Nemzeti Döntő 2022 - A Verseny menete

2022.05.17

A Nemzeti Döntő május 29-én vasárnap lesz megtartva 13:00-19:00 között a Board Game Café-ban. Kapunyitás már 12:15-kor, ha szeretnétek előtte tradelni. :) A verseny lebonyolításáért én (Ádi) fogok felelni, amely a lentebb leírt módon fog zajlani.

TOP16: 2021 májusától 2022 májusáig szerzett tapasztalati pontok alapján az a legjobb 16 játékos, aki részt vesz a versenyen. Ide tartoznak az automatikusan bejutó kiemelt játékosok is. Kiemelt játékosoknak számítnak a regionális kupa győztesek (idén Süti Budapesten), valamint az adott év decemberéig legtöbb verseny győzelmet elért játékos (idén Tisi). A rendezvényen természetesen nem csak a TOP16 vehet részt. :)


Érkezés: Érkezéskor a pultnál tudtok regisztrálni, felírják a neveteket, kaptok egy szuper ŐH karszalagot és eligazítanak titeket, hogy melyik teremben lesz a döntő. Itt a teremben lehetőségetek lesz vásárolni promó kártyákat, Only Rare boostereket még a verseny előtt, sőt a 100 lapos SZK beváltási akcióra is lesz ekkor lehetőség, melyről részletesebben itt olvashatsz: 

https://www.facebook.com/groups/409260922811791/permalink/1233397977064744/


Helyosztó körök: A Verseny első felvonása 13:00-kor kezdődik, a későkre 15 percet türelemmel várunk, de azért jó ha előre jelzitek a késést. Itt 4 darab csoportra oszlanak a játékosok a hozott helyezéseik alapján.  A maximum 4 fős csoportokon belül mindenki játszik mindenkivel egy (Bo1) haladót, mely alapján kialakul a csoporton belüli sorrend.

Jó tudni:

- Dobókocka helyett a gyengébb hozott helyezéssel bekerültek dönthetik el, hogy ki kezd.

- Körbeverés esetén az erősebb helyezéssel bekerültek kerülnek előrébb a csoportsorrendben.

A csoporthelyezések alapján kialakul egy felső ház (1-8 . helyezések), akik az első, vagy második helyezést érték el a csoportjukban, valamint egy alsó ház (9-...), akik a fennmaradó helyezéseket érték el.


Tombola: 15:00 után lesz egy tombola az addig megérkezők névsora alapján, ahol értékes nyereményeket fogok kisorsolni, például 10 darab Only Rare boostert, és egyéb más kincseket. Ebben a fél órás szünetben is lesz lehetőség tradelni, 100 lapos akcióval élni.


Alsó ház: Az alsó házban lévő játékosok továbbra is haladó formátumú BO1-ekkel folytatják párbajokat, valamint itt lehetőségük lesz egy pakli cserére is ha igénylik. Itt mindenki mindenkivel megmérkőzik (az kezd, akinek alacsonyabb a nemzetire hozott helyezése), ami játékosonként maximum 6 párbajt jelent (mert a 7. párbajt már lejátszottátok a helyosztó körön az ellenféllel). Itt a párbaj győzelmek száma fogja meghatározni a sorrendet, döntetlen esetén pedig az egymás ellen elért eredmény (körbeverés esetén pedig a nemzetire hozott helyezés). Itt szintén vásárolhattok közösen boostert és mehetnek értük is a párbajok.

Jó tudni:

 - A késő, de 15:00-ig megérkező TOP16 játékosok bejuthatnak az alsó házba haladó BO1-eket játszani.

 - Ha 15:00 után is maradna szabad hely az alsó házban, akkor ezekre a helyekre bárki becsatlakozhat, aki legalább 1-es szintű játékos


Felső ház: A felső házban kupa körökkel folytatjuk BO3-as profi formátumban (tehát itt is pakli csere történik) és egyenes továbbjutással. Ez azt jelenti például, hogy az I. Csoport első helyezettje a II. Csoport második helyezettjével játszik BO3-at, valamint a többi csoportban is hasonló párok alakulnak ki. 

Aki előbb eléri a 2 győzelmet, ő bejut a TOP4-be és Elődöntős lesz. Aki itt veszít, nem jut be a TOP4-be, ők négyen a profi paklijaikkal az alsó házban leírtakhoz hasonló szabályok szerint fognak majd eljárni, tehát BO1-el és mindenki mindenkivel. :) 

A TOP4-ből (elődöntő) újabb BO3-al lehet bejutni két győzelemmel a Döntőbe, vagy vereséggel a Bronz meccsre, amit szintén egy-egy BO3-as küzdelem dönt majd el. A fentiek szerint fog kialakulni mindenkinek a végső helyezése, ez lesz a Bajnoki cím megszerzésének az útja.

Jó tudni:

Valamint ha már loot, a felső házba bejutók az alábbi fix nyereményekben részesülnek a helyezéseik alapján:

1. helyezett: kupa és 12 db Only Rare booster

2. helyezett: 8 db Only Rare booster

3. helyezett: 4 db Only Rare booster

4. helyezett: 2 db Only Rare booster

5-8. helyezett: 1-1 db Only Rare booster


Mi az Ábra: Szeretek leírni dolgokat, de olvasni egy ilyen folyamatot nyílván bonyolult, viszont azoknak, akik meg szeretnék tényleg érteni, összeraktam egybe az ábrákat :)


Remélem sokaknak értékes leírásként szolgált ez a cikk, és akinek még ez után is van kedve bármit olvasni, nekik a javaslom a "Hogy készülj a Nemzetire" cikket: https://www.osokhajnala.hu/l/hogy-keszuljek-a-nemzetire/

Ádi