Töredelmes Harcos Pakli

2021.04.28

A mai napra ismét egy olyan koncepciót hoztam nektek, amit már nagyon régóta szeretnék kipróbálni, de eddig még nem került terítékre. A pakli alapja a számomra nagyon kedves Fegyvertörők lesznek, megspékelve jópár erős új lappal.

A pakli célja, hogy csírájában fojtsuk el ellenfelünk játékkedvét azáltal, hogy belekényszerítjük őt a fegyverzetük elveszítésébe. Nagyon nehéz ellene készülni, így ha jól működik, és megtaláljuk a megfelelő arányokat és játékstílust ezzel a Töredelmes Harcos paklival, még ellenfelünk mellékpaklija sem fog sok megoldást találni rá.

Fogyasszátok mértékkel és felelősséggel:

Nemes:
Strapabírás Kegyeltje


Italok: 7
2 Mágia Ellenállás Itala
4 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala


Karakterek: 10
1 Bereni Gyakornok
4 Bereni Harci Dobos
2 Fegyverkovács
1 Albert, a Párbajhős
1 Csaba, a Düh Csatlósa
1 Attila, az Orkok Bajnoka


Fegyverzet: 8
2 Az Idő Kalapácsa
4 Rövidkard és Körpajzs
2 Dárda és Toronypajzs


Képesség: 6
3 Mennyei Pajzs
3 Fegyvertörő


Mellékpakli: 2 Szent Feloldozás, 2 Parasztlengős, 2 Ólom Lábak, 1 Csatamén, 2 Hasítás, 1 Elemi Gyengeség


Játék a paklival:

A célunk roppant egyszerű. A Mennyei Pajzsok sok esetben ütésre fogják kényszeríteni az ellenfelünket, ahol vagy egy Fegyvertörővel vagy pedig egy feláldozott Harcos Relikviával fognak találkozni. Ha jóval több képességgel játszik az ellenfelünk, és úgy érezzük, nem működik jól a Mennyei Pajzs, lehet side-olni a fenti lapokból bármit, amire szükségünk lehet.

Ha biztosra akarunk menni, akkor szoríthatunk helyet Ólom Lábaknak is, ezzel bebiztosítva és kikényszerítve az ellenséges képességhasználatot, olyan paklik ellen, akiket zavar a Mennyei Pajzs. Ha pedig ez összejön, garantálom hogy 3-4 elveszített fegyverrel nem igen tud semelyik pakli sem felülkerekedni ezen a Harcoson.

A túl nagy fizikai támadásokat ki tudjuk vinni a Strapabírás Kegyeltjével életerőbe, a további mágiákra pedig ott van a két Mágia Ellenállás Itala.

Mivel a pakli alapötlete nem új lapokra épül, elképzelhető, hogy egy könnyebb, akár Amatőr formátumos verzió is működhet, bár a Hősök és Relikviák igazán jól kiegészítik ezt. De profi szintre szerintem most érett meg ez a koncepció, a 2.0-ás kiadásunkkal.

Remélhetőleg lassan már összeülhetünk élőben is játszani, de addig is én azt mondom, aki elindul egy hasonló paklival egyik Discordos párbajversenyünkön, és nyer vele, vendégem egy boosterre ;)

Szóval próbálgassátok bátran, én sok potenciált látok benne, meglátjuk, mennyire fog működni ez, vagy egy variált verziója a paklinak. Jó hétvégét hölgyek, urak! Sikeres online párbajozgatást!

Közösségi Csoportunk:

https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk:

https://discord.gg/HxpKzefAj5