Utánam az Árvíz

2021.08.18

Ahogy ígértem, ma átdolgozom kicsit azt a Mágus paklit, ami a meglepetés erejével döntőzött a legutóbbi profi versenyünkön. Azóta tesztelgettem én is pár meccs erejéig, egy dolog biztos, hogy nem kezdőbarát koncepció.

Flav paklijához képest igazából csak az arányokon változtattam kicsit az első verzióban... mert lesz két verzió is... Bekerült egy Fenyőbot is, ami így a kezdőlapunk lesz a további életerők megspórolásához, valamint a végjátékra jobban bebiztosítva ezzel az elegendő fegyverzetet.

Nemes:
Rúnamester

Karakterek: 11
4 Fenyvesváradi Látó
4 Óvárosi Szektatag
3 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 5
1 Télvidéki Fenyőbot
4 Szatírszarv Pálca

Képességek: 11
4 Elektromos Háló
3 Sziklafal
3 Árvíz
1 Lélek Csapás

Italok: 4
2 Életerő Itala
2 Mentális Erő Itala


Bekerült egy Árvíz helyett egy Lélek Csapás is, szerintem sok esetben fontos lehet már a kezdő paklinkban az egycélpontos nagy sebzés lehetősége. A plusz fegyverzet pedig egy Sziklafalat vett el a pakliból. Eleinte gondolkodtam még az italok variálásán, de még így is kelleni fog a 2 Életerő Itala, hiába a Fenyőbot. Ahogy a legtöbb paklinak, itt is fontos része a mellékpakli, hiszen nem minden koncepció ellen fog ez a végjátékra összpontosító Árvíz pakli jól működni.

Itt kitérek kicsit az Árvízre és a versenyen történt személyes élményemre. Az új játékosunk az én Aggró Harcosommal nézett szembe Flavval, természetesen sokat segítettem Beninek közben. Sajnos egy általam elkövetett hiba folytán, a Bereni Halálmágus 1 életerőn maradt a körünk elpasszolása után (lehetőségünk lett volna megölni, de figyelmetlenség áldozata lettem :D ). Ezután Flav végre kiélhette magát, hiszen érkezett a Mentális Erő Itala + Árvíz, amivel maximum értékre gyógyította a karakterét. Ezzel a kombóval 17 sebzéseket oszt ki minden ellenfélnek, és ennek az összeg felével gyógyítja a kijátszó karaktert. Négy ellenségbe osztott 17 sebzés, az 68, így például 34-et gyógyulhat a Bereni. Éljen.

Természetesen az Aggró ellen jól működhet, Bábokat is szedi könnyedén. A mellékpakliba viszont nem árt készülni a régi, jól bevált képességekkel, és alkalomadtán cserélni, ha úgy látszik, nem jutunk el a végéig a paklinknak.

A nemes helyett majdnem minden jobb lenne, mint a Rúnamester, de olyan mértékű kontrollt tud tartani egy Vadász ellen, amit nehéz elengedni, így én se tenném. Ha pedig működik a koncepció az adott ellenfelünk ellen, akár jöhet vissza a 4-ik Árvíz és a plusz fal is.

A pakli nehézsége továbbra is az, hogy tudjunk túlélni kényelmesen a 6-7-8-as körökben, ahol viszont ki kell szórni legalább 2, fent említett sebzéseket, hogy érdemben esélyünk legyen. Így nagyon fontos az, hogy mikor mit engedünk életbe, mikor nem védünk tovább egy 3-as 4-es karaktert falakkal, mikor mit tartunk kézbe stbstb. Szóval ha a pakli összetétele nem is, a vele való játék szerintem gyakorlást igényel, nem keveset.

A cikk végére hoztam egy B verziót is. Nem akartam megosztani veletek amíg nem teszteltem, így csak nagyvonalakban, kedvcsinálónak feladnám nektek házifeladatra, ha van lehetőségetek és kedvetek teszteljétek le helyettem is :)


B Verzió

A kicsit átalakított tesztelés közben, nagyon adta magát értelemszerűen a Mesterek Küldötte, közismertebb nevén a Falazós Nemes. Ha pedig ebben gondolkodunk, és engedjünk az ellenfeleinknek a végtelen és bűntetlen laphúzást, akkor szóba kerülhet az 1-es karakter is, a Lombvidéki Földbűvölő.

Tovább életben tudja tartani az asztalunkat, én így akár elengedném a 4-es karaktereket (a Látók továbbra is kellenének a laphúzás miatt), és 3 db 5-ös majd 3 db 6-os karakterrel folytatnám a játékot. Lényeg, hogy az 5-ös szinten is kipróbálnék tömegsebzést, mint pl a Homokvihar, ami nagyon erős kontrollap, de sebzése csak Mentális Erővel lesz. De a Stabil Dermesztés is jó megoldás sok mindenre, vagy egyéb, valóban sebző lap is hatékony lehet.

Ha nem is így, de én mindenképp megpróbálnék egy 3 Árvízes, 1-es karakterrel kezdős, 4 Sziklafal + 3 Elektromos Háló paklit. Remélem megpróbálja majd valaki összerakni a tutit ebből is :)


Végezetül, gratu Flavnak a paklihoz és az eredményhez újfent. Kíváncsi vagyok lesz-e ebben a koncepcióban még erő, esetleg pár változtatással bekerül-e a metába. Nemsokára kiderül :)

Jövő héten találkozunk a bontás versenyen, addig még sok cikk lefolyik az árral... De tudjátok hogy vagyok ezzel... a kávé folyjon ne a vér... (ebből kérek egy pólót. köszi.)

Kávé!

Bontás verseny: https://www.facebook.com/events/815862262447744

Nyílt nap esemény: https://www.facebook.com/events/559030975129568

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5