Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 13. rész

2021.11.24

A tegnapi cikk után, ahol az Elixíreket néztük meg közelebbről, még adós maradtam a Rúna Tetoválások bemutatásával és elemzésével, így mostan ez következik.

A Rúna Tetoválások is mindegyik kaszthoz megérkeznek, eltérő leírással, mégis érdemes őket együtt megnézni. Ez a Folyamatos Képesség az elején még csak a saját kasztjára hivatkozott, azonban olyan izgalmas potenciált láttunk a duálokban, hogy most már csak Szövetségesen lévő Rúna Tetoválásokra hivatkozik.


Ez a tetkó egy új kulcsszót is kapott, ami a Rontás, mely magában foglalja a következő dolgokat: Nem támadhat, Nem használhat képességet, Nem aktiválhat hatást, Nem kaphat felszerelést. Ha bármelyik másik karakterünkön, amin ugyanúgy van (bármelyik) Rúna Tetoválás, dönthetünk úgy, hogy a fenti Rontások egyikét magára vállalhatja. Mivel ez pedig egy folyamatosan működő lap, nagyon sokszor tudjuk majd használni, amíg életben tudunk tartani két tetkós karaktert az asztalunkon. 


A Mágusok tetkója egy egész Azonnali képességet tud átvállalni egy másik Rúna Tetoválással rendelkező karakterünkről, amit megcélzott az ellenfelünk. Példának okáért, lent van egy Vadász karakterünk egy Vadász tetkóval, és egy Mágus karakterünk a Mágus tetkóval. Ellenfelünk Lélek Csapást játszana ki a Vadász karakterünkre, de mi dönthetünk úgy, hogy a Mágusunkat érje a sebzés. Ez már egy fokkal erősebb, mint a Vadászoké, hiszen ugyanúgy jó lehet például egy Dermesztés ellen is, de ami fontosabb, hogy életben tarthatjuk azt, akit szeretnénk.


Talán nem meglepő a Harcos tetkó, hiszen a már jól ismert támadás átvállalást kapta meg leírásként. Szerintem ez is remekül fog működni duál koncepcióba, de értelemszerűen ez is megállja a helyét egy sima Harcos pakliban, szinte formátumtól függetlenül. Ha tippelnem kellene, ebből a helyzetből a Harcos és a Mágus jött ki győztesen, de a Vadászoké lesz a legnehezebben körbe játszható lap, valamint felerősödik az Elkerülésből Támadás csapda lapja is jócskán.


Összességében nagyon izgalmas és nagyon jól kombinálható lapok lesznek a Rúna Tetoválások, kíváncsi leszek mely koncepciókban és formátumokban tudnak kiteljesedni majd a legjobban. Hiszen ne felejtsük el, hogy karakterre szerelhető képességekről van szó, és önmagukban mit sem érnek, így mindenképpen kell kettő (legyen az bármilyen) a térfelünkön, hogy használni is tudjuk őket. Első ránézésre azt mondanám, hogy a Vadászé csak duálban fog megjelenni, míg a többi a mono paklikban is meglesz. Az a kérdés már csak, hogy melyik lap melyik formátumban tud majd jól szerepelni. De ennek a megfejtését már rátok bízom, hiszen hamarosan már megjelenik a Szövetségek Kora kiegészítőnk, köztük ezekkel a gyakori, izgalmas lapokkal. Ha pedig szeretnétek már előre tesztelgetni kicsit, a vasárnapi haladó-duál verseny mellett lesz lehetőségetek erre is, hiszen nyilvános béta-tesztet is tartunk mellette.

A héten még érkezek egy cikkel, vasárnap pedig találkozunk a versenyen!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1291811727947275

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5