Tank Mágus

2021.08.20

Izgalmas, erős, legyőzhetetlen, de ami fontosabb... hogy nem létezik. Törekvések már a játék megjelenése óta akadnak az elkészítésére, de a nagy sebzések hiánya általában vereséget okoz.

Különösen igaz ez a Profi formátumokra, így most egy Haladó Mágus ötletet hoztam nektek, amit az általatok játszott paklik összeolvasztásából készítettem. A tankosságot a kasztnál nem a páncélzatok jelentik, hanem értelemszerűen a falakat és a sebzéscsökkentéseket.

Nemes:
Mesterek Küldötte

Karakterek: 10
1 Lombvidéki Földbűvölő
3 Fenyvesváradi Látó
3 Óvárosi Szektatag
3 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 6
2 Télvidéki Fenyőbot
4 Sziromkristály Pálca

Képességek: 12
3 Lélek Csapás
1 Emlék Torzítás
4 Sziklafal
2 Elektromos Háló
2 Földomlás

Italok: 3
2 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala

Mellékpakli: 3 Dermesztés, 2 Szikla Reptetés, 2 Lélekgömb, 3 Szatírszarv Pálca


Játék a paklival:

Az alap felállásban egyértelműen a végjátékra törekszünk, hiszen egyetlen képességsebzésünk a Lélek Csapásokkal lesz. Kezdőlapunk az 1-es karakterünk, ami időt spórol nekünk, szerencsés esetben pedig életerőt is, ha felhúzunk mellé egy Fenyőbotot is. A legtöbb esetben könnyen körbejátszható ez a lap, így lehet, hogy magunknak kell majd gondoskodnunk a megöléséről, hogy legyen szabad karakterhelyünk a végére.

A nagy meglepetés, hogy a mellékpakliból igazából minden lap bekerülhet, külön meglepő lesz így, hogy a Sziromkristályok helyett 3 Szatírszarv jelenik majd meg. És ha a tankosságunk és csökkentésünk nem volt hasznos az ellenfél paklija ellen, egy standard, de erős Mágus paklivá alakíthatjuk át.

Mivel sok koncepció lap került be az alapba, nem lesz nehéz kicserélni mind a 10 lapot, ha szükségét érezzük. Az alap védelem bőven elegendő lehet minden képességsebzés ellen, a 2 Földomlás a közép és végjátékban is nagyon hasznos tud lenni bármilyen pakli ellen, a Sziromkristályok pedig nem gyengítenek minket ebben a felállásban jelentősen, így csak az ellenfelünket fogja zavarni.

Az 1-es karakter és a kivárásra épülő elemek miatt alapvetően nehéz paklinak mondható, ezek elengedésével vagy alakításával kihozható egy hasonló de könnyebben játszható koncepció is, alakítsátok ízlésetek szerint bátran, ha tetszik ez az ötlet.

Legnagyobb hátrányunk a laphúzás lehet, hiszen hamar ki fog ürülni a kezünk. Tesztelések alatt nem mindig volt szükséges a 2 Életerő Itala, lehet bekerülhet egyik helyett legalább még egy Magabiztosság Ital.

Most hétvégén pihenő, jövő héten Bontás verseny, utána pedig Közösségi Nyílt Nap, aminek részleteiről hamarosan az eseményben olvashattok majd. Véssétek fel ezt a dátumot, mert jó buli lesz ;)

Addig is tudjátok... Tea Kávé!

Bontás verseny: https://www.facebook.com/events/815862262447744

Nyílt nap esemény: https://www.facebook.com/events/559030975129568

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5