Szóló pakli - Harmadik rész - Harcos

2021.07.26

Elérkeztünk az utolsó Szóló pakli ajánlóhoz, a Mágus és Vadász után következzen hát a Harcos, amiről kis elfogultsággal ugyan, de úgy gondolom, az egyik könnyű esélyese a formátumnak.

A Harcosoknak sok tech-lapja van, ami azt jelenti, hogy sok válasszal rendelkezik a legtöbb ,,problémára" , azonban ezt egy sima profi formátumon nehezen tudja kivitelezni, mert sokat veszít az erejéből ha ezeket is próbálja használni a paklikban. Viszont a Szóló pont megfelelő erre, és a Harcosok kitartása, erős karakterei miatt sokkal tovább bírhatja a küzdelmeket, mint a többi kaszt.

Persze ebből még nem következik az, hogy a másik két kaszt nem lehet top 1 esélyes, sok múlik a tapasztalaton, a jó laphúzáson, meg sok minden máson is, én mégis erre tenném a voksomat elsőként.

Emlékeztetőül pedig utoljára, a Szóló formátum legfontosabb részletei:

  • Minden azonos nevű lapból csak egy darab engedélyezett a pakliban.
  • Nemes és mellékpakli nincs.
  • Az életerő fontos része a Szólónak, lévén hogy kevés életerő töltésre alkalmas ital lap van, mert csak 1-1-et lehet abból is használni.
  • A duál szabály erre nem vonatkozik, szóval olyan arányban keveritek a színeket, ahogyan szeretnétek (szóval most nyugodtan bekerülhet egy Bereni Gyakornok a vadász pakliba)
  • Ugyan könnyebb formátum mint egy sima profi, de sok múlik a jó laphúzáson is, és a Hős lapok talán még erősebbek lehetnek itt.


Harcos Szóló pakli:

Karakterek: 10
Bereni Gyakornok
Bereni Harci Dobos
Vöröskövi Bányász
Dereshágói Hegylakó promó
Pusztaváradi Fegyverkovács
Vöröskövi Felderítő promó
Albert, a Párbajhős
Csaba, a Düh Csatlósa
Attila, az Orkok Bajnoka
Óvárosi Gyalogos

Fegyverzet: 6
Gyakorlókard
Rövidkard és Körpajzs
Acél Rövidkard
Dárda és Toronypajzs
Acél Hullámtőr
Az Idő Kalapácsa

Italok: 4
Életerő Itala
Gyógyítás Itala
Mágia Ellenállás Itala
Magabiztosság Itala

Képességek: 9
Védelmezés
Energikus Döfés
Parasztlengős
Ólom Lábak
Szent Feloldozás
Mágikus Testbevonat
Hasítás
Oltalmazó Deszka
Mennyei Életenergia

Páncélzat: 2
Vöröskövi Kapuőr Vért
Acél Könnyűvért

Játék a paklival:

Kezdő lapunk itt is a Bereni Gyakornok lesz, majd igyekezzünk egy 3-as karaktert még a kezdő kezünkbe tudni, különben veszíthetünk a tempónkból. A 3 hős közül a legújabb, Attila lehet a hiányzó láncszem, akinek nincs meg, pótolhatja Déli Fali Kapuőrrel, mert fontos lesz, hogy legyen két 6-os karakterünk a paklinkban, hogy szerencsés esetben a Mennyei Életenergiát ki tudjuk majd játszani.  


A védelemről a páncélzatok és a legtöbb képességünk bőven gondoskodni fog, azzal nem lesz probléma, ahogy a végjátékra való sebzésünkkel sem. Hátránya ennek a koncepciónak, hogy a kevés életerő ellenére nagy kijátszású karakterekre építjük a végét, így nagyon nem fogunk tudni átvállalni sebzéseket. Valamint a 6 fegyverzet sem sok, aki szeretné, csökkentse a képességeket eggyel, és tegyen bele még egy fegyverzetet, hogy biztos ne legyen belőle probléma.

Legfontosabb Hősünk egyébként Csaba lesz, ha ő a kezdő kezünkben van, kivételesen ne engedjétek el, mert nagy előny lehet, hogy halálakor visszaadja az 5 életerőt, így könnyedén hozhatunk majd le egy másik 5-ös vagy 6-ös karaktert utána.

A legtöbb izgalmat egyébként csak mellékpaklival tudnánk okozni, de mivel ezen a formátumon nem megengedett, így nagyon megfontoltan kell összeállítani a paklinkat. Jó példa erre a Szent Feloldozás, ami leginkább Mágusok ellen lesz nagyon hatékony, és kis százalékban még Harcosok ellen, azonban Vadászok ellen majdnem hogy felesleges lesz.

A laphúzásra nincs sok lehetőségünk, emiatt sokat gondolkodtam még, hogy bekerüljön-e az Adrenalin Löket, de sok fontos lap így sem fért már el. Így sokszor előfordulhat, hogy a 2 lap eldobásával húzott plusz lap fog pár esetben segítségünkre lenni. Mérlegeljünk, hogy mik azok a lapok, amikre éppen nem lesz szükségünk, és mik lehetnek, amikre nagyon. Nem árt a tapasztalat és az ellenfél kaszt ismerete ehhez a paklihoz, de alapvetően a legtöbb dologra megoldást nyújthat, és a legfontosabb, hogy a végjátékra igyekezzünk egy 5-ös és 6-os szintű karaktert a játékba hozni, addig pedig védekezzünk, amennyire csak lehetséges.

Remélem tudtam segíteni nektek ezzel a 3 paklival, és már kíváncsian várom, hogy a Haladó formátum mellett milyen paklikkal jöttök majd Szólóra a Nyári Bajnokságon. Ha bárkinek bármi kérdése lenne, vagy további segítség kellene, nyugodtan keressetek.

Valamint ne feledjétek, hogy pár nap múlva lejár a Promó lapötletek beküldése, de erről majd posztolok külön is ;)

Nyári Bajnokság: https://www.facebook.com/events/333319415072354/

Lapötletelős kérdőív: https://forms.gle/LU4oJTMMQ2VH13L48

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5