Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 3. rész

2021.10.01

Újabb lapokat osztott meg veletek Ádi tegnap, ami a legelső elemzős cikkben, a Dögkeselyű által emlegetett Vadász Báb koncepciót erősítheti majd. Ezúttal a dögevő madarunk mellé két új Bábot és egy Páncélzatot vizsgálhatunk meg közelebbről.


Jelölt Vadkan

A kevésbé őrült malac egy Bábos koncepcióba mindhárom kaszt ellen hatásos lehet, ahol blokkolják a mozgásterünket. Gyakorisága nem feltétlenül tükrözi az erejét, hiszen a Dögkeselyű óta tudható, hogy a gyűjtőben lévő Bábok is növelhetik a sebzést, így a Jelölt Vadkan nem feltétlenül csak egy Bábos mellékpakliban lehet majd hasznos.


Vész Varjú

A Vész Varjú igazi tech-lapja lehet ennek az új koncepciónak. Egyrészt üres és halott karaktermezőre is kijátszhatjuk, másrészt pedig bármikor dönthetünk úgy, hogy feláldozzuk őt a térfelünkről. Ha pedig ilyen történik, a Vész Varjú hű lesz a nevéhez, és feltételezhetően egy erősebb Báb vagy Karakter fog a helyére érkezni. Továbbá amíg van aktív karakterünk a játékban, biztosak lehetünk benne, hogy egy sima fizikai támadással őt nem fogják tudni elhesegetni... Kivétel persze egy Jelölt Vadkan... az neki megy még szegény Varjúnak is.


Vadőr Kesztyű

A végére hagytam az egyik kedvenc Báb koncepció lapomat, a Vadőr Kesztyűt, ami alap páncélzatként érkezhet majd a Szövetségek Kora kiegészítőbe. Minden körünkben egyszer, a kesztyű viselőjével szomszédos Báb kétszer is támadhat, ami igazán zavaró lesz, akármelyik bábról is legyen szó. A Vész Varjú esetében például kényelmesen megpróbálhatunk kifordítani tétlenségből karaktereket, a Vadkan esetében pedig akár kétszer is támadhatunk nem célozható karaktert, vagy kedvünk szerint ütögethetünk vele bármit, miközben kikerüljük vele a Harcos kaszt Gyakorlóbábuit. Talán már ezek a lapok is elegendőek lehetnek egy új irány megvalósításához, pláne a Dögkeselyűvel, aki minden gyűjtőnkben lévő Karakter és Báb után növeli a sebzését, de még elárulhatom, hogy egy igazán komoly erősítés még biztosan érkezik majd ;)


Arról pedig nem is beszélve, hogy a meglévő lapkészlettel is már jócskán össze lehet dobni egy teljesen Bábokra épülő paklit ezekkel a lapokkal kiegészítve. Hogy mi érkezik még, hamarosan azokat is megtudjátok majd. Lépésről lépésre az összes lapot felfogjuk fedni előttetek, miközben már a háttérben zajlanak a tesztelések. Ahogy a múltkori lapokra, úgy ezekre is igaz, hogy még módosulhatnak a tesztek során, de a koncepció megmarad, ezzel pedig egy új és izgalmas lehetőséget nyithatunk a Vadászok számára, és feltornázzuk a Báb laptípust hozzá.

Tudom... Vadász... de engem akkor is ez a vonal érdekel most a legjobban, nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan fog működni és kinézni, mikor megjelenik a Szövetségek Kora. Remélem nektek is tetszik és ti is izgalmasnak találjátok, aki szeretné, valószínűleg tesztelheti majd időben még velünk.

Holnap pedig Haladó verseny, ahol Bábokra még nem igazán kell számítani, de ki tudja, talán eljön egyszer a Mágus Báb koncepció is??? Talán pont az SZK-val egyidőben? Fogalmam sincs.... ;)

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/631903128193258

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5