Egy kezdő Kultista pakli

2022.08.10

Hétvégén megjelentek az első Kultista lapok és persze az első paklik, ráadásul úgy, hogy még a lapkészleteitek nyílván nem alkalmasak erős paklik összeállítására egyelőre. De ennek ellenére fun volt, szóval szerintem szuper jó, hogy már alakulnak a deckkek.

Például a hétvégén zajló Nyári bajnokságot Geree be is áldozta a Kultista oltárán, hogy egy messze nem kész, de akkor is egy Kultista paklival indulhasson. Ez így alakult, köszi Geree:

1 db holtföldi feketeláng sámán  
2 db vörösparti sarlatán szolga  
4 db lápvidéki pákász  
4 db suttogómezei hóhér  
4 db lápvidéki vörösfenyő pálca 
4 db vörösparti sarló 
4 db csontváz harcos 
4 db démon pók
4 db holtak itala

Hát igen, még nem tudjátok fejből a lapokat, teljesen érthető, hiszen csak a napokban fognak kikerülni a weboldalra és a keresőbe is! :) Viszont Geree pakliján felbátorodva összeraktam nektek egy kezdő bábos paklit, szóval fogadjátok szeretettel ezt a nem túl optimalizált, de trükkös paklit, ami felfed pár új Kultista kártyát is.


A Bábos Kultista

A kezdő fix lap egy Feketeláng Sámán, nem kell több belőle a pakliba. Azért van kint, hogy a halálakor már ideje korán előcsaljon Csontváz Harcosokat. Ha az elején van csontváz harcos a visszekeverést követő kezetekben, akár az eldobásán is lehet gondolkozni laphúzásért, hiszen a sámán gyűjtöbekerülésekor onnan is kikereshető csontváz. Egyébként jól illik a kezébe egy vörösfenyő pálca pl, de erről majd később. És amúgy vér sebzése van :-o

Társnak mellé egy Pákász jól jöhet, ami meglehetősen ellenálló, ugyanis nem kaphat méregjelölőt, sem rontást, így például nem dermeszthető, sőt a csapdák sincsenek rá hatással. Tehát kijátszhatóak az általa kijátszott képesség ellen csapdák, de nincsenek rá hatással, és így ezek a csapdák egyszerűen a gyűjtőbe kerülnek. Érdemes a kezébe rakni egy Vörösfenyő Pálcát vagy inkább egy Vérjuhar Botot, hogy még utálatosabb legyen. Kell 4 db a pakliba, de elég ha egy kerül a csatatérre.

A Térkapu Őrzőből is 4 db kell a pakliba, de belőle is elég egy, vagy esetleg kettő, ha nem várunk a Hóhérra, vagy nem jött a Pákász. Ha meghal, akkor fel lehet húzni vele +1 lapot, ha az báb (újabb csontváz akár, vagy egy gólem), vagy a várva várt Hóhér. Ha nem jön a Hóhér, akkor a Gólem pont jól húzza az időt nekünk, ha felhúztuk.

És akkor jöhet a Hóhér is mostmár, elég 2 db a pakliba szerintem. Az értékei megmagyarázzák, hogy miért van rá szükség.

A 11 darab karakter után kell még 8 fegyver is. Elsőként 4 db vérjuhar, ami a Pákászon is jól szuperál, hiszen akár két csontvázt is ki lehet kézből játszani vele.

A Vörösfenyő Pálca pedig mehet a többi karakterre, már a Sámánra is azonnal, így az egyes karakterek pórul járhatnak, ha úgy alakul. Akár a Hóhér kezében is elfér, hiszen neki alapból komoly sebzése van, de ezt a kellemetlen funkciót megkaphatja ő is. Persze ha valaki komolyabb sebzésű fegyvert szeretne, akkor nem ez a kettő az amire szüksége van, de én őket választottam, hogy írjak nektek a funkcióijukról.

Holtak Itala az egyetlen Kultista ital kártya egyelőre. Ha már két Karakterünk halott, ami jó esetben a Sámán és a Térkapu Őrző, akkor megéri a mid-game végefelé elkezdeni iszogatni is, sőt 3 darab halott Karakter esetén már 9-et gyógyulunk, közben kint lehet az 5 darab csontváz és a Hóhér még mindig. Mehetne ebből is 4 szerintem, de 3 is elég lehet persze, ha több gólemet szeretnénk :) Az elején a kezünkből mindenképpen keverjük vissza, mert csak útban lesz.

A Föld Gólem báb kártyából is elfér 2-3 pakliban, főleg ha az ital lapokból 3-at tartunk meg, ráadásul felhúzatja az Őrző is, és jók az értékei, így segít várni, hogy eljussunk a Hóhérig. Na meg aranyos is.

És akkor jöjjön a pakli gerince és lelke, tehát az 5 db Csontváz Harcos, amik Hordában mozognak, így egymásra kijátszhatóak, elférnek a halott Sámán karakteren és már a kijátszásuk körében támadnak.  Ha a Sámán meghal és kettő is kerül rá, akkor a körödben mehet is velük a támadás (persze az ellenfél körében nem támadhatsz velük). Amúgy haladón +15 sebzést adnak a Sötét Csapásnak a csontvázak, Bamm! A matek szerint 5 darab Csontváz Harcos egy 10/25-ös ellenfélnek számít, és a Hóhér egy pálcával a kezében szintén 10/25-ös. Nem érdemes az útjukba állni! :)


Az új Kultista kulcsszavakról, köztük a Hordáról itt olvashatsz: https://www.osokhajnala.hu/l/horda-es-aldozat-kulcsszavakrol-roviden-ii/

Próbáljátok ki nyugodtan ezt a paklit, aztán pedig változtassatok rajta bátran, jó szórakozást hozzá :)

Ádi