X. Hadurak & Tábortűz Nagykanizsán

2023.11.16

Kis létszámmal, de családias hangulatban zajlott le Nagykanizsán a tizedik Hadurak és Tábortűz versenyünk. Mindenki jól szórakozott, új stratégiák kerültek elő, volt, aki a megszokott kasztot váltotta egy újra, míg más a megszokott formulát bolygatta meg egy kicsit. A szervezéskor számítottunk a kevés játékosra, így eldöntöttük, hogy két lépcsős versenyt fogunk tartani: egy haladó és egy profi fordulókkal ellátott versenyt. Az első így a haladó rész volt, ahol Bo2 (2 meccsből álló) köröket mentünk, és mivel nem voltunk sokan, így három körben mindenki mindenki ellen tudott játszani.

Az első körben mindenki döntetlent játszott, és ez a második körben is így volt, így a harmadik körre kiegyensúlyozottan, egymásnak feszülve indultunk, mivel döntetlen volt a pontállás. Ennek eredményeként a harmadik kör két 2-0-s eredménnyel zárult, így ketten előrébb jutottak a sorban.

A körök:

1. kör:

Gear – Geree: 1 – 1
Tinkerbell – Barbár: 1 – 1

2. kör:

Gear – Tinkerbell: 1 – 1
Geree – Barbár: 1 – 1

3. kör:

Gear – Barbár: 0 – 2
Geree – Tinkerbell: 0 – 2

A paklikról:

Geree egy szokásos haladó Vadászt hozott, azt mondta felesleges lenne lefotóznom, mert ilyen mindenkinek van otthon – és én így is tettem, szóval képzeljétek el az "átveszem a 20 sebzést, húzok 40 lapot" vadászt most ide.

Tinkerbell egy haladó Tűzmágust hozott, akivel a Valóság Tükrözést kikeresve perzselte fel a csatateret. Forró volt a hangulat miatta, főként amiatt, hogy büntette a Rúnamesterével a laphúzásokat is.

Barbár egy haladó Kultistával érkezett, akiket szintén a laphúzás és a sebzésnövelés népszerű taktikájával ruházott fel, így mérve Sötét Csapásokat az ellenfelekre.

Jómagam egy Vadász-Harcos keverékkel érkeztem, ahol a Kentaurak és Emberek szövetsége jelent meg a Harci Szűz Tüzes Öklei és a halottakból felerősödő Kék-Oázisi Szövetség Őrző képében.

A Profi fordulóban már nem volt kiegyensúlyozott a helyzet, mindenki vérre ment, így nem is született 1-1-es eredmény. A győzelmi pontok itt duplán számítottak, így nem bízhattuk a véletlenre, ha javítani akartunk a helyezéseinken.


A körök:

1. kör:

Gear – Geree: 0 – 2
Tinkerbell – Barbár: 0 – 2

2. kör:

Gear – Tinkerbell: 2 – 0
Geree – Barbár: 0 – 2

3. kör:

Gear – Barbár: 0 – 2
Tinkerbell – Geree: 0 – 2

A paklikról:

Geree profira egy Hősökkel teli őrült Bábos Harcost hozott, amivel sokaknak fejtörést okozott, főleg, amikor egyszerre kettő Kitartó Morál volt a csataterén. (fúj)


Barbár megjelent egy Vadász laphúzós, kicsit képességezős paklival, elmondása szerint kevés előtapasztalattal a vadászok terén (mégis vitte a napot).

Tinkerbell hozta a szokásos profi Laphúzós Vadász stratégiáját, de a profi fordulóban sok szerencsét nem tudhatott maga mögött.


Én pedig a végén megérkeztem a profi Végjátékos Tűzmágussal, ami még nem teljes, de már tud meglepetéseket okozni.

Végére is Barbár nyerte a napot, Geree behúzta az ezüstöt, én pedig a harmadik helyet tudhattam magaménak. Tinkerbell se szomorkodott a végére, mivel a kisorsolásra került Kultista Vérmágia alap paklit Ő vitte el.

Végtére volt egy remek vasárnap délutánunk, ahol sokat fejlődött a társaság is egyéni szinten, lassan megindulhat Kanizsa más régiók felé is… (wink wink Mészi)

Köszönöm a figyelmet és jó játékot mindenkinek!

Gear