Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 7. rész

2021.10.22

Két gyakori és egy ritka karaktert ismerhettünk meg tegnap, ami a Szövetségek Kora kiegészítőjét fogják gazdagítani. Közöttük van a személyes kedvencem is, nem mint ha bárki kérdezte volna.

A régebbi szabálymódosításunk, miszerint az 1-es szintű karakterek a gyűjtőbe kerülnek halálukkor, jól bevált, azóta is sok koncepció használja ki ezt a lehetőséget. Amikor ezt bevezettük, nem hogy az 1-es karakterek, de a 2-es szintűek sem voltak használva igazából.

Persze ez a változtatás a 2-eseknek továbbra sem segített visszatérni, viszont már nem tartom kizártnak, hogy több formátumon, eltérő koncepciókba visszaköszönnek majd a Szövetségek Kora megjelenésekor.


Óvárosi Rabszolga

A legjobb példa, ami ellentmond minden fent írt mondatomnak, hiszen megkapta az 1-es szintűek (vagy Kriszta) hatását, miszerint halálakor a gyűjtőbe kerül, így már ő sem foglal el egy karakterhelyet a négyből. Egyelőre azt látom, hogy egy kegyetlen Kezdő formátumos Harcos születhet, ahol ugye 1-es szintől indul a játék, így akár egy Bereni Gyakornok + Óvárosi Rabszolga lehet az első két körünk, amit bátran megtehetünk, hiszen végül egyik sem fogja elfoglalni a szabad spotokat.

Amennyiben pedig további Ork erősítés is érkezik még, más formátumokon is nagyon hasznos lehet. Azt egyelőre kizártnak tartom, hogy Haladón vagy Profin bekerülhessen a Bereni Gyakornok mellé, helyzetfüggő lesz szerintem, hogy amennyiben használunk kezdő karaktert, akkor a Gyakornok lesz-e vagy pedig az Óvárosi Rabszolga. Mindenesetre egy izgalmas, sok lehetőséget rejtő gyakori lapról van szó. Éljenek a rabszolgák!... jahnemide...


Óvárosi Méregkeverő

Nem az első és nem az utolsó lap a Szövetségek Korában, amely a Vadászok új kulcsszavát; a Méregjelzőt használja. Ezek a jelzők a célponton minden támadásból és képességből +1 sérülést biztosítanak az ellenfelünk köre végéig, és több, kisebb-nagyobb kombók épülnek már erre. Az alacsonyabb formátumokon simán el tudom képzelni kezdő lapként, ahol a gyors, tempós sebzés a lényeg.

Miután ismeretes az összes SZK lap, úgy is érkezni fogok pár Méregjelzős koncepcióval, így addig is, várjuk meg a további érkezőket, hogy felmérhessük, mennyire lesz hasznos ez a gyakori Méregkeverő. Óváros Rules!


Medve Tavi Gyógyító

A személyes kiskedvencem, amivel nem ért mindenki egyet, én azért mégis dédelgetem még ezt a 2-es szintű, nem mellesleg gyönyörű grafikával ellátott Gnómot. A szokatlan 0-19-es statisztikája nem véletlen, és talán emiatt is gondolom azt, hogy ez még bizonyos Profi paklik kezdőlapja is lehet. A miértje pedig egyszerű: a páncélértéke simán felér a 3-as karakterekével. Mivel pedig legtöbb esetben csak azért vannak 3-asok a pakliban, hogy legyen egy kezdő test az asztalon, ami akár egy fenyőbotot cipel, de más funkciója nincs sok, így azt a 4 lapot felcserélhetjük erre az egyre. Ezáltal meglesz a fix kezdő karakterünk, és felszabadítunk 3 helyet egy pakliban, például 3 Dermesztés beférhet oda is, ahol eddig egy sem volt.

Persze itt már megoszlanak a vélemények, és nagyon specifikus lehet, hogy mikor lehet ő jobb, mint egy Látó kezdés. Ez utóbbi mellett szól a plusz laphúzás, valamint az, hogy más lapot választhatunk ki kezdésként (pl Fenyőbotot), de mégis úgy gondolom, lesz az a pakli, formátum, koncepció, ahol igenis számítani fog a +3 hely, oda pedig egyértelműen a Gyógyító fog érkezni kezdőlapnak. A hatását tekintve pedig nem lehet panasz, egyrészt önmagát is tudja gyógyítani, másrészt Gnóm és Emberből a további szinteken sem volt és nem is lesz hiány a Mágusoknál, így megeshet, hogy az ellenfelünket is zavarni fogja ez a nulla sebzésű karakter. Az biztos, hogy én erőltetni fogom őt, de hogy milyen formátumban, majd kiderül, ha megismerjük az összes többi SZK lapot.

A lapok természetesen még tesztfázis alatt vannak, de a Gyógyító és a Rabszolga már nem hiszem, hogy változni fog. Természetesen még ne kezeljük egyiket sem véglegesként, de a koncepció és az elgondolás változatlan fog maradni.

Holnap pedig gyertek Bontásra, ha minden igaz, lesz újoncunk is és nagy visszatérőnk, szóval izgalmas kis eseményre számítok :) Meg sok ingyen kávéra. Köszi.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/160166202976336

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5