Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 8. rész

2021.10.29

Herbál...kristály... ezek mennek és a hurkok. Három új lapot ismertetett velünk Ádi, nézzük meg, mire függhetünk rá belőle leginkább.

Gnóm Jós Kristály

Sok régi s új játék mechanikáját hordozza ez a Szövetségek Kora lap, amit egy közösségi szavazáson jóváhagyott a többség. Kezdőlapnak több, mint kiváló lehet, habár nem tudnék most sok olyan Gnóm paklit mutatni még, ahol probléma nélkül működhet a Kristály.

A lapnézegetős-pakli aljára cserélős mechanika, ha valahova, egyértelműen a Mágusoknak jár. Izgalmas lehetőséget látok még benne, egy nem Gnóm pakliba is, ahol akár az 1-es karaktert akarjuk szépen lassan eltűntetni, így a lap hátrányából igazából előnyre tehetünk szert.

Még nem teszteltem a lapot, de például izgalmas kérdés, hogy ha olyan karakterünkbe akarjuk ezt az 5 sebzést, amin Fal van, a lap leírása alapján akkor is a karakterünk sérül?!

Mindenesetre, a fenti kérdést úgy is megválaszolja Ádi majd, illetve még járja a teszt köröket is, de akárhogy legyen, értékes kezdőlapja lehet szinte minden Mágus paklinak, egy olyan hátránnyal, amit bőven körbe lehet játszani.

Fényerdei Herbalista

Egy gyakori ritkaságú, új 4-es Tünde karakter a Vadászoknak Víz sebzéssel. Ez utóbbi azért is fontos, hiszen több ilyen vagy ezzel kombináló lap is érkezik az új kiegészítőben, ami erősíti ezt a sebzéstípust majd.

A statisztikái rendben vannak, és amíg nem profi pakliban gondolkodunk, addig a hatása is jóval erősebb lesz, mint elsőre hinnénk.

Annyit talán elárulhatok, hogy sok olyan lap érkezik még, ami lehetővé teszi a strapabíróbb Vadász koncepciókat, így akár még az is lehet, hogy a Herbalista asszony még profi csatatéren is elfüstölheti szegény faleveleket. De a kezdő versenyeken, valamint a Bontás versenyeken abszolút idegesítő karakter lesz, ez biztos.

Fojtóhurok

A tesztelések során sok verziót megélt már ez a kis játékszer. A mai napon is változott már kicsit Ádival való tesztelésünk után. Na de ami biztos! Sok Ork érkezik, sok volt már eddig is, de hiányzott hozzájuk egy erős kezdőfegyver, amit most a Fojtóhurok képvisel.

Tökéletes kiegészítése lehet a maximum duplikációval is egy Ork paklinak, de egy nem teljes Ork koncepcióba is bekerülhet, bármelyik formátumról is legyen szó.

A karakter, melyre felszereljük, az első támadása ami karaktert céloz +3 fegyverzet sebzéssel látja el, szóval az első ütés már korai szinteken is igen magas lehet. Amennyiben pedig ez egy Ork karakteren van, az fixen +1 sebzés. Ha néztétek az előző cikkeket, már láthattok is 1-2 új karaktert, amihez nagyon jól passzol ez a fegyverzet.

Az, hogy karakterbe tud csak sebezni egy nerfelése már a tesztek alatt, hiszen egy új 2-es Ork kezdéssel már 8-at tudott volna ütni életerőbe. Így viszont egy nagyon taktikus változtatást kapott, hiszen amíg nem támadunk vele, addig él az egyszeri +3 sebzés, tehát megvárhatjuk, míg az ellenfélnél lesz aktív karakter. Persze ez továbbra is csak fizikai sebzésnél érvényesül, nem kell aggódni a brutális Parasztlengősöktől :) Valamint csak a játék elejére, hiszen a közép és végjátékban már úgy is lesz mindig aktív célpontja valószínűleg.

Mára ez volt a lapelemzés, már nagyon várom a többi érkezőt is, hogy bemutathassam nektek és végre érkezhessen a teljesen új pakliötletelős időszak :) Természetesen az itt bemutatott lapok még nem véglegesek, még változhatnak a tesztek során.

Egy hónap, és előrendelhető lesz a Szövetségek Kora kiegészítőnk, addig is csatlakozhattok hozzánk most vasárnap a Kezdő verseny mellett egy nyílt Béta tesztelésre is, ahol még az eddig nem bemutatott lapokkal is találkozhattok :)

Tartsatok velünk, gyertek tesztelni és versenyezni, mert lassan új korszak köszönt le ránk ;)

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/369445434928500

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5