Tevagymáraháromszínű

2021.08.30

Egy újabb Triád pakli, vagyis 3 színű, mely formátumból hamarosan eseményt is hirdetünk. Ezúttal egy Mágus-Harcos-Vadász koncepciót hoztam, amiben ez a sorrend a játékok szakaszaira is utal.

A Triád egy profi formátum, ami 3-as szintről indul és mindhárom kasztból 10-10 lapot kell tartalmaznia egy paklinak. Így a korai játékot a Mágusok és a 3-as képességeik uralhatják ebben a pakliban. A közép játékot a Harcosok biztosítják, míg a végjátékra megérkezhetnek a Vadászok is.

Ezúttal Nemessel íródik a pakli, habár még kérdéses, hogy engedett lesz-e a következő versenyen.

Pakli neve: Hiába húzok, nem jó

Nemes: Löveg Specialista

Mágus lapok: 10
4 Fenyvesváradi Látó
2 Télvidéki Fenyőbot
1 Andrea
3 Dermesztés

Harcos lapok: 10
2 Vöröskövi Felderítő Promó
2 Csaba
1 Albert
2 Az Idő Kalapácsa
1 Dárda és Toronypajzs
2 Ólom Lábak

Vadász lapok: 11
3 Bizáncváradi Veterán Lövész
2 Tölgy Számszeríj
2 Lendületes Löveg
3 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala


Játék a paklival:

Kezdő lapunk egy Télvidéki Fenyőbot, ami a korai játékra elegendő életerőt spórolhat nekünk, valamint kijátszhatunk Dermesztést is, ezzel lassítva ellenfelünket. Ha a kezdő kezünkben van egy Látó, igazából még csak egy Dermesztést lehet jó megtalálni, a többi Mágus lap már nem olyan fontos.

Ha úgy adódik, egy mentőöv még érkezhet egy Andreával és a második Mágus fegyverzetünkkel, de alapvetően nincs feltétlenül szükség rájuk. Ha kijátszottunk egy Dermesztést sikeresen, életerőt spóroltunk, plusz lapot húztunk a Látóval, már eleget teljesített a Mágus része a paklinknak.

A 4-5-ös szinten érkezhetnek a Harcosok, amik a további kontrollt segítik. A 3 Hőshöz 2 Relikvia is társul, általában 1-1 fog is találkozni a játékok során, ezzel is nehezítve ellenfelünk dolgát. Csaba duplázás pedig a +5 Életerő miatt fontos, hogy húzhassunk bátrabban lapokat a Nemesünkkel. A védelmünkről a Relikviák mellett pedig Ólom Lábak gondoskodnak, hogy felkészülhessünk a Vadász végjátékra.

Az utolsó karakterünk jó eséllyel egy Veterán Lövész lesz, amihez ha társul egy Fegyverzet és egy Lendületes Löveg is, komoly sérüléseket okozhatunk az egyébként is lassított ellenfelünknek. Az Életerő Italok fontosak a laphúzás miatt, valamint a Magabiztosság Itala +1 lapként felkerült a listára, hiszen a lapcsere is nagyon hasznos lehet ebben a koncepcióban is. Ha ezt még jobban akarnánk erőltetni, egyik 6-os helyére bekerülhetne egy Diána, de akkor jóval kisebb a lehetősége a 6-os szintű végjátékunknak, így ezt kedvetekre, ízlésetekre bízom :) Lévén, hogy 13 karaktert írtam a pakliba, ez jóval több, mint a megszokott, így lesz lehetőségünk könnyen két lapot eldobni egy húzásért is, de ahogy előző cikkemben is említettem, fontos, hogy ne legyünk karakter hiányban a Triádon.

A hét második felében érkezünk a következő versenyidőpontok kiírásával, miközben nagyban készülünk a most szombati Nyárzáró bulinkra, aminek kihagyása komoly depressziót okozhat, így javaslom a részvételt mindenkinek. 

Kávé!


Nyílt nap esemény: https://www.facebook.com/events/559030975129568

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5