 Fagyos-Vidéki Tanonc, 1 Statikus töltés, 2 Lélekgömb (Azonnali képességek a gyorsabb pofozkodást szolgálják.)

Lássuk a játékot:

Mivel közel 40 lapos a deck, mindenképpen arra kell törekedni, hogy egy kicsi gnóm kézbe kerüljön (A kristályok is tébolyultak, ezért hajlamosak beragadni...). Kezdő lapként a fenyőbotot vagy egy italt ajánlok így karácsony előtt. Mondhatjuk, hogy a Gyógyítás Itala fűszeres forralt borként édesíti meg a játékot már a kezdetektől. A 3-as gnóm lesz az első karakter, akit lehelyezünk. Vele már hátas és dermesztés is kijátszható. Ha pálcát kap és hátast a 3-ik körben, elég nagy sebzésekkel tudunk számolni, így bátran ajánlom. A Tébolyult Kristálymágusunkkal a játék elejétől hozzuk le a kristályokat, hogy a 4. szinten már laphúzáson kívül is tudjuk a paklinkat pörgetni. Érdemes a karakterekre és a falakra gyúrni, mert a lassú játék miatt inkább az end gamere építünk. Ha az ellenfél letankolással próbálkozik a gnóm karakter halálával két lapot is húzunk! Jó eséllyel lesz nálunk legalább 1 kontroll lap, amit érdemes már a korai karakterek ellen is használni. A tempónk célja, hogy a rontás pálcákkal telepakoljuk a gyűjtőket, felhúzzuk a 6-os Villámhajlítót, majd Lélekcsapjunk mindenkit is. Felmerülhet a kérdés: Miért kell ennyi Sziromkristály Pálca? A válasz két szó: Tüzes Ököl!

A Bizánci Banditák tapasztalata, hogy az ököl jól tud szerepelni duál paklikban is... ( Erről kérdezzétek Geraldo-t!) Bár csökkenti saját támadóerőnket is, ez a Lélek képességeket nem annyira "dermeszti meg".

A játék nagyon élvezetes az eddigi tapasztalatok alapján a kristálymechanizmus adta laphúzás/jövőbelátás miatt!

Alternatív játék 1.

Ha nem működik a gnómos kezdés 3-as szintről, mert az ellenfél alkalmaz kis karikat és esetleg bábokat is, érdemes betenni a Tanoncot. Így nyerünk egy kis időt, továbbá kaphatunk plusz laphúzást is. (A kis kari és rengeteg pálca ötletét innen is köszi Ceri, elég jól szoktak jönni!)

Alternatív játék 2.

Az Elektromos Hálók és Tanonc helyett Sziklafalak és Földbűvölő kombóval kész a defenzív pakli. Itt viszont számolni kell azzal is, hogy a picúrka beragad. Esetleg a Lélekcsapás leredukálható gömbökre, így az elvesztett falak és hátasok gyorsabb sebzést gyárthatnak nekünk.

A Nemes legnagyobb ereje, hogy tempós mágus paklit kapunk, a rontás pálcákkal pedig tudatosan lehet leépíteni az ellenfél pakliját. Ha mid gameben kiesik 1-2 ital lap, gyorsan szétzilálódik a legprofibb, legmatekosabb dekk is. Persze az őrült kis szakállasunk ugyanolyan lelkesen szedi ki a saját core lapjainkat. Utóbbi nagyon fájdalmas tud lenni hátasok és falak terén.

A cikk végéhez közeledve nincs más teendő, mint elővenni a kis gnóm Mikulásunkat és összerakni a saját kis tébolyult paklinkat, majd lélekölő perceket szerezni a kristályunkban kiszemelt ellenfélnek!

Ui: Ki vette észre, hogy nem csak a Nemes rendelkezik termetes szakállal? 😄

Mészi