Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 18. rész

2021.12.14

Tegnap egy újabb posztban, ezúttal 23 lapot láthattatok az előrendelhető Szövetségek Kora kiegészítőből, amiből 4 Vadász lap nem volt még elemzősoron, így most ők következnek.

Sivatagi Vízfakasztó

Egy Kentaur koncepciót segítő karakter, ezúttal a Vadász kaszthoz, ami a Jég és Víz sebzéssel is kombinál. Megfelelő fegyverzettel +2 Karakter sebzést is elérhetünk vele, ami önmagában nem lesz feltétlenül kiemelkedő, de egy ezekre épülő pakli kiváló 3-as szintű zsoldosa lehet majd.

Szerintem nem lépi át a Haladó küszöbét, de ez, ahogy a legtöbb ilyen kijelentésem, majd rajtatok múlik, illetve jobban átlátható lesz, hogy milyen erős Kentaur vagy Víz+Jég lapok érkeznek a kaszthoz, mint például a következő karakterünk is.

Kék-Oázisi Szövetség Őrző

Ugrunk pár szintet az előzőhöz képest, de maradva a Kentaur vonalán. A Szövetség Őrző egy igazán erős befejező karakterünk lehet egy Ember+Kentaur pakliban, hiszen az ilyen, halott karaktermezőn lévő kasztú lapok után +1 sebzést kap, ideális esetben a végjátékban, akár +3-at is.

Ez már inkább profi kompatibilis lap lehet, nem is beszélve milyen pusztítást tud elérni egy fizikai sebzős pakliban, mondjuk egy Vadászok Erejével az utolsó körökben. Talk to the hand...

Kobold Méregtű

Az egyik kis gyakori, kedvenc új Vadász fegyverzetem, mind kinézete, mind pedig funkcióját tekintve. A Méregtű 1-es szinten érkezhet, így az új, zavaró 1-es karakterek még inkább idegesítőek tudnak majd lenni, valamint remekül illeszkedik a Méregjelzős koncepcióba, hiszen a tankosabb karakterek ellen ő is fel tud pakolni Méregjelzőt ellenfeleinkre.

Ezen kívül pedig a Kobold vonalat is erősíti, így rájuk felszerelve +1 sebzést is kapnak, így tulajdonképpen jelentős veszteség nélkül cserélhető ez a fegyverzet bármi eddig megszokottra, ha Kobold és/vagy Méregjelzős koncepciópakliba rakjuk őt. Az biztos, hogy ha Méregjelző, akkor profi versenyeken is kibökheti majd a szemünket.

Ívelt Tünde Penge

Egy másik gyakori, de szerintem remek kis fegyverzet a Tünde Penge, ami Föld sebzéstípussal érkezik játékba. Erről pedig tudható, hogy a csökkentés-nem csökkentés az erőssége, így ez a lap is megörökölte ezt a tulajdonságot, ami rengeteg lap ellen fog jól működni.

Tünde karakterre szerelve pedig pont ugyanannyit fog sebezni, mint az összes alap fegyverzet, amik 3-at sebeznek, már már túl erősnek is lehetne mondani, viszont a 4-es szint azért jelzi, hogy ez nem első körös fegyverzet lesz. Szerintem ő is sok pakliban jelen lehet, nem is feltétlenül csak Tünde karakterek mellett, hiszen már minden kaszt rendelkezik egy rakat olyan hatással vagy képességgel, amin ez a Penge át fog tudni vágni. Szerintem jóval erősebb és zavaróbb lap lesz, mint amennyire azt a ritkasága mutatja.

Minél több lapot oszt meg Ádi (és a java még hátravan) annál jobban várom már én is jövő évet, mert tényleg egy remek kiegészítőről van szó, ami alapjaiban kavarja fel az Ősök Hajnala játékát, ami igencsak ráfért. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fognak produkálni az új koncepciók, és hogy hány ,,jóslatom" fog beteljesülni. De természetesen azokat a pillanatokat várom, amikor egy számomra is meglepő, erős összeállítás nyer majd versenyeket, ahogy egyébként ez mostanában is sokszor előfordult.

Az előrendelés már él, ennek részleteiről itt olvashattok: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

A napokban is érkezünk még bőven új tartalmakkal, valamint lehet, lesz egy pesti mentornap is a hétvégén, szóval még találkozunk ;)

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/440138087639514

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5