Tükörcsapás

2022.04.13

Mostanában háttérben a Profi formátum, pedig még az is rengeteg újdonságot rejteget, lévén, hogy a legtöbb új koncepció még nem is próbálta ki magát. Az Óvárosi Tükörmágus megjelenése a Szövetségek Korában megosztó volt. Van, aki szerint nagyon erős, szerintem pedig egyáltalán nem az. Na de, Haladón még nem láttuk, szerintem nagyon nem is fogjuk egyelőre, mindenesetre szerettem volna megpróbálni köré építeni egy paklit, amit most jól meg is teszek.

Nemes: Elementalista

Karakterek: 9
1 Medve Tavi Gyógyító
2 Andrea
1 Óvárosi Szektatag
1 Dereshágói Jégmágus
2 Elektra
2 Óvárosi Tükörmágus

Fegyverzetek: 6
3 Télvidéki Fenyőbot
1 Az Elveszett Terrapálca
2 Főmágus Acél Botja

Képességek: 12
2 Légcsapás
4 Földrengés
2 Dermesztés
3 Szikla Reptetés
1 Vöröskövi Fekete Gyík

Italok: 4
1 Mentális Erő Itala
2 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala


Játék a paklival:

Kezdőlapunk a kis Gnóm, aki legjobban a 3-as körben kijátszva, passzívan fog kelleni nekünk. Páncélértékét tekintve felér egy 4-es karakterével, és lapszűkítés miatt így jobban járunk vele, mint ha betennénk 4 darab 3-as szintű karaktert még. A pakli gyengesége a védelem hiánya lesz, hiszen 4-es szintről fogunk tudni igazán építkezni de Falak már nem fértek el ebbe a koncepcióba. Ahhoz, hogy a Tükörmágust tudjuk jól használni, szükségünk van olyan képességekre, amikből megéri többet is kijátszani egy körben, amit optimálisan Andrea vagy Elektra fog, Relikviákkal felszerelve. Ezért a tömegsebzés egyértelmű választás, valamit a 3 Reptetés is nagyon fájhat.

A még ugyancsak nem nagyon próbált Légcsapás is a pakli alapját képezheti, akár 3 is bekerülhet a fő pakliba, ha rendelkezünk annyival. Ugyan az Italok használatát kizárja, de a Földrengések mellé tökéletes, akár duplán kijátszható tömegpusztítást eredményezhet. Ha ezt a vonalat akarjuk még erősíteni, akár +1 Vöröskövi Fekete Gyík is bekerülhet a pakliba, hiszen egy lap eldobásával nagyon szépen buffolja a következő képességsebzésünket, így tehát minden lehetséges ellenfélre megadja. Az egyetlen Mentális Erő Italunk leginkább a Földrengésekhez lesz kiváló, de a Reptetéseket és Andreával kijátszott Dermesztést is nagyon meg tudja erősíteni. A Főmágus Relikviával pedig vissza is tudunk venni a gyűjtőnkből egy Ital Lapot, így ne féljünk használni vagy eldobni őket már a korai játékszakaszban is. Amikor pedig a végére leérkezik egy Tükörmágusunk, igyekezzünk duplázott képességeket tartani a kezünkben, különben nem lesz sok haszna :)

Szerintem Ha Tükörmágust akarjuk erőltetni, akkor csak a tömegsebzésekkel van értelme. Bár a Légcsapás+Gyík kombó önmagában is megérhet egy külön paklit, lehet, már írtam is róla, de ha még nem, majd teszteleket egyet és bemutatom azt is. Remélem tetszett nektek ez a koncepció, találkozunk Discord párbajokon, valamint jövő héten Bontáson! Addig is jó pihit nektek, pénteken még érkezek egy cikkel, addig is holnap Vudu!

Kávé!

Következő versenyeink: https://www.facebook.com/events/765175714835410

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5