Ki hallott már a 2022-es K2-es lapokról?

2022.08.16

Tavaly májusban 27 darab K2-es lap jött ki, melyek célja az volt, hogy a régi problémás lapokat letisztázzuk együtt, valamint hozzá illesszük a frissített szabályokhoz is. Idén májusban pedig arra jutottunk, hogy a Kultista fejlesztését félre rakva (10-20 lap tesztjét követően) inkább egy újabb K2-es kör és szabályfejlesztés lenne a jó mindenkinek, ezért most augusztusban ki is jött újabb 13 darab kártya K2-es verziója, valamint meglepetésből megjelent végül 25 lap a Szövetségek Kora kiegészítőben, melyeket a játék történet szála alapján a Boszorkánymester eljövetele hozott el. Mindenesetre ebben a cikkben a most kijövő K2-es lapokról lesz szó.


Lángoszlop

Kezdeném is egy nagyon menő fejlesztéssel, ami egy új kulcsszót is kapott, sőt Kassii ötlete nyomán egy remek funkciót is, amiben van egyfajta szerencse faktor, viszont a végeredmény szórása mégsem végletekben mozog. A kártya az esetek 20%-ban 18-at képes sebezni, 40%-ban 13 sebzést okoz, a maradék 40%-ban pedig 9-et, de ekkor a szomszédokon is sebez 3 körig összesen 6-6 Lángot. Ez így egy erős 4-es szintű lap lett a tűz metába, ami kapott manapság még erősítést a Vöröskövi Tűzpálca lap által is, amin szintén megjelent a Láng kulccszó, de erről a lapról majd egy másik cikkben. :)

A Lángról írt cikket itt éred el: https://www.osokhajnala.hu/l/lang-es-immunis-kulcsszavakrol-roviden-iii/


Dupla Lövés

A Dupla Lövés kevésbé volt használt lap, de azért az nem állítom, hogy egyáltalán nem jelent volna meg paklikban, így nem volt célom a lap full átdolgozása, de egy kis erősítést mindenképpen járt neki.


Sokkolás

Ez a lap is kapott plusz sebzést, kicsit erősítve az elektromos koncepciót, valamint a lap eldobó mechanikát. Ahogy a tűz esetén, úgy az elektromoshoz is érkezett új lap Villámcsapás névvel, ami egyes elemeiben hasonlít is a K2-es Sokkolásra, róla is lesz majd szó egy másik cikkben.


Kristály Tüskék

A Kristály Tüskék is kapott egy kis erősítést, növekedett a sebzése eggyel, amely ráadásul nem csökkenthető, emellett pedig a lapra ráírtak tisztázása is megtörtént.


Elektromos Háló és Sziklafal

Ez a két fal többször előkerült már, de a legfontosabb változás, hogy maga a Fal egy kulcsszóvá vált a nyáron, amely sok órányi vita után végül tisztázódott, született is róla cikk. Sőt lesz is még cikk a későbbiekben azokról a lapokról is, amelyek átütnek a falon, mert szerintem ez az amit érdemes még tisztázni. Az Elektromos hHló ezek mellett is kapott kisebb finomítást, ugyanis már nem csak karakterekre üt vissza, hanem bábokra is.

A Falról írt cikket itt éred el: https://www.osokhajnala.hu/l/falakba-zart-ido-kulcsszavakrol-roviden-i/


Égető Acél Rövidkard

Ez a fegyverzet fejlesztés a legkevésbé használt piros ritkaságú lap volt mindezidáig. Ez biztosan megváltozik, hiszen ezt a szomorú citrom díjat narancsra váltottuk ritkaságban és kapott egy jóval használhatóbb funkciót is, a Láng kulcsszót. Ceri ötlete a Lángról azóta sokat finomodott, és egyre több lapon előbukkan, ahogy érzékelhetitek is.

A Lángról írt cikket itt éred el: https://www.osokhajnala.hu/l/lang-es-immunis-kulcsszavakrol-roviden-iii/


Parasztlengős

A Parasztlengős egy meglehetősen rosszul megfogalmazott ősrégi lap volt, ráadásul egy klasszikus "képlet" kártya, amit szavakkal egyébként is nehéz egyszerűen leírni, de megpróbáltuk és így sikerült.  :D Azt gondolom sokkal transzparensebb a leírás és végre nincs már 3-4 féle értelmezhető felhasználási módja. Viszlát GYIK!


Bosszúvágy és a promója

A Bosszúvágy a Parasztlengőshöz hasonlóan egy matekosabb lap, amely leírását szintén tisztázni kellett, reménykedve abban, hogy kevésbé lesz többértelmű, valamint a promó lapját is hozzáhúztuk.


Bénító Lövés és Botlódrót

A két vadász csapda lap szövegezése is tisztázva lett, így már az van ráírva, ahogyan alkalmaztuk. :)


Bereni Gyakornok

És végül de nem utolsó sorban a Gyakornok, amelyet óvatosan nerfeltünk, amit annyira fontosnak tartottunk, hogy már született róla külön cikk is egészen régen. Mi történt a Gyakornokkal? Inkább gondolkodósabb lett, mint OP, ennyi.

A Gyakornokról írt cikket itt éred el: https://www.osokhajnala.hu/l/konok-gyakornok-gyako-gyakorlatok-masodik-kiadas-k2/


Ennyi lett volna a 13 lapos lista, remélem a játék élményben sokat segítettünk nektek ezzel :) A K2-es lapokat playsetig be tudjátok váltani mostantól az Ősök Hajnala rendezvényeken, első alkalommal a mai napon a Barcraft Budában (https://fb.me/e/5Bs81qlJw), majd ezt követően 10 nap múlva Nagykanizsán (https://fb.me/e/7xijSpnnc) folytatjuk. Kecskeméten és Cegléden ősszel folytatódik a beváltás, senki sem fog kimaradni. :)

Ádi