Ti küldtétek - Duál Pakli

2021.06.14

Most szombaton Duál Párbajnap lesz a mentor napon, így mindenképpen készültem volna egy pakliajánlóval erre nektek. De megkönnyítették a dolgomat, mert Király Sanyi játékosunk elküldte nekem a saját paklijának bemutatójat, amit már régóta tesztelget, páran már játszottatok is ellene.

Igaz, hogy alapvetően Haladó formátumra készült, de pár lap alakítással könnyen átváltoztatható Profira (például a Nemes cseréjével és pár zsoldos helyett Hősökkel).


A Mágus-Vadász duál:

Nemes: Élesen Látó Hadúr

Mágus lapok: 11
3 Lélek Csapás
3 Bereni Halálmágus
4 Télvidéki Fenyőbot
1 Lombvidéki Földbűvölő

Vadász lapok: 19
4 Kétélű Szélrúnás Dobókés
2 Tölgy Számszeríj
4 Fenyvesváradi Tüzesíjász
2 Éjjeli Vadász
3 Életerő Itala
4 Tripla Lövés


Játék a paklival, Sanyi leírásával:

A Lomvidéki 1-es Mágus karakter a kezdő lapunk. Kezdő kézben minden mágus lapot visszakeverünk, még a fegyverzeteket is.

A Télvidéki Fenyőbot a Bereni Halálmágus lapunkra kell, hogy kerüljön, ezért más mágus fegyverzet is megfelelő.

Nekem azért a Télvidéki Fenyőbotra esett a választás mert, kezdőkéznél ha visszakerül legalább 1 darab a kezembe, akkor se legyen holt lap, amíg feljön a 6-os karakter.

Ha a második Fenyőbot feljön, vagy az első a meccs közepén ( és az egyes karin kívül már két karakter is megidéztünk )a további Fenyőbotokat el lehet dobni a játék során, már nincs szerepük.

A Bereni Halálmágust bármikor felhúzzuk a játék során, akkor megtartjuk, de minden további példány eldobható laphuzásért.

Lélek Csapásból nagy eséllyel csak kettőt fogunk kijátszani, a harmadik ha úgy van, el is dobható a játék első részeiben.


Vadász lapok kezdő kézben:

A tökéletes kombináció, amit mindenféleképp meg kell tartani: 1 Életerő Itala, 1 Tüzes Íjász, 1 Kétélű Dobókés, 1 Tripla Lövés, 1 Éjjeli Vadász és 1 Tölgy Számszeríj.

Éjjeli és a Tölgy kombó nagyon erős, de ő értük nem érdemes visszakeverni más jó lapot.

Sorrend, amit igyekszünk összehozni :

 - Tüzes íjász
 - Ital
 - Fegyverzet (vadász)
 - Tripla Lövés
 - Karakter (vadász)
 - Fegyverzet (vadász)

Tanács a paklihoz:

1-es karakterrel első 2-3 körben a saját Nemesünket üssük, hogy pörögjön a laphúzás.

A Tripla Lövést mindig egy célpontos képességnek tekintsd. Alap sebzése, ha lejön a 3-ik körben, a Tüzes Íjász középre a Szélrúnás fegyverrel 10 sebzést jelent. A 4-5-ik körben is nyugodtan lehozható, akár Éjjeli helyett is, ha nem húzunk neki fegyvert (támadásban erősebb lesz, mint az Éjjeli).

A pakli jól tud fordítani vesztesnek tűnő helyzetből. Tehát ha az ellenfélnek csak 2 karaktere van, neked meg csak az 1-es, nem kell kétségbe esni. Az 1-es halála után valószínűleg a helyére a Bereni Halálmágus + Lélek Csapás kombó fog jönni, ami rögtön 1-1 re módosítja az állást.


A pakli legfontosabb lapjai:

3 Lélek Csapás, 1-es Lombvidéki, 3 Ital, 4 Tüzes Íjász, 4 Kétélű Szélrúnás Dobókés, 4 Tripla Lövés

Minden egyéb lap helyettesíthető alternatívával. Ha profira módosítanánk, talán a Nemest cserélném Löveg Specialistára, valamint 2 Hőst is beraknék egy 3-as karakter és 1 Tripla Lövés helyett. 


Köszönjük Sanyi az ajánlót, erős Haladó Duál pakli lett, az biztos. Ti is bátran bombázhattok saját, hasonló (leginkább duál és triád) ötletekkel, ha szeretnétek viszont olvasni az oldalon :)

Szombaton találkozunk a duál-rengetegben, azutáni héten pedig Profi verseny! Kávé <3

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5