Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 1. rész

2021.09.17

Legutóbb megosztottunk veletek 3 lapot, amelyekre ugyan még sok tesztelés vár, de pár dolog már ezekből is kikövetkeztethető. Rágjuk át és ízlelgessük meg egy kicsit együtt.

Kobold Tőr 


Az első Harcos lapunk egy alap fegyverzet, amely a Koboldokat fogja erősíteni. Mint már tudjátok, nagy hangsúlyt kapnak az új kiegészítőben a különböző fajok, így több karakter érkezik, és több fegyveren és egyéb lapokon lesz az eltérő fajokra hivatkozás.

A Kobold Tőr egy olyan koncepció kezdete, ahol a kisebb szintű karakterek is komoly sebzéssel terrorizálhatják az ellenfél nagyobb karaktereit. Mivel Alfában jelenleg csak a Sötét Erdei Medvenyűvő a Kobold, Arénában pedig csak a Vöröskövi Bányász, így nem hiszem hogy nagy spoiler lenne bárkinek, hogy érkezik még jócskán új Kobold karakter.

Az első olyan 1-es fegyverzet lehet, aminek akkor is lehet hasonlóan erős sebzése, ha az a játék közepe-vége felé kerül az asztalunkra, de persze csak a megfelelő koncepcióban. Nagyon várom már, hogy megmutathassuk nektek a többi Kobold lapot is, és akkor már egy teljes koncepciót is bemutathatnék majd végre :)

Kúszó Gyökerek


Egy Mágus azonnali, ami több dolog miatt is használható, gyakori lap lesz. A különböző faj-koncepciók mellett, ahogy már jeleztük is, igyekszünk figyelni a képességsebzések típusaira is. A jelenleg (sőt, mostanában egyre jelentősebb) is használt Sziromkristály Pálca + Őrült Vaddisznósereg mellé egy jó, kis szintű kontrollap lehet a Mágusoknak, ami bizony igen zavaró lesz, hiszen általában nem fog az ellenfél felszerelést eldobni magáról. De hogy ez maximálisan hasznos legyen, a 7 sebzés sem elhanyagolható egy alapvetően védekező koncepcióba.

Habár még messze van az, hogy korlátozzuk a sebzéstípusokat egy pakliban, mindenesetre látható, hogy egyre inkább megvalósítható lesz kompetitív szinten is. Szerintem egy erős zöld lap, ami felér egy kék ritkaságú kontroll lappal is, ha máshol nem, de mellékpaklikban bőven.

Dögkeselyű


Nehéz beszélni erről a lapról úgy, hogy ne spoilereznék nektek egy kicsit. Ha ezt a mondatot olvassátok, akkor Ádám szemet hunyt felette :) Szóval... ez az önmagában is erősnek mondható Vadász Báb talán az első olyan Báb, amit mindenképpen szeretnénk majd eltüntetni az ellenfél asztaláról (tisztelet a kivételt képző Gyakorlóbábuknak).

De ha ennyi nem lenne elég, annyit elárulhatok, hogy a Vadászoknak is megnyitjuk majd egy új koncepció lehetőséget, ami részben a Bábok köré építhet. Szerintünk ez a laptípus sok egyediséget és lehetőséget tartogat magában, így igyekszünk is kiaknázni ezt a vonalat is a Szövetségek Korában.

Abban pedig talán egyetértünk, hogy a 3 kaszt közül a Vadászhoz illik ez a legjobban. Már nagyon várom a vele való tesztelést is, hiába Vadász, mégis izgalmasak lesznek a Bábokkal kombozó lapjai :)


Ez lett volna most a rövid kis hype-elemzés, és itt még egyszer megjegyzem, ezek még nem a végleges verziók, de az irány biztosan megmarad. Remélem hétről-hétre érkezhetek majd ehhez hasonló cikkekkel, mert ezek mindig izgalmas jövendőmondások.

A héten már csak élőben találkozhattok megnyerő személyiségemmel, hiszen a holnapi napon Triád verseny. Ott találkozunk, hétfőn pedig bemutatom nektek a verseny győztes paklit.

Kávézzatok, végre jó az idő is hozzá.


Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/207094054737339

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5