Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 20. befejező rész

2021.12.23

Elérkeztünk a végéhez, a tegnapi nappal bemutattuk nektek az összes új lapot, mind a Szövetségek Kora kiegészítőből, mind pedig az aranykeretes lapokból. Részemről még 7 lapról nem írtam, így most kielemzem őket is, ezzel pedig már elérhető lesz az összes lapról alkotott magvas véleményem ;)

Párbaj

Egy piros ritkaságú Gyors képesség, ami hasonlóan működik igazából, mint a Vadászok Rejtőzködése, csak olyan ,,Harcososan" :) A ritkaság nem is véletlen, hiszen nagyon nagy erőt képvisel minden olyan lap, ami valahogyan gátolja az ellenfelünket.

A legtöbb koncepcióba jól beilleszthető, nem is tudom lesz-e olyan pakli, ahol nem ártana majd 1-2 Párbaj, így vagy úgy, de ezzel a lappal is számolnunk kell majd, mert használva lesz. A 4-es szint tökéletesnek mondható, így már a játék korai szakaszában is bevethető, ahol a legnagyobb szükségünk is lehet rá. Tankos koncepcióban pedig 5-6-os szinteken is előkerül, és nagyon nehéz lesz ezt körbejátszani. Értelemszerűen sokszor előfordulhat majd, hogy feleslegesen marad kézbe, de pont emiatt is lehet jó lap, mert könnyen sideolható lesz helyzetfüggően. Ritka és erős lapja lesz a kasztnak, ez biztos.

Bereni Őrző Alpaka

Egy jó Hátas sosem rossz, tartja az Üzbég népmondás, és milyen igazuk van. Az Alpaka kezdő lap is lehet, lévén a 2-es szintnek köszönhetően, így az új és régi lapok tükrében is kijelenthető, hogy igazán erőssé tehet egy kezdő karaktert.

A lejövetelkor adott +8 végleges páncél egy sima páncélzat lapnak is megfelelne, de további gyógyítást érhetünk még el, ahogy ellenfelünk is játékba hozza Zsoldos karaktereit. Az, hogy eljut-e Profira, még nem merném kijelenteni, de teljesen elvetni sem. Én sem tudtam még kipróbálni minden új ötletemet és koncepciómat, hiszen rengeteg a lehetőség most már. De Haladón biztosan fogjuk látni őt, és ha első ránézésre nem is tűnik úgy, de a gyakorlatban igazán sokat fog segíteni a kasztnak a játék első szakaszában.

Fényerdei Félvér Kanca

Hogy a képen szereplők melyike, azt nem tudni, mindenesetre nézzük meg, hogy a Vadászok új, 2-es szintű Hátasa mit is hozhat nekünk ;)

Hasonló-an az Alpakához, ez a lap is a tankosságot segíti elő, azonban speciálisan Bábokra és Hátasokra van kihegyezve. A Kanca szerintem emiatt csak saját koncepció pakliba kerülhet be, értelemszerűen jó lehetne ellenséges koncepciók miatt is betenni néha legalább mellékpakliba, de kétlem, hogy profi formátumon lenne rá helyünk. Szóval abból indulok ki, hogy nagy százalékban ez a Hátas akkor fog előkerülni, amikor az egész paklink Hátasokkal és/vagy Bábokkal kombózik. Az pedig, hogy az ellenfél használ-e ilyeneket, az csak hab lesz a tortán. De hogy ezt az egészet egy kicsit is erősebbnek lássuk, mint ami, menjünk a következő lapra.


Fakó, az Állatszelidítő

A Vadászok Egyedi Hőse, amiről még nem írtam eddig, tökéletesen lehetővé teszi egy új Vadász koncepció létrejöttét, amihez egyébként már sok más bemutatott lap is társul, de értelemszerűen ez emelheti majd fel Profi szintekre is.

Amíg Hátas lapunk van Fakón, addig nem sérülhet, ami önmagában is egy nagyon erős hatása a Hősnek. Ezen kívül pedig az 5 alap sebzése folyamatosan növekedhet a gyűjtőnkben lévő Bábok és Hátasok után, így egy nagyon erős, és nagyon nehezen eltűntethető Hőst kapunk, ezzel pedig már a Vadásznak is van 6-os szintű Hőse.


Hófarkas Bőrvért

Ha pedig nem lenne elég, akkor itt van a Vadász Relikvia is, ami olyannyira rendhagyóra sikeredett, hogy az összes többi Relikviával ellentétben, ez Páncélzat lett, nem is véletlenül. Azon kívül, hogy most vízionáljuk, hogy milyen menő lesz egy Hős dupla Relikviával, és mennyire cs...ka a Vadász... nézzük meg, mire is lesz jó ez az Egyedi lap.

Az első hatása elősegíti a Páncélzat fejlesztések használatát, ezzel pedig a már sokat emlegetett, új ,,tankos vadász" koncepció tényleg értelmet nyerhet. A másik hatása pedig akármilyen pakliba jó lehet, hiszen ennek a kasztnak a legkönnyebb felesleges lapot tartogatni a kezében, így körönként kapunk egy ,,instant kis gyógyitalt", amivel 8-at gyógyíthatunk is a Relikvia viselőjén, így megvédve a 4-5-ös szintű Hőseinket, valamint végjátékban tovább erősíthetjük vele Fakót is.


Tisztító Folyó

A Vadászok piros ritkaságú képessége pedig a Tisztító Folyó, ami egy nagyon érdekes újítást hoz az Ősök Hajnalába, hiszen nagyon egyedi hatással rendelkezik.

Ez a 6-os szintű Csapda lap felszabadíthatja egy ,,elhasznált" karaktermezőnket. Több szempontból is izgalmas lehet a Tisztító Folyó, de általában arra lesz a legaklamasabb, hogy még egy karaktert kijátszhassunk a soron következő körünkben, amivel az ellenfél nehezen számolhat előre. Emiatt is csak 1 lehet belőle a pakliban, de amúgy sem hiszem, hogy többre szükségünk lenne egy meccs alatt. Nem minden pakli fogja használni, de ahol előkerül, ott komoly előnyre tehetünk szert vele.


Botlódrót

Végezetül pedig a Vadászok promó lapja, ami az egyik legkevésbé használt Csapda lap továbbgondolt változata. Ahogy használtabb társa, a Bénitó Lövés, úgy a promó Botlódrót is remek side lap lehet ezentúl, ami a fizikai sebzésre épülő paklik ellen lesz tökéletes.

Arról már nem is beszélve, hogy az az 1 sebzés, amit még ki is oszthatunk vele, hány esetben lesz hasznos és erős (elég ha csak ránéztek az előző lapelemzésemre). A jelenlegi profi metában is tudnék neki helyet szorítani, meglátjuk a Szövetségek Kora újításai mellé mennyire talál majd magának központi szerepet.

Elérkeztünk a végéhez, már minden lapot ismertettünk és kielemeztünk. Ha minden igaz, már a weboldalon is eléritek a teljes laplistát, és már lehet, valakinek úton van az előrendelése, és élőben is kipróbálhatja a legtöbb lapot. Mondanom sem kell, hogy kemény év volt ez sokak számára, ahogy az Ősök Hajnalának is. Reméljük sokak tetszését elnyeri ez a nagy, új Szövetségek Kora kiegészítő és kísérőlapjai, mi már nagyon várjuk, hogy milyen ötletekkel rukkoltok majd elő. Az biztos, hogy fenekestül megborítja a megszokott dolgokat :)

Köszönjük az eddigi és ezutáni előrendelőknek is a bizalmat, január végéig még élhettek az akciók adta lehetőségekkel, amit az alábbi linken meg is tekinthettek. Két ünnep között még értekezünk, de most csak kellemes ünneplést kívánok nektek, jó bontogatást, akár ajándék akár booster ;) Igyatok sok kávét, nemsokára innen folytatjuk <3

Előrendelés: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/440138087639514

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5