Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 11. rész

2021.11.19

Három új 5-ös szintű karaktert ismerhettünk meg a napokban, amik mindegyike elfér Kezdő formátumon, ami a ritkaságukat illeti. Nézzük meg, mi az, amit Ádi esetleg nem elemzett ki helyettem, és hogy van-e köztük olyan, ami többre hivatott.

Bereni Kapuőr

A Harcosok új rettegett gyakori lapja lehet a Bereni Kapuőr, akiről talán kijelenthetjük, hogy nem csak Kezdőn fog helytállni a kezében lévő Dárda és Toronypajzzsal, hanem még Profin is felbukkanhat.

Az Ork koncepció így is hiányolta az 5-ös szintű karaktert, jó kiegészítése lehet majd a promó Bereni Dobosok mellé vagy helyett is, attól függően, hogy milyen koncepcióra építjük a paklinkat. A +5 páncél magára is érvényes, ha pedig már csak egy Ork karakter megkapja ezt még, szerintem már bőven megérte őt lejátszani.

Most már biztosak lehetünk, hogy akár a mostanában előbukkanó Ork duál, akár az SZK-val megjelenő Ork Harcos lapok mindkét koncepciót kiegészítik már teljesen. Orcs must die!


Télvidéki Fagysámán

Mellesleg mindegy is mit csinál ez a lap... Ezen kívül pedig erősíti a Tünde fajkoncepciót, valamint a Jég sebzést, bár erre még nem igen hivatkozott más lap. Kezdőn kitűnő karakter lehet, ahol közel végtelen életerőket spórolhatunk meg, ezáltal megérheti 5-ös szintig építkezni, és bátran betenni belőle 3-4-et egy pakliba.

Hogy felsőbb szinteken hogyan teljesít, az majd kiderül. Haladón még megtalálhatja a helyét, profin már túl sok jobb opció lehet nála. De alapvetően szeretem a hideget, itt az idő ellátogatni Télvidékre...


Négyhegységi Kósza

Ez a karakter leginkább az új Vadász vonalat fogja erősíteni, amiben nagyobb teret kap egy tankosabb koncepció, de persze ez csak egy kósza ötlet. Az Ember faj ennél a kasztnál ugyan nem kap buffot a Szövetségek Kora nevű laptól (na igen, ez van ha nem olvassátok a cikkeimet, fogalmatok sincs, mire gondolok...), ellenben a Harcosnál +3 páncélt kapnak... A Harcos tankosságát és a Vadász új tankos lapjait vegyítve, egy borzalmasan kellemetlen duál egyveleget kaphatunk.

Ez a lap szerintem, előbb vagy utóbb, de mindegyik formátumban felbukkanhat, ahol a fizikai sebzésre építkezünk és a túlélésre. Ugyan ez már kék ritkaságú, ettől még az összes versenyen játszható lesz.

Ennyi volt mára a lapmustra, holnap találkozunk az év utolsó Profi versenyén, ahol úgy néz ki, két Hős is gazdára talál majd. Izgalmas ütközetekre és paklikra számítok most is. Gyertek el ti is, versenyezni vagy gyakorolni versenyen kívül, mi ott leszünk ;)

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/940535056875413

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5