Az ellen nem véd? Falon átütő lapok TOP5

2022.09.14

A Fal kulcsszó bevezetésével párhuzamosan felmerült a kérdés, hogy mely lapok ütnek át rajta, így ezek közül a lapok közül a legrelevánsabb 5-öt vesszük ma górcső alá. (Van több? :) )

Hogy miért ütnek át? Mert nem konkrét Sebzés van megfogalmazva sebződésként rajtuk, hanem Páncél érték vesztés. Szerintem ez az ami leginkább segíthet felismerni az a néhány lapot, amelyek átütnek a falon. És így még világosabb lehet a Fal kulcsszó jelentése is: Karakterre szerelhető. Amíg páncél értékkel rendelkező Fal van a Karakteren, addig minden sérülést a Fal szenved el a Karakter helyett. Ez alól kivételek az olyan hatású lapok, melyek hatás sebzése "páncél" értékre vonatkozik.

Tehát melyik a TOP5 lap:

5. Statikus töltés: Ha eldobsz egy nem Föld típusú lapot, akkor célpont sérül: 4 Páncél. Tehát Páncél értékre vonatkozik a sebzés. És ha ettől meghal a karakter, akkor a fal a gyűjtőbe kerül, ráadásul +3 Életerő, de ez nem mehet fel a maximális érték fölé.

4. Mételymester: Ha az ellenséges Karakterre Méregjelző kerül, akkor ezen felül még sérül: 2 Páncél. Tehát Páncél értékre vonatkozik a sebzés itt is. Gogo Méregjelzők!

3. Varázskör: A Varázskört támadó Karakter sebződik: 8 Páncél. Tehát Páncél értékre vonatkozik a sebzés itt is. Ráadásul akkor is sebez ha nem sikeres a találat. Szóval egy Fal, ami átüti a támadó falát? Igen.

1-2. Mételyes ködök: Minden ellenfél, amelyről lekerül a Méregjelző, sérül: 3 Páncél. Csalás persze, hiszen ez két lap, Kultista és Vadász is kapott különböző grafikával :) Ráadásul csatatérre szerelhető, tehát minden körben érvényesülni tud!

A Fal kulcsszóról bővebben itt olvashatsz: https://www.osokhajnala.hu/l/falakba-zart-ido-kulcsszavakrol-roviden-i/

Remélem átütő cikk volt ;) És remélem segített nektek értelmezni ezt a nehezebb részét is a szabályzatnak. Köszönöm, hogy elolvastad!

Ádi