Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 19. rész

2021.12.21

Az utolsó előtti érkezőket osztotta meg veletek Ádi a Szövetségek Kora kiegészítőből. A 20 képességből 7-ről még nem született elemzés, amit most jól bepótolunk. Holnap pedig kimegy az utolsó adag, ahol a piros-arany és egyedi ritka kártyákat láthatjátok, ezzel pedig bemutattuk az új lapokat véglegesen.

Tüzes Ököl

Szeretném a kis kedvencemmel kezdeni, ami egy nagyon erős azonnali képessége lesz a Harcosnak. Egyrészt azért, mert így sincs neki sok, ami nagyon használható lenne (persze Harcos mivoltából nem is lesz a későbbiekben sem), másrészt pedig azért, mert nagyon hiánypótló egy 4-es szintű sebző lap, amivel kiküszöbölhető sok koncepcióban a tempóhiány.

A Tüzes Ököl 10-10 sebzést tud kiosztani önmagában, amit bármilyen célpontba megtehet, így nem csak karakterekbe, hanem Hátasokba és Bábokba is, ami most különösen előnyös lesz az új kiegészítőben, ahogy ezt már más kasztoknál jeleztem is pár lapnál. Az pedig, hogy fegyverzet nélkül is kijátszható, értelemszerűen még tovább erősíti a lapot, és lehetővé teszi egy tankos koncepció létrejöttét, ahol nem kell már Kovácsokra és Parasztlengősökre támaszkodnunk. Egyértelműen Haladón és Profin is találkozni fogunk vele, szerintem az egyik legértékesebb narancs ritkaságú lap lesz a kiegészítőben.

Jégeső

Egy új 6-os szintű képesség, amely a Víz + Jég vonalat erősíti, amiből már mutattam be ugyancsak érkezőket. Ezúttal nem tömegsebzés, de 3 fele így is kimehet. Akit megcélzunk, és van már Víz képességünk a gyűjtőben, az megkapja a dermesztés effektet is. Végjátékra, Jég+Víz pakliba jó kis kontrol lap lehet, egy ilyen típusú paklinál pedig általában több, mint egy élő ellenséges egység lesz velünk szemben, így Mentális Erővel kombózva, mindentől függetlenül akár 15-15-15 sebzést is kioszthat, ami igen kellemetlen.

A nagy sebzés miatt szerintem csak profin láthatjuk majd, vagy egy olyan Haladó koncepcióban, ahol +képesség sebzéseket adogatnak a lentlévő lapjaink, ezzel is megemelve jócskán a sebzését a lapnak. Ebből is láthatunk már nem is egy új Karaktert és Hátast is, a régiekről nem is beszélve. Meglátjuk hogy s mint fog kiteljesedni ez a lap.

Varázskör

Egy gyakori lap, ettől függetlenül pontosan sejthető, hogy az összes formátumon szembejöhet velünk. Ezúttal egy olyan új Fal képesség, ami csak 1 páncéllal rendelkezik, tehát egy erősebb odanézésre is leesik, de cserébe fix 8 sebzést elszenved a támadója.

Szerintem a Falazós Mágus koncepcióban, pláne a profin, nem váltja le a Sziklafal+Elektromos Háló duót, de akár side-ba egy fizikai pakli ellen, akár a többi formátumban csak simán is tud majd érvényesülni.

Hóvihar

Ez is egy olyan lapja a Szövetségek Korának, ami a többihez képest sok változáson esett keresztül a tesztelések alatt. Talán az első verzió 6-os volt, és nem hogy minden ellenséget, de még a mi karaktereinket is sebezte :) Ehhez képest egy konszolidáltabb, követhetőbb, 3-as szintű lappá alakítottuk, amivel szerintem már kijelenthető, hogy a régóta vágyott, Jég-koncepció talán már minden más sebzéstípus nélkül is összerakható versenyszintűre.

A Jéggömbhöz hasonlóan ez a lap is tartalmaz random faktort, de minden opciójában hátráltatja majd az ellenfelünket. Önmagában a 3-3 sebzés és nem támadhat funkció szerintem igazán jó lappá teszi, páratlan dobás esetén pedig csak 6-6 sebzés, ami nem olyan erős, de nem is elhanyagolható. Egyrészt a Jégesőnél is előrevetített koncepciópaklik miatt tud ez még erősebb lenni, másrészt a Hóvihar is célpontot sebez, aminek nem kell, hogy Karakter legyen. Ezek miatt úgy gondolom, hogy bár koncepció lap lesz, de Haladón és Profin is felbukkanhat majd. Nagyon várom, hogy ő mit fog produkálni a versenyeken.

Őrző Bűbáj

Huh... hol is kezdjem? Egy olyan Csapda lap, ami a Mágusnál amúgy sem jellemző, hatását tekintve pedig egyértelműen Mágus és talán erre is kijelenthető, hogy hiánycikk volt ilyen formában. A lassabb, kontrol paklik alap lapja lesz, szerintem minden profi pakliba is bekerül 1-2, amiben játszunk 6-os szintű karakterrel. Meccsfordító hatása van, amivel számolni kell majd ezentúl.

Pont ugyanúgy fog működni, mint a Vadászok Bénító Lövése, annyi különbséggel, hogy a lap a kézbe kerül vissza nem a gyűjtőbe, és hogy 6-os szintű, tehát mindent meg tud akadályozni. Pluszban abban a körben már másik karakter sem játszhatja ki a megakadályozott lapot, így szinte biztosak lehetünk, hogy túléljük már azt a kört, amikor az Őrző Bűbájt kijátszottuk.

Statikus Töltés

Sokáig készült ez a lap is, ahol nem titkolt szándékunk volt egy olyan, ugyancsak ritka lapot a Mágusnak adni, ami érdemben szerepelhet koncepciópaklikban, mint Csatatérre szerelhető képesség.

A Föld dobás tiltása inkább csak arra ment, hogy ne erősítsük ezzel a lappal is azt a koncepciót, viszont egy nagyon erős kombinációt rejt magában egy másik Elektromos lappal, amivel olyan életerőket nyerhetünk már vissza, hogy Életerő Italára már tényleg nem lesz szüksége a Mágusnak. És ahogy sokan mások, így ez a lap is bármilyen célpont ellen jó lehet, ahogy a gyűjtőnkben növekvő lapok száma sem árthat, ha Lélek Csapásozni akadna kedvünk valamikor. Tech lap, de szerintem fogjuk őt látni Haladón és Profin is, és akkor bizony nagyon idegesítő is lesz.

Lelki Béke

A Vadászok sem maradhatnak Fal kulcsszó nélkül, így egy kisebb, gyakori lapként beköszön a Lelki Béke. A plusz laphúzások után gyógyíthatjuk a karaktereinket, azon kívül, hogy egyébként, mint a Fal lapok, levédenek egy teljes sebzést. Így őt nem csak a játék első szakaszában, hanem a végjátékban is hasznosan bevethetjük, emiatt is lehet egy közkedvelt lapja a kasztnak.

Ez a lap is megfordulhat majd az összes formátumon, Kezdőn értelemszerűen erős lesz, nagyobb szinteken pedig a Szövetségek Korával érkező ,,Tankos Vadász" koncepció jó kiegészítője lehet, ha teljesen kiakarjuk maxolni a lap hatását. Ha nem, akkor is van egy Fal, ami megvédi most már a Vadász karaktereket is.

Ennyi volt mára a lapelemzés, egyre lelkesebb vagyok én is, pláne, hogy már csak egy adag van hátra, amit a legjobban vár mindenki. Köszönjük az eddigi előrendeléseket és a bizalmat, hiszen mostanra már tényleg sokan éltetek az akciókkal, pedig még nem is láttátok az összes lapot ;)

Holnap érkezik Ádi az utolsó adaggal, én utána azok hiányzó elemzésével, és remélhetőleg lassan jöhetnek az unboxing videók is tőletek ;) Sok szerencsét hozzá fiúk-lányok!

Előrendelés: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/440138087639514

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5