Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 6. rész

2021.10.18

Három 4-es szintű Harcos karaktert osztott meg veletek Ádi az érkező Szövetségek Kora kiegészítő új lapjaiból csütörtökön. Egy kávé mellett nézzük át őket alaposan, hiszen mégiscsak a Harcos kasztról van szó :)

Jelenleg a Pusztaváradi Fegyverkovács uralja a 4-es szinten a Harcosoknál a csatateret, leginkább csak profi formátumban tud érdemben is becsatlakozni mellé más karakter. A többi formátumon viszont már csak jobb híján érkezhet a Fegyverkovács szintjén másik 4-es szintű. Most 3 olyan zsoldos érkezik, amik külön koncepciókra, vagy csak a Fegyverkovácsok mellé kiegészítésként erősebb sort alkothatnak, bármelyik formátumról is legyen szó.

Bereni Kínzómester

Ez a gyakori ritkaságú karakter korrekt 4-es statisztikákkal és hatással rendelkezik. Ha követtétek az eddigi érkező lapokat, vagy olvastátok az Ork Duál cikket már sejthetitek is, hogy a fent említett pozitívumokon kívül is megtalálja majd a helyét, az sem kizárt, hogy egy Ork koncepcióban még a Fegyverkovácsot is lecserélheti.

A hatását tekintve pont arra jó, amire kell. Összezavarni az ellenfelet és hátráltatni a korai agrót. Zavaró hatásával a kezdő és haladó formátumok egyik új gyöngyszeme is lehet, attól függetlenül is, hogy Ork pakliban használjuk-e vagy sem. A profin pedig simán túlélheti Attila érkezését, aki +3 támadással látja el az Ork zsoldosokat, így a Kínzómestert is. Hiánypótló, sokféle módon használható gyakori lap lesz szerintem.

Óvárosi Harci Szűz

Felmerült bennem a gyanú, hogy a lap neve talán nem az igazságot sugallja, de Ádám megvédte őt, és azt mondta, hogy az egy titulus, nem pedig ,,családi állapot". Most, hogy ezen túl lendültünk, nézzük mit tud.

Erősebb páncélértékkel rendelkezik mint a Kínzómester, sebzésre és sebzéstípusra ugyanolyan. Hatása pedig szépen igazodik a Szövetségek Kora szelleméhez, és a Szűz lányt pont kevert fajú paklikban éri meg a legjobban kijátszani, hiszen annyival növekszik lekerüléskor az alap sebzése, ahány eltérő fajú karakterünk van a játékba.

Ez általában, jelen pillanatban nem sok sebzést fog neki adni, mostani metában mondjuk, hogy Bereni Gyakornok + Bereni Dobos után érkezhet, de a gyakornok is Ember, szóval ő nem számít, a Dobos után így csak 6-osként érkezik. Na de! Egyrészt láttátok már, hogy van új 1-es (és ki tudja még mik jönnek) szintű karakter, eltérő fajjal, valamint a standard Dobos+Fegyverkovács kombó után is érkezhet, abban az esetben viszont már 8 alapsebzéssel jön a játékba, ami lássuk be, brutálisan erős lehet. Persze ehhez az kell, hogy a koncepciónk pont az legyen, hogy nincs új koncepció, de az a lényeg, hogy nagyon ütőképes lehet ez a vikingszerű szűzleány. Biztos vagyok benne, hogy érkezhet majd a Szűz Harcos pakli haladó vagy profi formátumra is.

Óvárosi Páncélkovács

Ha pedig unjuk a törpöket és a Fegyverkovácsokat, használhatjuk a Mesterkovács (vagy mi a neve, vagy majd mi lesz...) egyetlen Ember tanítványát, az Óvárosi Páncélkovácsot.

Ez a lap teljes koncepciót igényel, viszont hirtelen nem is tudnám megmondani, hogy milyet. Tippre, egy még nem létezőt. Véglegesen növelhető akármelyik szövetséges karakterünk maximum páncélja, amennyiben a kezünkből eldobunk egy páncélzatra szerelhető folyamatos képességet, amiből ugyan van már pár a játékban, de használatban nem igen.

Első körben úgy tudnám elképzelni a lapot, hogy tankolós, páncél+páncélfejlesztős koncepciót építünk köré, és amennyiben egy ilyen képesség beszorul a kezünkbe, kényelmesen kicserélhetjük azt végleges páncélértékké az eldobásával.

Az biztos, hogy ha ezt akár egy kulcsfontosságú karakteren eljátsszuk 2-3-szor egy meccsen belül, már igazán komoly védelmet tud biztosítani. Mivel még bőven tesztelés alatt áll ez a lap is, ahogy az összes eddigi bemutatott, így még változhat, de mindenképpen izgalmas lehetőségeket rejthet magában ez a lap is. Elsőre azt mondanám, hogy haladón találkozhatunk vele leginkább, de pontosat csak a véglegesítésnél és az összes új Szövetségek Kora lap ismerete után lehet mondani. Remélem tetszett nektek ez a 3 új lap is, és már pörögnek az új koncepcióötletek a fejetekben. Nyugodtan írjátok meg, ha van valami izgalmas ;)

Szerdán érkezek még cikkel, remélhetőleg lapelemzéssel ismét. Addig is ha még nem tettétek, csekkoljátok weboldalon az eddigi SZK lapelemzős cikkeket, hogy ráhangolódjatok mégjobban :)

Szombaton pedig Bontás verseny!!! Gyertek és hívjatok meg kávéra. Köszi.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/160166202976336

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5