Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 12. rész

2021.11.23

Felváltottuk most a napokat, hogy nehezen kövessétek az eseményeket, így tegnap Ádi jelentkezett nektek 6 új Szövetségek Kora lappal, amiből 3 az eltérő hatással rendelkező Rúna Tetoválások, és 3 új Ital lap, az Elixírek. Ez utóbbiról érkeztem most nektek kis mustrával.

Az Egyedi Ital lapokon (Mentális Erő Itala, Vadászok Ereje, Mágia Ellenállás Itala) kívül megszokhattuk, hogy a kiegészítőkben és a promókban azonos kinézetű, ugyanolyan leírással rendelkező lapokat kap minden kaszt. Valamint eddig az 1-es szint is mindegyikre vonatkozott. Egészen mostanáig, hiszen az Elixírek különböző leírással, 5-ös szinttel és piros ritkassággal érkeznek a Szövetségek Kora kiegészítőibe hamarosan.


Elixír: A Hollók Titka

A Vadász kaszt új Elixíre két dologra fókuszálja majd a használója pakliját. Egyrészt a végjátékra inkább a fizikai sebzést támogatja, másrészről pedig a már sokat hangoztatott ,,tankos-vadász" koncepció tökéletes kiegészítője lesz ez a lap. A dupla támadás egyébként is Vadász kiváltság, persze most kritérium lesz a páncélzat fejlesztés, de akár működhet erősen egy fegyver nélküli, masszívabb összeállítás, amivel a hiányzó sebzéseket ezzel visszaszerezhetjük. Nagyon várom, hogyan fog teljesíteni, hiszen egy még nem létező koncepció része lesz ez a lap, és még a java hátra van ezekből is ;)


Elixír: Üllő Titka

Egy kis spoiler: egy számomra nagyon hiánypótló és erős lap fogja támogatni a Harcosoknál annak a lehetőségét, hogy fegyverzet nélkül is képesek legyenek komoly nyomást gyakorolni az ellenfélre, hasonlóan mint a Vadász Elixírnél, csak más megközelítésben. Az Üllő Titka ha a jelenlegi lapkészletet nézzük, talán csak két lappal működhetne jól, hiszen ez a kaszt nem bővelkedik komoly képességsebzésekkel, amivel nincs is gond. Ez a két lap pedig az Energikus Döfés és a Bosszúvágy. Ha mindkettő még nem is, de biztos vagyok benne, hogy az egyik előfog kerülni új paklikban. Ez egy ritka, tech lap lesz, ami nem fog előfordulni minden pakliban, de ahol igen, ott feltehetőleg fájni fog :D


Elixír: Szellő Esszenciája

Végére hagytam azt, amit talán nem is kell túlmagyarázni. A Mágusoknak egy régóta dédelgetett, hihetetlenül erős lehetősége, amit most Ital formájában meg is kapnak. A meglévő koncepciókat is jócskán megerősíti (most már kényelmesen hozhatunk aktívan 6-os karaktert, és az Elixír kijátszása után mehet rá egy Fal, és még jöhet a 6-ös sebző képességünk is), de új paklikat is képes lesz profi szintre felhozni. Egyértelműen a legtöbb profi pakliban előbb-utóbb, de találkozni fogunk vele.

Csütörtökön érkezek újabb cikkel, addig pedig készüljetek, mert vasárnap a Béta tesztelés mellett Haladó-Duál versenyt is tartunk! Utána pedig hamarosan nyomdába mennek a lapok, most már tényleg közel vagyunk a megjelenésig! Hype!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1291811727947275

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5