Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 9. rész

2021.11.08

A jóképű srác, a relikvia és a promó bemegy a kávézóba... Azt mondja a Holtak Ura: -Mindenki vendégem egy kávéra! Erre a relikvia: (semmit se szól, mert relikvia), ellenben a Gondolat Módosítás közbeavatkozik, majd a Holtak Ura így szól újfent: -Áááá... inkább engem hívjatok meg!

A csodás felvezetés után nézzük meg, milyen 3 új aranykeretes mágus lappal gazdagodunk a Szövetségek Kora kiegészítő új lapjai mellé. Az aranykeretes lapok két részre oszthatóak, Egyedire és Promóra. Az Egyedi lapok nagyobb versenyek nyereményei lehetnek, illetve Lélekpontokból kiválthatóak, míg a Promó lapok a már meglévő kiegészítők lapjainak egy kicsit más verziója, amiket versenynevezésekért és egyéb ajándékként kaphattok csak meg.

Kezdjük is a promóval, ami a lapbeküldő verseny egyik győzteseként szavaztunk meg.

Gondolat Módosítás


Az Aréna kiegészítő egyik nagyon izgalmas lapjának a promó változata +2 szinttel lesz elérhető, cserébe nem csak az ellenfél, hanem a saját kezünket is visszakeverjük a pakliba, és kicseréljük azt újakra.

A Szövetségek Korával amúgy is egy igazán erős 5-ös szintű meta várható a Mágusoknál, szerintem ez a Gondolat Módosítás verzió is megjelenhet majd egy-egy pakliban. Továbbra is megmaradt az erős kontroll/counter jellege, de most már arra is jó lehet, hogy az éppen felesleges lapjainkat visszakeverjük, és reménykedjünk a jobbak felhúzásában. Valamint egy izgalmas duál lehetősége is adja magát, de ezt már rábízom a kreativitásotokra, nem akarok spoilerezni ;)

Értelemszerűen ebből a lapból sem fog nagyon több kelleni 1-2 darabnál egy pakliba, és ahogyan eddig, úgy most is rizikós tud lenni, de meglátjuk, mennyire és hol találja majd meg a helyét. Én mindenesetre előszeretettel fogom zargatni vele ellenfeleimet, mert az egyik legtökéletesebb lap erre ebben a kategóriában.

Az Elveszett Terrapálca


Az új Egyedi lapok sorát egy Mágus relikvia nyitja, és talán nem nagy spoiler, hogy a másik két kaszt is gazdagodik majd eggyel, ahogy új Egyedi Hőssel is!

A Terrapálca 5-ös szinten érkezik, és már most egy olyan koncepciót hozhat be a játékba, amit mindig is szerettünk volna kimaxolni, de eddig sehogy sem sikerült azt 100%-osan. A Föld képességek és a hozzá tartozó koncepció lapok legtöbbje segíti az életerő pótlásunkat, és a Földrengés végre igazán ütős lappá alakulhat a végjátékhoz közeledve.

Szerintem nem kell ecsetelnem, hova és mely lapokkal lesz ez a Relikvia igazán erős. Föld paklikat készíteni, lassan bevetés!

András, a Holtak Ura


Egy jó arccal mindent el lehet adni (gondolta Ádi és Péter, amikor megtervezték az illusztrációt), és milyen igazuk van. Talán még a Báb koncepció is végre felkerülhet a térképre, igaz, most is csak Profi formátum keretein belül.

A végjátékra érkező András (még a neve is szép) kikereshet a paklinkból egy Báb lapot. A lapkeresgélés amúgy is egy Mágus dolog, nem nagyon lesz az Ősök Hajnalában ez jellemző, így minden ilyesmi igazán erős újítás itt.

A jelenleg szóba vehető Mágus Báb ugyan már kapott tőlünk egy kis buffot, de teljesen idegesítő csak most lesz igazán. Ettől függetlenül persze más Bábokkal is működik, nem véletlenül hagytuk meg a kiskaput nektek azáltal, hogy nem írtuk a lapra kritériumként, hogy ,Mágus Báb'... tekintsünk csak meg, milyen brutál Báb lapokat kap a Vadász most.

Innentől pedig meglátjuk, elég lesz-e egy régóta várt koncepció kezdetéhez. Én tippre azt mondanám, hogy ez még csak az előszele, de annak viszont igen jó.

Mára ennyi. Szerdán és pénteken még találkozunk cikkekben, minden másnap meg Ádi oszt meg majd veletek különböző tartalmakat. Szombaton pedig élőben is versenyezhetünk, legyünk sokan, mert az a hír járja, hogy valaki cosplayezni fogja Andrást, a Holtak Urát. Én megnézném a helyetekben és még egy kávéra is meghívnám... hátha... sosem lehet tudni.

Aviszontlátásra!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/685117922450954

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5