Tavaszi Bajnokság - Győztes pakli

2022.03.14

Szombaton ledaráltuk a Haladó formátumú bajnokságot, ahol magabiztosan hozta el az első helyet Orbán Tamás, aki egy Harcos paklival örvendeztette meg ellenfeleit. Így érkezzen az ő paklibemutatója.

Nemes: Önfeláldozó Hadúr

Karakterek: 12
1 Óvárosi Rabszolga
4 Bereni Harci Dobos
4 Óvárosi Harci Szűz
2 Bereni Kapuőr
1 Déli Fali Kapuőr

Fegyverzetek: 5
2 Ork Fojtóhurok
3 Dárda és Toronypajzs

Képességek: 7
2 Kitartó Morál
3 Tüzes Ököl
2 Ólom Lábak

Páncélzatok: 2
2 Acél Könnyűvért

Italok: 5
1 Gyógyítás Itala
4 Életerő Itala


Ezzel a paklival hozta el az első helyet Tamás, innen is gratu neki, szép győzelem volt. Volt pár számomra meglepő újítás a koncepcióban, de legalábbis az összetételében, ami lehet, hogy a kulcsa volt az első hely elérésének.

Az alap Ork koncepció leginkább csak a 2 Fojtóhurok és a Bereni Kapuőr jelentette, ezen kívül igazi érdekesség volt látni működés közben az Óvárosi Harci Szüzeket, amik pont arra valóak, hogy eltérő faj lapjai közé kerüljenek játékba. Tamás elmondása szerint nagyon is jól működtek a versenyen, így letette náluk a voksát szerintem egy ideig :)

A Nemes választás is off-metának minősül, nem nagyon volt a versenyen olyan Harcos, aki ne a Strapabírás Kegyeltjét hozta volna el. Ami még szembetűnő volt, az a két Kitartó Morál, hiszen általában ha használtuk eddig, akkor abból elég volt egy, kezdőlapként, de ugye itt a Rabszolga foglalta be ezt a szerepet. Nem tudom mennyire volt életmentő lap benne, én jelenleg továbbra is kivenném, maximum mellékpakliba használnám ha tényleg szükséges, de elvileg sokszor játékba került egy, és akkor jól is működött.

A páncélértékek stackelése és az ütőerő egyértelműen megvolt a pakliban, a képességsebzésről természetesen a 3 Tüzes Ököl gondoskodott. A pakli összetételénél még a sok karakterszám az, ami kicsit szokatlan, én nem szoktam ennyit javasolni, habár kényelmesen lehet pörgetni a lapcserét a végjátékban, és így igazából biztosíthatjuk a tempónkat, és a ,,laphiányt" visszahozhatjuk a lapcserékkel is a későbbiekben, szóval ez is működőképesnek látszott.

Tamás mellékpaklijában volt még 3 Tárcsapajzs, 2 Mennyei Pajzs, 2 Fegyvertörő és 1 plusz Bereni Kapuőr.

Szokták volt mondani, győztes csapaton ne változtass, én azért mégis itt hagynék egy enyhe módosítási javaslatot ;)

Karakterekből, csak hogy ne változzon nagyon az összetétel, egy Harci Szüzet elvennék, szerintem bőven kényelmesen tud jönni 3-ból is a 4-ik szinten egy, bár ha kimarad, jobb opciók lesznek helyette, de a 12 karaktert akkor is sokallom. A Kitartó Morálokat is kivenném, ha más nem, mellékpakliba. A 4 Életerő Italából is elvennék egyet, vagy legalább cserélném egy Magabiztosság Italára, ezzel is elősegítve a laphúzást és a lapcsere gyorsabb működését, vagy B opcióként az egyébként feltehetőleg fontos páncélgyógyítást. Biztos zavaróan működött így a Nemes is, ami tud gondoskodni a gyógyításokról, szóval azon nem is variálnék, jó ide az Önfeláldozó Hadúr teljesen.

A ,,felszabadított" 3-4 lap helyére, én még simán tennék 1-2 Védelmezést, amivel nagy zavart lehet okozni, és gondoskodni is akár a kezdő karakterünk lekerüléséről. Lehet a Tárcsapajzs akár bekerülhetne alapba is, így szerintem egy masszívabb kezdőpaklit kaphatunk, amit még mindig alakíthatunk kedvünkre az első mérkőzések után.

Legközelebb Profi verseny, aminek részleteiről holnap értekezünk még. Gratu minden versenyzőnek, innen folytatjuk ;)

Következő versenyeink: https://www.facebook.com/events/488388582744748

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5