Tesco Vadász és Harcos "Legkisebb is számít"

2021.09.11

Ez egy pénteki cikk, de pont ugyanolyan aktuális, mintha csak tegnap lenne ma. Így hát, folytatom a szerdai cikkemet, ami pedig csütörtöki volt, de a lényeg, hogy elhoztam a 15 ezer hungaroforint körüli profi paklik utolsó részét, ahol a Vadász és a Harcos maradt. Az aggró Harcos már régóta jelen van Profi versenyen és tudjuk, hogy mire képes. Alapvetően ez az egyik legolcsóbb verzió, ami jó kezekben mindig képes lehet top 3-at hozni. Most pár lap változtatással, hogy beleférjünk a ,,gazdaságos keretbe" , elhoztam azon verzióját, ami ugyan tartalmaz már drága lapokat, de még mindig a legjobb ár-érték arányban mozog.

Aggró Harcos

Nemes: Kiképző Mester + 4 Gyakorlóbábu

Karakterek: 10
4 Bereni Harci Dobos
3 Pusztaváradi Fegyverkovács
3 Örök Lápsági Fegyvermester

Fegyverzet: 8
1 Rövidkard és Körpajzs
3 Dárda és Toronypajzs
4 Acél Rövidkard

Képességek: 6
1 Elemi Gyengeség
2 Ólom Lábak
3 Parasztlengős

Italok: 6
1 Magabiztosság Itala
1 Gyógyítás Itala
4 Életerő Itala


Játék a paklival:

A pakli drágább része egyértelműen a Kiképző Mester Nemes és a hozzá tartozó Bábok, valamint a Fegyverkovácsok dobják még meg az árát jelentősen, de egyik nélkül sem tudna olyan hatékony lenni ez a koncepció, ahogy most. A kezdő lapunk az Elemi Gyengeség, ami sok kellemetlen képességtől tud egy kis védelmet adni. Onnantól pedig csak az a cél, hogy egy Dobos + Fegyvermester + Kovács lent legyen az asztalunkon. Az életerőért érkező Bábok pótlására az Italok nyújtanak megoldást, általában 3 Báb egy mérkőzésen lekerül, de megeshet, hogy mind a 4-re is szükségünk lehet, de ez értelemszerűen helyzetfüggő.

Ami innen kimaradt, mert túlmenne már a költségkereten, az a két darab, megújítótt egyedi Harcos ital, a Mágia Ellenállás Itala. Cserébe bekerült az Ólom Lábak, hogy másféle, de a további védelmünket biztosítsuk kicsit.

Általában, ha jól jön ki a lépés és a 3 karakterünk jó sorrendben, elegendő fegyverzettel lekerülnek, 3 karakterrel fejezhetjük be a győztes mérkőzéseinket, az utolsó slot-ok pedig a Bábok helye lesz.

Kezdéskor, amikor 3-as szintre érünk, egy Báb majd egy Bereni Dobos érkezzen, így ha úgy adódik a helyzet, az első karakterhelyre megérkezhet majd egy Kovács, és ezzel kimaximalizálhatjuk a sebzéseinket, így az új Báb slot hely, egy idő után az utolsó, 4-ik helyre kerül majd.

Vasárnapra ezt a paklit is elhozom, ki lehet majd próbálni élesben is. Most pedig térjünk rá a low budget Vadászra, amit tegnap alakítottam át egy Haladó formátumról kicsit Profibbra:

Tesco Vadász

Nemes: Löveg Specialista

Karakterek: 10
4 Fenyvesváradi Tüzesíjász
1 Feketláng Sivatagi Lövész
2 Éjjeli Vadász
3 Dereshágói Bérgyilkos

Fegyverzet: 6
2 Elemijég Dobókés
4 Tölgy Számszeríj

Képességek: 8
1 Rejtőzködés
2 Tripla Lövés
2 Bénító Lövés
3 Sorozatlövés

Páncélzat: 2
2 Könnyű Medveszörme Vért

Italok: 5
4 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala


Játék a paklival:


Az Egyedi nemes és a 4-es karakterek emelik itt meg a pakli árát, ezen kívül pedig a közepes ritkaság a jellemző. De ez a koncepció is remekül működhet Hősök és Relikviák nélkül, valamint kimaradt innen is 1-2 Vadászok Ereje, ami ugyan még elférhetne benne, de akkor már drágább lett volna az egész.

Cserébe viszont maradt védelemre két páncélzatunk is, valamint 1 Rejtőzködés még beszorult az egyedi lapok közül, amiből talán itt elég is egy, ami ha jó ütemben érkezik, megmentheti a meccsünket.

A tempó itt is adott, ha 5-ös karakterekkel végzünk, amiből jó esetben 2 is lekerül majd a térfelünkre. Ha a 4-es karakterek ritkasága és beszerzése problémás, igazából elférhet helyettük 3 Lemeztáncos is, az Éjjeli Vadász úgy is a Vadászok Erejével tud a leghatékonyabb lenni. Az újított Dereshágói viszont gyakori lap, mégis az egyik legerősebb 5-ös karakter, jól helyettesítheti a drágább alternatíváit, emiatt is került bele a 3 Sorozatlövés, amit lekerülésükkör a legoptimálisabb kijátszani velük.

A laphúzásról pedig a jól ismert Nemesünk gondoskodhat, amit egyedül csak egy Mágus Rúnamestere tud megnehezíteni nekünk, de néha még olyankor is megéri lapot húzni vele, ha rászorulunk. Minden más esetben pedig bátran használjuk, hiszen emiatt van 4 Életerő Itala ebben a pakliban, az első 3 körben bátran húzzunk vele lapokat, amivel általában biztosíthatjuk is az ideális kezdő lapjainkat.

Ezt a paklit is elhozom holnapra, szerintem ez a 3 Tesco-pakli egymás ellen izgalmas meccseket tud hozni, hasonló árkategóriában, de mégis Profi koncepcióban. Hétfőn (vagy hát ki tudja) pedig érkezek a legjobb Profi paklik bemutatásával, amik a holnapi versenyen bejutnak a top 3-ba.

Köszönöm a figyelmet, köszönjük a Tesco-nak... Kávé!

Profi verseny: https://www.facebook.com/events/2857263091251823

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5