Ultimate Mágus

2021.05.31

Egy mágus, ami elvarázsol a ... szóval igen. Habár még csak most ismerkedünk az új lapokkal és kombinációkkal, de lassan eljön az idő, amikor kialakulnak a profi versenyeken új meta paklik. A jelenlegi visszajelzések alapján, nagyon megoszlanak a vélemények, hogy melyik kaszt lesz erős, ami jó ómen szerintem.

Ezt a paklit a teljesség igényével együtt írtam össze, szóval teljesen a high end kategória, ami a Mágus lapok ritkaságát illeti, így nem hiszem, hogy egyhamar találkozhatunk vele versenyen, de én már kipróbáltam, és nagyon élvezetes vele a játék, az erejéről nem is beszélve. Feltehetőleg nem ez lesz a legerősebb új koncepció, de az biztos, hogy izgalmas mérkőzéseket lehet vele játszani.


Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
4 Fenyvesváradi Látó
2 Andrea, a Hideg Bűvölő
1 Óvárosi Szektatag
1 Elektra, a Villám Bűvölő
2 Kriszta, a Halál Angyala

Fegyverzet: 6
3 Télvidéki Fenyőbot
1 Rontás Pálcája
2 Főmágus Acél Botja

Hátas: 2
2 Négyhegységi Törpeszamár

Képesség: 8
3 Dermesztés
2 Őrült Vaddisznósereg
3 Lélekgömb

Italok: 6
3 Életerő Itala
2 Mentális Erő Itala
1 Magabiztosság Itala


Ez így egy 32 lapos pakli, amit még lehet, hogy kivételesen 34-laposra is lehetne csinálni, hiszen rengeteg laphúzással, lapvisszavétellel rendelkezik, de kezdésként nem mertem átlépni ezt a határt :)

A híres Sumér mondás itt is igaz, miszerint: Mágus, mágusnak a mágusa... Hiszen talán a Rúnamester az, ami teljesen kioltja a Hátas, Andrea és a Látó esetleges laphúzását. A kezdő lapunk egyértelműen egy Törpeszamár lesz, amit nem is feltétlenül kell majd az első karakterünkre felszerelni, legjobb helye egy Andreán lehet. Mivel ha a karaktert ölik meg, akkor a rajta lévő Hátas visszakerül a kezünkben, így mondhatjuk, hogy úgy működik, mint egy bénább Sziklafal. Így ha el akarják tüntetni a Hátast, azt kell célozniuk külön. Ezen kívül még Emléktorzítás és igény szerint pár, akár Tűz képességgel készülhetünk még.

A mellékpaklival lehet csodákat művelni, ezzel felkészülve az esetleges nehézségekre. Plusz Itallapok, esetleg 6-os Karakterek és Lélekcsapás, ezzel a kombóval lehet megváltoztatni szinte az egész paklink végjátékát. Harcosok ellen kiválóan működik, még talán az se gond, ha lekerül egy Csatamén, igyekezzünk előbb kihozni a mi jószágunkat, vagy elpusztítani az övét. De alapvetően a Harcosok ellen jól muzsikált, és nagyon gyorsan jöttek a lapok. Továbbá elég zavaró lehet, ha akár 4 Mentális Erő Italát is kijátszunk ellene... vagy bárki ellen... az mindig fájni fog :D

A Vadászok ellen értelemszerűen a Bénító Lövés lesz káros hatással, pláne ha Ivánnal már 4-es képességeket is megakadályoz, de erre írtam több megoldást is a mellékpakli résznél. Akár még a Stabil Dermesztés is jól jöhet, hiszen 5-ös karaktereink vannak, ráadásul köztük Kriszta, aki nem gond ha meghal, a feltételezett sok Életerő Italunknak köszönhetően nem kizárt, hogy akár 5-6 karaktert is ki tudunk játszani egy meccs alatt.

Biztos vagyok abban, hogy ezen kombók közül lesz olyan, ami bekerül majd a metába. Jelenleg ez csak egy ,,sok erős, de nem összefüggő" kombinált pakli. Ha valaki megtalálja majd, hogy akár Elektromos, akár Lélek vagy Jég képességek fognak dominálni, lehet tőle félni.

Remélem tetszett nektek ez a leírás, ha szeretnétek, valamikor Discordon megmutathatom, hogyan muzsikál :)

Szerdán pedig érkezek a Nemzeti és a további kiemelt bajnokságok ismertetésével. Addig kávézzatok lelkesen!

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5