De a Boszorkánymester nem csak Kultista lapokat hozott?

2022.08.17

Nem. A szövetségek Kora 75 lapos volt és a Boszorkánymester megjelenésével 100 laposra bővült, melyből 19 lap Kultista, 6 viszont nem. Ebben a cikkben erről a 6 lapról lesz egy kis elemzés.


Ugrópók

Egy mérgezős báb, ami kapott egy Horda kulcssót és egyből támad. Ne dőljetek be a gyenge sebzés és páncél értékeknek, megfelelő vadász lapokkal körbejátszva kellemetlen Hordába rendezett pókok válhatnak belőlük! Ráadásul 3 db Vadszeliítővel hordába rendezve 4 pók már 4/44-es értékkel rendelkezik :D Ebből is látszik, hogy amíg egy van belőle, addig a Nemes is bátran kiviszi a sebzését, hogy elkerüljék a karakterek a méregjelzőket, de ha többen vannak, akkor már nagyon oda kell figyelni rájuk!

A Hordáról egyébként itt olvashatsz többet: https://www.osokhajnala.hu/l/horda-es-aldozat-kulcsszavakrol-roviden-ii/


Mételyes Köd

A Mételyes Köd más illusztrációval megjelent a Kultista lapok között is, viszont az egyik célja a vadász mérgező pakli koncepció erősítése volt. Előfordulhat, hogy a kör végén ellenfelek fognak elhullani miatta, amikor lekerül róluk a mérgezés. Játékosan el van rejtve a nevében a "Métely" szó, utalva a Mételymesterre is, akivel közreműködve a méregjelzők meglehetősen komolyakat tudnak már sebezni, és ezeket a Fal sem fogja meg. Egy mérgező pakliban ez a lap minden körben sebezni fog, ennyi.


Vöröskövi Tűzpálca

Helló tűz meta! Egy hiánypótló fegyverzet a tűz varázslatok kedvelőinek. Használójának az azonnali tűz képességei eggyel többet sebeznek, ráadásul egy kettes Lánggal is ellátják a célpontokat, ha nem lenne még rajtuk elég.

A Lángról itt olvashatsz: https://www.osokhajnala.hu/l/lang-es-immunis-kulcsszavakrol-roviden-iii/


Dereshágói Jégpálca

És ha a tűz kapott, akkor a jég miért ne? Ennek a fegyvernek a használója eggyel nagyobb sebzésű azonnali jégvarázslatokat játszhat ki és nem kaphat Láng jelzőket sem. Szóval egy keyword counter o.O

Az Immunis kulcsszóról itt olvashatsz:https://www.osokhajnala.hu/l/lang-es-immunis-kulcsszavakrol-roviden-iii/


Villámcsapás 

Elektromos lap, ami tényleg sebez? Nos igen. Egy Elektrával főleg! Viszont páncélzatot dobat, aminek lehet az ellenfeled örül is, szóval okosan kell használnod ezt a lapot, érdemes a full páncélosokkal kezdeni! Meg persze gy páncélt szívesen eldob az ellenfél, de azért a harmadiknál már szomorkodni fog szerintem. Általában befejező sebzésnek is jó, hiszen nem lehet kivinni Nemesre, valamint a páncélzatot nem viselő lapok esetén kifejezetten erős tud lenni, játszátok körbe!


Tébolyult Kristálymágus

Nos végezetül a hab a tortán, cseresznye a habon, cukorbevonat a cseresznyén... egy új Mágus Nemes lap, aki körönként egyszer kikereshet a paklijából egy Próféta kristályt és a csatatérre szerelheti. És ilyen módon a segítségével akár 3-at is kiszerelhetsz egymás mellé és mindegyik hatását alkalmazhatod (kicsit GYIK-ért kiált, ugyanis ezek a kristályok nem veszik el a csatatérre szerelhető slotot!), ami azt jelenti, hogy a pakli legfelső lapját bármikor megnézheted (a laphúzó fázis kivételével) és a lapot a pakli aljára rakhatja. Mire jó ez? Támogatja a 40 lapos mágus paklikat, kifér 4 csatatérre szerelhető lap (3 ebből kristály), végig pörgetheted a paklidat könnyebben és akár fejben is tarthatod a pakli kártya sorrendjét ha elég elvetemült vagy. Nem könnyű használni, de biztos vagyok benne, hogy új 30 lapos duál paklikat is fog eredményezni. Ugye-ugye? :)


Ezzel a 6 lappal a Szövetségek Kora 100 lapja így 27 harcos, 27 mágus, 27 vadász és 19 Kultista lapból áll, ami a 13 új K2-es lap mellett kellőképpen módosít a régi lapkészleten alapuló paklikon. Jó pakliépítést ;)

Ádi