Tanácsadás, útmutatás kezdőknek és új érdeklődőknek

2021.02.09

Hogyan, mivel és mennyiből kezdjem el a játékot? Akik most ismerkednek az Ősök Hajnala játékával, vagy tervezik, hogy kipróbálják, de nem tudják még hogyan is lenne érdemes belevágni, ez a cikk útmutatást adhat hozzá.

Ebben a gyűjtögetős kártyajátékban egy minimum 30 lapos, kedvünkre összeválogatott paklival kell győzedelmeskedni ellenfelünk paklija ellen. Jelenleg három kaszt közül válogathatunk; Mágus, Vadász és Harcos. Mindháromnak megvannak a saját jellegzetességei, erősségei és játékmódjai.

Kezdőknek leginkább a Mágust szoktuk javasolni a három kaszt közül, hiszen ezzel lehet a legkönnyebben és leghatékonyabban megtanulni a játék alapjait. Mivel ez nem egy egyszemélyes játék, és alapvetően sem gond, ha kezdésként minden kasztot megismerünk, így a webshopunkban elérhető egy Alap Csomag, ahol mindhárom kaszt kezdő szintű, szezonálisan frissített pakliját meg lehet vásárolni egyben. Az új érdeklődőknek ez a legjobb csomag, amit ajánlani tudunk, ha otthon, egy ismerősükkel kipróbálnák a játék alapjait, akár mindhárom kaszttal, három főnek kiváló lehetőséget és elegendő játékélményt nyújthat otthoni játékra is: 


Az Alap Csomag lapjai kisebb átalakításokkal, személyreszabottabban akár már Kezdő szintű versenyeken is megállják a helyüket. Ezen kívül természetesen a jövőbeli eseményeinken is kipróbálható a játék ingyenesen, Budapesten fix bemutató és mentor napok is elérhetőek lesznek, majd vidéken is, egyre több helyen. Ezekről a Facebook oldalunkon találhattok majd további információkat

Akik ezen túl vannak már, azoknak a következő lépés a Haladó szint. A Kezdő formátumú versenyek után a Haladó jön, ahol már ritkább, drágább, nehezebben beszerezhető lapok is megengedettek a paklikban, a kezdő szintűvel ellentétben. Talán továbbra is a Mágus kaszt az, amely a kezdő paklihoz mérten a legkevesebb ritka lapot igényel, hogy Haladón is jól helytálhasson. Ezen a szinten már átugorhatja egy pakli a 10.000 forintos piaci árat, persze ez függhet a választott kasztunktól és az aktuális metától is. Körülbelül 20.000 forintos ráfordítással már egy-egy versenyképes kezdő, és egy haladó pakli is felépíthető. Időszakosan változó Haladó formátumú paklik is elérhetőek lesznek a webshopunkban 2021 február közepétől.

Ugyan a Profi formátumú paklik, amikre ugyancsak több típusú versenyünk szól, jelenleg körülbelül 30.000 forintról indulnak, de elérhetik akár ennek a dupláját is. Alapvetően ez egy nagy költségű formátum, viszont akik jártasak a gyűjtögetős versenyjátékokban, azok tudhatják, hogy ez még mindig egy alacsony összeg. 

Jó hír, hogy ugyan a profi paklik és a bennük elérhető ritka, vagy nyereménylapok nem vásárolhatóak meg a webshopban, de több módja van ezek beszerzésére:

  • Az első, és az általam leginkább javasolt út, az a Kezdő és Haladó versenyekre való eljárás, ahol a nyeremények között elérhetőek profi és ritka lapok. A profi szintű versenyzéshez a jó pakli mellett a tapasztalat is ugyanolyan fontos szerepet kap nálunk, amiket könnyedén megszerezhetünk az eseményeken.
  • A másik módja, hogy felturbózzuk a kezdő vagy haladó paklinkat, és elinduljunk a profi formátum felé, azt a Kiegészítő csomagjaink rejtik, ahol véletlenszerű, de fix ritkaságú lapokat nyithattok mind a három kaszt lapjaiból. Ezeket a lapokat a játékosok közötti másodpiacon akár cserélgethetitek is. 
  • Ezeken kívül további akciókat és kedvezményes csomagokat is találhattok a webshopban, amelyekben bizonyos kiegészítő csomagok mellé Egyedi, profi formátumú lapokat kaphattok ajándékba.


Akinek kérdései lennének még, az írjon bátran a Facebook oldalunkra üzenetet, vagy csatlakozzon a Közösségi csoportunkhoz, ahol a készítőktől további információkat találhat, és a játékosoktól is kérdezhet:


A következő cikkekben be fogjuk mutatni a pakliépítés és a játék alapjait, ahol lépésről-lépésre olvashatjátok el, hogyan néz ki egy pakli összerakása, mire kell figyelni, milyen kombinációk és lehetőségek rejlenek ezekben.