Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 5. rész

2021.10.12

Nehéz új dolgokról írni, amikor egyébként vannak új dolgok készülőben, de még nem mind publikus. Így alakulhatott ki ismét az a helyzet, hogy ez most a hétfői cikk. Ádi jóvoltából érkezett két olyan lap is, amit mindhárom kaszt megkap, szóval nézzük át őket most cikk formájában is. Legutóbbi cikkemben említettem, hogy lesz még pár olyan lap, amit mindegyik kaszt megkap kis eltéréssel, vagy pedig anélkül. Most két ilyen lap következik, ami a Szövetségek Kora névadója is, ezzel is kicsit megmutatva az egész kiegészítő egyik főbb szegmensét.


A Szövetségek Kora lap egy folyamatos képesség, ami 1-es szintű és csatatérre szerelhető. Kasztoktól eltérően különböző kis buffokat biztosítanak 3 fajnak. 

Szövetségek Kora Mágus 

Mágusoknál az Ember, Tünde és Gnóm karakterek kapnak +1 Képesség Sebzést. Ez az apró hatás, ha ötvözzük a régiekkel és (HA) még érkezhetnek a koncepcióba újabb lapok, szerintem megérkezhet a Mágusoknak az az ereje, ami régóta hiányzik. Például a múltkor bemutatott Légcsapás, ahol az Elementalista nemest emlegettem. Ezen a vonalon elindulva pedig én már hallucinálok egy valóban erős, haladó vagy profi Földrengés+Légcsapás paklit. Már előre rettegek, szóval nemsokára tesztelni is fogjuk :) De más lapokkal is jól kombinálható lesz majd, Ember karakterekből amúgy sincs hiány, ahogy Tünde és Gnóm érkezők is vannak/lesznek.

Szövetségek Kora Vadász

A Vadászoknál is hasonló a helyzet. Itt az Ember és Tünde mellé a Kentaurok csatlakoztak a bratyizáshoz, tulajdonképpen egy első körös Sas Szemek-et biztosítva nekik. Ez a kaszt amúgy sem a csatatérre szerelhető lapokról híres, de pontosan tudjuk, hol számíthat és mikor az a +1 sebzés. Hamarabb érhet el komolyabb tempót és sebzést a Fenyvesváradi Tüzesíjász kezdés például, és Pál helyett érkezhet Diána a Relikviával, aki immáron, a Szövetségek Kora lappal eléri a 12-sebzést, így szórhatja majd ő is a Lendületes Lövegeket. Jó mi? (krokodil könnyek)

Szövetségek Kora Harcos

A Harcosoknál pedig az Emberek mellé a Törpök és Kentaurok csatlakoztak, mindnek +3 páncélt biztosítva. Ebben a kiegészítőben (és most direkt nem írtam le, hogy Szövetségek Kora, mert a lap neve is Szövetségek Kora, képzeljétek el, milyen sok Szövetségek Kora kifejezés lenne egy mondatban, ha azt írnám, hogy a Szövetségek Korában a Szövetségek Kora....) próbáljuk az új koncepciók és a fajok közötti erősítések mellett kihangsúlyozni a kasztok jellegzetességét, amilyennek lennie kellene leginkább. Így a +3 páncél csak a kezdet, több olyan lap is érkezik, ami hasonló értékekkel látja majd el a különböző faj karaktereit, így tényleg a magas páncélértékre fókuszálhat egy tankos Harcos, ami eddig nem sok profi versenyt élt túl. Habár a 3 kaszt közül a Harcos használ leginkább csatatérre szerelhető képességet, így nem biztos, hogy nála mindig ez lesz a befutó. Persze kivételes eset lenne, ha érkezne egy olyan lap a Harcosokhoz, ami megenged két csatateret is.... (na az milyen izgi lenne, nem?) Ki tudja mit hoz még a Szövetségek Korának a Szövetségek Kora?! ;)


Szövetség Pengéje 

Bizonyára nem szívesen engednénk el egy fix kezdőlapot olyan paklikban, ahol szükség lenne egy biztos fegyverre, így lehet, nem is érné meg a 3 különböző Szövetségek Kora lap használata...

De. A Szövetségek Pengéje mindhárom kasztnál elérhető lesz, azonos leírással, de különböző sebzéstípussal.

Amennyiben a játék elején ezt a lapot választjuk ki, úgy kikereshetünk mellé egy Szövetségek Korát is, és így két fix lappal kezdhetjük el a játékot! Cserébe persze már csak 5 lapot húzhatunk és variálhatunk utána, de aki a fent említett lapokon gondolkodik, már nem lesz kérdés, hogy használhatóak lesznek-e.

Az azonos nevű, mindhárom kaszthoz érkező lapokból még érkezhet 1-2 újdonság, amely erősíti a Szövetségek Kora kiegészítő szellemét. Már nagyon várom, hogy túl legyünk mindegyik új lap bemutatásán, és elkezdődhessen az új paklik kitalálása, mert már most rengeteg koncepció teljesedhet ki, vagy éppen születik meg. Az itt bemutatott lapok még változhatnak, de ez esetben szerintem megmaradnak majd. A tesztelések folyamatosan zajlanak, nemsokára ti is kipróbálhatjátok őket.

Ennyi volt mára. Gondoltam levezetésként, aki összeszámolja, hogy hányszor írtam le ebben a cikkben, hogy Szövetség vagy Szövetségek... az kap egy ajándék kiegészítőt tőlem, amennyiben leghamarabb jól odakommenteli. Most legalább kiderül, hogy senki sem olvassa :)


Szombaton pedig Őszi Bajnokság, a Discord párbajok javában pörögnek. Lesz még miről írni addig is. Hamarosan találkozunk. Kávé.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1353209031742730

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5