Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 4. rész

2021.10.08

Három új Mágus lapot osztott meg veletek tegnap Ádi a készülő Szövetségek Kora kiegészítő lapjaiból. A Szövetségek Kora több szempontból is egyedi kiegészítő lesz, hiszen a ,korszakváltás' után ez az első, nagy önálló kiadásunk, valamint több újítás is érkezik a kiegészítőben megjelenő 75 lap között.


Fényerdei Üregi Őrszem

Kezdjük is az első, kicsit kakukktojásnak mondható lappal. Lesz pár olyan lap az SZK-ban, mint a Gyógyítás és Életerő Itala, amiket minden kaszt megkap majd a maga színében, de változatlan leírással. Ilyen lesz a Fényerdei Üregi Őrszem is.

Azt már tudhatjátok, hogy a kiegészítő nevéhez hűen, nagy hangsúlyt fektetünk a fajok közötti koncepcióerősítésre, így elsőként egy Kobold karakter érkezik majd, ami a további Koboldokat védi meg egy körig az első sérüléstől. 1-es szintű karakter lévén, egy Kobold pakliba minden kasztnál jó kezdőlap lehet, a hatása pedig leginkább a tempót segíti elő, hiszen bátran hozhatunk aktívan karaktereket, nem kell attól tartani, hogy egyből meghalnak védtelenül. Gyakori laphoz képest, biztosan lesz olyan kaszt a 3 közül, ahol akár még profi formátumban is előfordulhat majd.


Bizáncváradi Bérenc Varázsló

Sok 3-as szintű karakterrel találkozhatunk a Mágusoknál, eltérő koncepciókban, eltérő formátumokban megannyi jó választás lehet. Egy másik szempontból viszont szükségünk volt egy új 3-as szintűre, ami felveheti a versenyt a most használatos lapok között. Így született meg a Bérenc Varázsló, ami bátran érkezhet a csatatér elejére, hiszen Azonnali képességgel nem lehet őt megölni, cserébe viszont nem használhat Folyamatost. A kék ritkaság szerintem indokolt, nagyon erős kezdő karaktere lehet egy kontroll Mágusnak a Szövetségek Korában.


Légcsapás

Az egyik új, pusztító képessége lehet a Mágusoknak a Légcsapás. Két ellenséges célpontot sebezhetünk vele, és itt a ,célpont' szó igencsak nagy erősítésnek számít, hiszen már láthatjátok, hogy érkeznek majd új Bábok és Hátasok is, amik ellen nem árt majd készülni. Az ital lap tiltás egyértelműen a Mentális Erő miatt született, túlontúl erős lenne vele. Viszont növelhető a sebzése így is, a megszokott képességnövelőkkel, mint például az Elementalista nemes. De alapjáraton is tudunk vele (a Sorozatlövéshez hasonlóan) külön sebzéseket kiosztani, összesen 18-18-at minimum. A Légcsapás szerintem minden formátumban felütheti a fejét, és erősítheti azt a gyors koncepciót, ahol az 5-ös szintű karakterekkel fejezzük be a játékot, de értelemszerűen bármelyik pakliban hasznos lehet.

Remélem tetszett nektek ez a 3 (vagy inkább 5) lap is, egyre közelebb vagyunk a megjelenéshez, egyre több Alfa teszten vagyunk túl, szóval haladunk :) Ahogy eddig, úgy most is igaz, hogy ezek még nem 100%-ban fixált lapok, még változhatnak a tesztelések alatt, de az irányt minden esetben megtartjuk.

A héten pihenőzünk, Discord párbajozgatunk, jövő héten pedig Őszi Bajnokság, készítsétek a Profi paklikat, az értékes nyereményekért és a dupla tapasztalati pontért ;)

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1353209031742730

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5