Falakba zárt idő - Kulcsszavakról röviden I.

2022.06.30

Mivel egyre több kulcsszó bukkan végre elő, és most két lap K2-es verziója is kulcsszavakkal lesz ellátva, ezért azt találtam ki, hogy szentelek az eddig elérhetőeknek egy mini cikksorozatot és két legyet egy csapásra bemutatom a két K2-es lapot is. Szóval a mai cikk a falakról fog szólni.

Mit is jelent a FAL kulcsszó?

Karakterre szerelhető. Amíg páncél értékkel rendelkező Fal van a Karakteren, addig minden sérülést a Fal szenved el a Karakter helyett. Ez alól kivételek az olyan hatású lapok, melyek hatás sebzése "páncél" értékre vonatkozik. 


A Sziklafal és az Elektromos Háló a Fal kulcsszó definíciójának alapjait rakták le pár évvel ezelőtt, és bár szövegezésük először még hibás és pontatlan volt, de a K2-es verzóknak köszönhetően vélhetően a GYIK-ból is kifognak kerülni, vagy a hozzájuk tartozó magyarázatok fognak egyszerűsödni. Persze használni jól használtuk őket, de nem az volt ráírva, ami kellett volna. :) Az Elektromos Háló K2-es verziója minden támadóra vissza tud ütni, de mivel sebzést oszt ki, ezért ha a támadón Fal van, akkor azt fel fogja fogni. Ez a két lap kapta a K2-es verziót a falak közül. :) 


A két régi Alfa Fal mellé társult az év elején két új is a Szövetségek Kora kiegészítővel. Így lett a Lelki Béke az első vadász Fal, melyen az egy páncél érték nagyon is hasznos tud lenni! A Varázskör személyében pedig egy harmadik, trükkös falat kapott a mágus, ugyanis csak Karakterekre üt vissza, de ekkor 8 Páncélt vesz el. Jó kérdés lehet, hogy ez a funkció át üt-e a falakon, tehát a 8 Páncélt elveszíti-e egy fallal ellátott Karakter, hiszen nem sebzést oszt ki, hanem fixen Páncélt vesz le. Nincs GYIK-ozva még, de lassan eljön az ideje, ugyanis a cél az volt, hogy átüssön. ;) (Igazából 3 lap hatása üt át most a falon: Métely Mester, Varázskör, Statikus Töltés).

Ez volt hát az első mini cikk a kulcsszavakról. Ha tovább szeretnél tájékozódni, akkor magáról a kulcsszavak bevezetéséről itt olvashatsz: https://www.osokhajnala.hu/l/miert-jok-a-kulcsszavak/

A Kulcsszavak jelentéséről pedig itt: https://www.osokhajnala.hu/kulcsszavak-es-kifejezesek/

Jövőhéten jövök is a következő mini cikkel :)

Ádi