Újraindul az elemzős péntek!

2021.01.26

,,Régiúj" lapok, új kiadás, új élet, új kávé... Ezrek örömére (cikk alatt természetesen név szerint is felsorolom) visszatér az Elemzős Péntek, amik általában elemzéseket fog tartalmazni, legtöbbször péntekenként. 

Ahogy ígértük is, a napokban folyamatosan érkezünk újításokkal nektek, így most kellemest a hasznossal, az elsőt letudjuk egyben. 

A jelenlegi lapállomány már elég szép számra nőtte ki magát, azonban mindannyian tudjuk, hogy van pár olyan lap, ami sehogyan sem tudott beilleszkedni az Ősök Hajnala körforgásába. Így terveink szerint, kicsit bevonva az aktív játékosbázist is, a közeljövőben egy olyan kiegészítő kiadását tervezzük, ahol teljesen új lapok mellett jó pár régi lap is izgalmas köntösben tér vissza. 

Csak 4 példa a sok közül, hogy lássátok, mik azok, amikre biztosan rework vár. A ,,power creep" fogalmát elkerülve nem feltétlenül erősítésekről lesz szó, hanem tényleges átdolgozásról. A Gyakorlókard sem fog 70 sebzést biztosítani, de jó eséllyel egy használható, de koncepciót igénylő pakli fegyvertára lehet majd. Ellenben a Vaddisznók erejéből, kis átalakítással már nem tömegpusztító horda lesz, hanem egy továbbra is erős, de megfontoltabb malacka.

Az Idegméreg lap viszont teljes átalakuláson fog átesni, hogy egyből helyet találhasson magának a Vadászok háza táján, hiszen jelenleg nincs sok haszna. A Mágnescsávó pedig csak egy szintet lép feljebb, hozzá igazítva a statisztikáit is. Így akár egy teljes asztalt megtölthetünk majd Elektromos karakterekkel (3-as Hontalan Tanonc, 4-es Mágneses, 6-os Villámhajlító), amire mindenképpen szüksége lesz egy Rázós Mágusnak a harcmezőkön.

Szerintem ez a 4 példa remekül demonstrálja a különböző átalakítás lehetőségeit, és természetesen ha eljön az ideje, kompenzálva lesznek a jelenlegi lapok tulajdonosai. Így a jelenleg nem igazán hasznos lapok helyére működőeket kaptok majd kézbe.

Szépen lassan, lépésről-lépésre dolgozunk az ötleteken, mind a lapokat, mind a szabályokat illetően. Ahogy elkészülünk velük, úgy osztjuk meg majd veletek is. Remélem elnyeri a ti tetszéseteket is a mostani változtatások, nemsokára pedig már élőben is tesztelhetjük őket, ha minden jól alakul.

Addig is, kellemes pihenést a hétvégéhez közeledve! Igyatok sok kávét, mert abból sosem lehet baj.

Bandi