Szóló pakli - Első rész - Mágus

2021.07.21

Ahogy ígértem, érkeznek a Nyári Bajnokságra a pakliötletek, ami jövő hét szombaton kerül megrendezésre. Két formátuma pedig a Haladó és a Szóló. Haladóra már bőven volt lehetőségetek gyakorolni az elmúlt időszakban, azonban Szóló verseny még nem volt, valamint sokaknak még teljesen új lehet ez a formátum.

A Szóló egy profi formátum, tehát minden lap engedélyezett, annyi kritériummal, hogy minden azonos nevű lapból csak 1 darab lehet a pakliban. Illetve Nemes lap sem használható.

Régebben több ilyen verseny is volt, ráadásul akkor még jóval kevesebb megjelent lappal, de már akkor is működőképes versenyeket eredményezett. Ez egy jó lehetőség azoknak, akik már rendelkeznek ritka lapokkal, de nem mindennel, nem playsettel... De pár fontos infót még megosztanék veletek a formátumról, mielőtt bemutatnám az első pakliötletemet.

Összegezve tehát a Szóló formátumot:

-Minden azonos nevű lapból csak egy darab engedélyezett a pakliban.

-Nemes és mellékpakli nincs.

-Az életerő fontos része a Szólónak, lévén hogy kevés életerő töltésre alkalmas ital lap van, mert csak 1-1-et lehet abból is használni.

-A duál szabály erre nem vonatkozik, szóval olyan arányban keveritek a színeket, ahogyan szeretnétek (szóval most nyugodtan bekerülhet egy Bereni Gyakornok a vadász pakliba ;) )

-Ugyan könnyebb formátum mint egy sima profi, de sok múlik a jó laphúzáson is, és a Hős lapok talán még erősebbek lehetnek itt.

Szóló Mágus pakli:

Hátas: 1
Négyhegységi Törpeszamár

Karakterek: 9
Lombvidéki Falu Sámán
Fenyveshágói Remete
Fenyvesváradi Látó
Bizáncváradi Hontalan Tanonc
Fagyos-Vidéki Gyógyító
Óvárosi Szektatag
Andrea, a Hideg Bűvölő
Óvárosi Jéghajlító promó
Elektra, a Villám Bűvölő

Fegyverzet: 6
Télvidéki Fenyőbot
Tanonc Pálca
Rontás Pálcája
Főmágus Acél Botja
Szatírszarv Pálca
Sziromkristály Pálca

Italok: 5
Mentális Erő Itala
Életerő Itala
Gyógyítás Itala
Magabiztosság Itala
Szövetség Itala

Képességek: 10
Dermesztés
Stabil Dermesztés
Őrült Vaddisznósereg
Lélekgömb
Szikla Reptetés
Sziklafal
Elektromos Háló
Kristály Tüskék
Életadó Mennydörgés promó
Emlék Torzítás


Játék a paklival:

Kezdő lapunk a Hátas lesz, ami mellé bekerült 5 Ital lap is, hogy egy kis laphúzást biztosíthasson számunkra, ami fontos lesz a játék során. Csak 5-ös szintig építkezünk, hogy gyors tempóval próbáljuk megnyerni a játékot. A védelemről és a kontrollról a két fal és a két dermesztős képességünk gondoskodik. Az Életadó Mennydörgés pedig egy nehezen játszható lap, viszont erre a formátumra szerintem nagyon erős lehet ez a +életerő, amit vele szerezhetünk.A két Hősünkhöz egy Relikvia is társul, igaz egymással nem kombóznak, de ha legalább az egyik Hősünk megkaphatja a Relit, visszavehetünk egy Itallapot, jó esetben ez egy Mentális Erő vagy egy Életerő Ital lesz, amire éppen lehetőségünk és szükségünk van. A Hátast egészen addig ne hozzuk játékba, amíg legalább két Ital lapot nem tartunk a kezünkben, vagy egy Magabiztosság Italát, amivel kettőt is húzhatunk egy dobásért cserébe. Akinél nincs Elektra, elférhet egy Kriszta is, de így még fontosabb lehet az életerőnk megfelelő kezelése. Az Emlék Torzítás még egy fontos lapunk lesz, amivel 5-ös szinttől visszavehetünk egy képesség lapot a gyűjtőnkből, akár egy sebző képességet, akár egy falat, de még a Hátast is. Persze úgy alakítjátok, ahogy jól esik ezt a 31 lapos paklit. Aki szeretne, növelheti egyel a karakterek számát, de nem javaslom, hogy 31 fölé menjetek. Legközelebb egy Vadász paklival készülök, majd egy Harcossal.A kiemelt díjazású Nyári Bajnokság részleteiről az alábbi linken tájékozódhattok, jó gyakorlást, jó készülődést mindenkinek :)

Nyári Bajnokság: https://www.facebook.com/events/333319415072354/

Lapötletelős kérdőív: https://forms.gle/LU4oJTMMQ2VH13L48

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5