Szóló pakli - Második rész - Vadász

2021.07.23

A hétfői Mágus pakli után folytatjuk a felkészülést a Nyári Bajnokság Szóló formátumára, ezúttal egy Vadász paklit mutatok be.

De emlékeztetőül ide is leírom a játéktípus legfontosabb jellemzőit:

  • Minden azonos nevű lapból csak egy darab engedélyezett a pakliban.
  • Nemes és mellékpakli nincs.
  • Az életerő fontos része a Szólónak, lévén hogy kevés életerő töltésre alkalmas ital lap van, mert csak 1-1-et lehet abból is használni.
  • A duál szabály erre nem vonatkozik, szóval olyan arányban keveritek a színeket, ahogyan szeretnétek (szóval most nyugodtan bekerülhet egy Bereni Gyakornok a vadász pakliba)
  • Ugyan könnyebb formátum mint egy sima profi, de sok múlik a jó laphúzáson is, és a Hős lapok talán még erősebbek lehetnek itt.


Szóló Vadász pakli:

Karakterek: 10
Bereni Gyakornok (Harcos)
Fényerdei Amazon Íjász
Fenyvesváradi Tüzesíjász
Kék-Oázisi Íjász promó
Éjjeli Vadász
Óvárosi Lemeztáncos
Feketeláng Sivatagi Lövész
Diána, a Lemezek Mestere
Pál, a Villámkezű
Dereshágói Bérgyilkos

Fegyverzet: 7
Óvárosi Ősbükk Hosszúíj
Nyírfa Könnyűíj
Tölgy Számszeríjű
Elemijég Dobókés
Kétélű Szélrúnás Dobókés
Egykezes Számszeríj
Veresváradi Tüzes Hosszúíj

Italok: 4
Életerő Itala
Gyógyítás Itala
Magabiztosság Itala
Vadászok Ereje

Képességek: 8
Rejtőzködés
Sorozatlövés
Erős Lövés promó
Tripla Lövés
Dupla Spirállöveg
Időnyerés
Bénító Lövés
Elkerülésből Támadás

Páncélzat: 2
Könnyű Medveszőrme Vért
Fakéreg Karvédő

Játék a paklival:

A Vadászok ezen a formátumon talán nem olyan hatékonyak, mint a többi kaszt. Aminek egyszerű oka van; nehéz kombópaklit csinálni egyes duplikációkkal. Ettől függetlenül rengeteg megoldással rendelkezett eddig is, ami itt talán előnyére válhat.

Kezdő lapunk a jó kis Harcos 1-es szintű karakter, ami ebben a formátumban engedélyezett, így megkötések nélkül használhatjuk. Minden tulajdonsága jól jöhet, szerencsés esetben sikerül mellé egy Tüzesíjászt lehoznunk, de ha nem, a +páncél és laphúzás még mindig jól jön. A 6-os szintig való építkezést itt sem erőltettem, ebben a formátumban szerintem amúgy sem a legjobb, de aki nem rendelkezik a fent írt 2 Hőssel, az bátran cserélje őket 2 6-os szintű karakterre, így akár egy Lendületes Löveg be is férhet még, de két laphoz 1 lapot berakni sosem szerencsés a 6-os szinten.

Extra laphúzásról a karaktereken kívül a Magabiztosság Itala, az Időnyerés és a Karvédő gondoskodik a Diána mellett. A védelmünkről a Medveszőrme, a Bénító, a Rejtőzködés és az Elkerülésből Támadás. Minden mással pedig igyekezzünk, akár aktívan lehozott karakterekkel sebzést okozni, hogy gyorsabban véget vessünk a játéknak, és ne tudjon teljesen kiépülni az ellenfél asztala.

Gyilkos kombókat alkothat a Pál+Relikvia és a Bérgyilkos+Sorozatlövés is a végjátékban. Korábbi körökben pedig az Éjjeli Vadász+Vadászok Ereje. Ha ezek egyike sikerül, komoly előnyre tehetünk szert.

Hétfőn érkezek a Harcos paklival. Remélem tetszett nektek ez a pakli is. Jó hétvégét ;)

Nyári Bajnokság: https://www.facebook.com/events/333319415072354/

Lapötletelős kérdőív: https://forms.gle/LU4oJTMMQ2VH13L48

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5