Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 10. rész

2021.11.12

Érkeznek az Ősök Hajnala legújabb laptípusának újoncai is a Szövetségek Kora kiegészítőnkbe. Három új Hátast osztottunk meg veletek ma reggel, nézzük meg őket közelebbről.

A Hátasok a K2-es verziókkal köszöntek be az Alfa kiegészítőbe, jelenleg minden kasztnál csak egy van, de a Szövetségek Korára bőven lesz miből választanunk. Aki esetleg nem tudná, a Hátasok úgy működnek, mint a karakterre szerelhető folyamatos képességek, viszont őket csak külön célpontként sebezhetjük, ha akarjuk. Ha a Hátassal rendelkező karakterünk meghal, úgy a Hátas visszakerül a kezünkbe. Így tehát ha azt akarjuk, hogy egy Hátas a gyűjtőbe kerüljön, akkor viszont rá kell áldozni pár támadást vagy képességet.

A citromsárga ritkaság is velük együtt érkezett a játékba, ami ugyanolyan ritkán fordul elő mint a kiegészítőkben legritkábban található piros ritkaságú lapok, azonban játszhatóság szempontjából a naranccsal egyenértékűek, tehát Haladó formátumon is bevethetőek, nem csak Profin. Most, hogy ezt újfent tisztáztuk, nézzük meg a 3 új Hátasunkat, amiket hamarosan nyithattok a Szövetségek Kora kiegészítőnkben.

Vöröskövi Páncélos Orrszarvú

Ez a Harcos Hátas, azon kívül hogy imádom a grafikáját, megvédi a fizikai támadásoktól a karakterünket, cserébe minden körben sérül kettőt a karakter. Tudjuk, hogy Harcosnál ez egy elhanyagolható hátrány, így az eddig látottak alapján azt mondanám, az Orrszarvú lesz a leginkább rettegett Hátasok egyike.

Szinte biztos, hogy képesség lapot fog előbb-utóbb áldozni rá ellenfelünk, hogy eltűntesse őt az asztalról. A legjobban várt Hátas a Harcosnál, nem is véletlenül 3-as szintű, ahogy a most bemutatott Hátasok is azok, így kezdőlapként nem kereshetjük ki, őt bizony fel kell húznunk a paklinkból majd. Biztosan lesz olyan koncepció (nem a közeljövőben, hiszen ritka lapról beszélünk), ahol akár 3 is bekerülhet belőle, mellé pedig kiépülhet egy ütőképes, tankos harcos.

Vöröskövi Tűzfarkas

A Mágusok új Hátasa +1 karakter sebzést biztosít, amiből alapvetően hiány volt, de értelemszerű. Egy új koncepció élfarkasa lehet ez a lap, szerintem a jelenleg is használt és nagyon erős lategame Villámhajlító+Lélek Csapás paklik egyik fontos szereplőjévé is válhat.

Minden körünk végén, egy általunk választott célpont (így lehet az karakter, báb vagy akár hátas is) sebződik 3-at, ami ugyan nem tűnik soknak, de ha ez a lap fent marad, a +1 karakter sebzés és a 3-as képesség sebzések igazán zavaróak lesznek hosszútávon. Mivel pedig képesség sebzés, így az nem vihető ki életerőbe, szóval biztosan sérülni fog a célpontunk. A ,,onehit" kombók elkerülése végett, nem akartuk, hogy ez a hatás kör eleji legyen, amivel kifordítható lenne passzív karakter, emiatt csak a körünk legvégén használhatjuk. Minden koncepcióba elférhet majd ő is, Haladón pedig különösen erős lesz szerintem.

Bizánchágói Griffmadár

A Vadászoknak egy feltúrbozótt Sas Szemek érkezik, ezúttal Griff formájában, vagy legalábbis részben :)

A +2 karaktersebzés talán feleslegesen szorul magyarázatra, hogy miért nagyon erős, ráadásként minden lentlévő karakterünk megkapja. Ha pedig ez nem lenne elég, még egy Kitartó Morált is kapott jóformán, így azt gondolom, ha a fentiek nem lennének elég nagy célpontok, akkor ez bizonyosan az lesz.

Szerintem kijelenthetjük, hogy mindhárom Hátas igazán nagy erőt képvisel, vegyítve pedig a régiekkel (és nem beszélve a még érkezőkkel) egy egészen újszerű játékérzést fog nyújtani az Ősök Hajnala, már akkor is, ha csak a Hátasokat vesszük figyelembe. Pedig sok izgalmas lap és koncepció érkezik még.

Holnap várlak titeket Haladó versenyen, közben elindult az utolsó Discord párbaj is, szóval nekem is összekellene majd raknom valami 3:0-ázó ,,mókapaklit" ;) Hétfőn érkezek cikkel, ha lesz valami izgalmas pakli holnap, akkor arról. Jó hétvégét, jó játékot nektek!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/685117922450954

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5