Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 2. rész

2021.09.24

Egy Kobold, egy Törp és egy Ember bemegy a kocsmába... a többit már sejthetitek... Na de, három új 5-ös szintű Harcos Zsoldos került ki tegnap a közösségi csoportba, amik a Szövetségek Kora kiadásban fog megjelenni. Vessünk rájuk egy pillantást közelebbről.


Lombvidéki Koboldkirály

Meg is érkezett a múltkori SZK-elemzős cikkemben említett első új Kobold karakter, ahol a Kobold Tőr fegyverzetet vettük szemügyre. Hatásukban hasonlóak, hiszen a Tőr plusz sebzést ad egy Kobold karakterünknek, ha az egy legalább 4-es szintű karaktert támad. A koboldok királya pedig minden olyan koboldnak, aki nagyobb szintűt támad +3 sebzést kölcsönöz.

Így egyébként magának is, amennyiben 6-os szintű karaktert támad, úgy fegyverzet nélkül is 8-at tudunk sebezni vele. Ha pedig rajta van jelen példában a Tőr is, az megadja a ,,megszokott" 3 fegyverzetsebzést is plusszban. De értelemszerűen a lap erőssége abban rejlik, hogy minél több Koboldot tudjunk életben tartani, így összességében egy komoly, Harcoshoz méltó sebzéseket tudunk kiosztani. A Koboldkirállyal kiegészülve már 3 Harcos Kobold karakter is lesz a játékban, és mivel még nem láttuk az összes lapot, feltételezhetjük, hogy érkezhet még ;)

Statisztikáit nézve átlagos 5-ös karakter, de a végeredmény egy Kobold koncepció, ami igazán ütősre sikerülhet. Várós lap :)


Fenyvesváradi Mesterkovács

Gyülekeznek a Kovácsok egy jó Kalapács koncertre (höhö), ezúttal mesteri szinten. A Mesterkovács jelenlegi formájában megóv minket attól, hogy elveszítsük teljesen a feleszereléseinket a játék során. Már létező lapok ellen is jól működhet, de láttunk már új SZK lapot is, ami a felszereléseket zaklatja, szóval ki tudja még hány lap ellen lesz ő igazán hasznos.

Egyébiránt a feláldozott Harcos Relikviával is jó kombót alkot, de ne feledkezzünk meg arról is, hogy egy kis alternatívát nyújt laphúzásban, hiszen ha körünk elején eldobunk két lapot laphúzás miatt, akkor vissza is kaphatunk belőle egyet, amennyiben az egyik felszerelés volt. Ezen kívül a legtöbb koncepcióba elférhet, most még azt mondanám hogy mellékpakli, de biztosan érkezik még hozzá lap, szóval csak óvatosan :)

Így már érthető a Fegyverkovács tekintete is mesterére, bárcsak így nézne rám is valaki. A leghátsó úriember pedig ki tudja ki lesz-mi lesz ;)


Óvárosi Várkapitány

A kinézete hűen visszaadja a statisztikáit, 5-ös létére jól megnőtt fiatalemberről van szó. A Várkapitány az Ember koncepciót fogja erősíteni, amiből már így is van jó pár, és mivel Szövetségek Kora, számíthatunk is még érkezőkre. Ugyanazt az erőt adja meg, mint a Koboldkirály, annyi különbséggel, hogy itt a kritérium ,,elcsabásodott". Tökéletes 5-ös karakter lehet egy tankosabb pakliba, ahol 6-os szinten érkezhet akár a legjobb cimborája, az Óvárosi Gyalogos. Ketten csúnya dolgot tudnak művelni a végjátékban érkező, hasonlóan erősnek (vélt) 5-6-os szintű karakterekkel szemben.

Ha pedig érkezik még Harcoshoz Ember-koncepciót erősítő lap, már egy egészen másféle alapokra épülő, de hasonlóan erős pakli készülhet vele, mint a Koboldokkal. Ezt persze csak később fogjuk megtudni, de ránézésre sem kell sok, hogy egy suhintással lelökje a trónjáról a Koboldkirályt majd :)

FONTOS INFÓ

Itt is megemlítem, hogy amint azt a posztban is olvashattuk, és előző elemzősömben is, ezek még csak tesztlapok, így változhatnak sokféle irányba. Az alap koncepciójuk azért irányadó, feltehetőleg mechanikában nem lesz jelentős változtatás, de kezeljük őket még mindig csak említés szintjén, hiszen még messze van a véglegesítés, sok teszt vár rájuk!

Remélem tetszett nektek ez a kis beharangozó, kíváncsi vagyok ti mit láttok bele a lapokba így első ránézésre. Melyik irányba indulnátok el velük?


Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/631903128193258

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5