Nyitóverseny beszámoló, pakli listák, kávé

2021.06.07

Tegnap le is zajlott a várva várt élő versenyünk, hiszen több, mint fél év kihagyás után újra összeülhettünk játszani, kezdésként egy Haladó verseny keretein belül. Egy rövidebb beszámolóval készültem most nektek erről a napról, valamint bedobom a top 3 pakli listát is, hogy legyen min csámcsognotok.

Érezhető volt, hogy a Haladó formátumot már nem uralja majd olyan erőteljesen a Vadász, mint eddig. Én úgy gondoltam, nem is lesz nagyon esélye, így, hogy várhatóan a Harcosok nagyon erősödtek, a Vadász pedig elvesztette a Rejtőzködését erről a formátumról. Félig volt csak igazam, mert sok Vadász váltott át másik kasztra a tegnapi napon, viszont aki maradt nála, mindegyik kaszt ellen tudott elhozni győzelmeket. A top 3-ba ugyan nem került be Vadász, de jobban teljesített még így is, mint azt én és pár játékos várta szerintem.

A verseny kezdetén megszavaztuk, hogy változtassunk-e a régi versenyrendszeren, miszerint csak 2 meccses egy forduló. Így átváltottunk bo3-as (best of 3) lebonyolításra, ami annyit jelent, hogy 2 győzelemig tart egy mérkőzés, tehát vagy 2:0-ra vagy 2:1-re lehet megnyerni egy fordulót. Értelemszerűen 1:1 után kell lejátszani a harmadik meccset. Pár dolog változott, így kiélezettebb, izgalmasabb mérkőzéseket hozott szerintem ez a rendszer. Egyrészt így csak az első mérkőzés után lehet a mellékpaklit használni (az első játék kezdetekor már nem). 

A pontszámítást is egyszerüsítettük, így már nem számít, hogy hány élő vagy legyőzött karakter volt egy meccsen: A 2:0-ás győzelem 3 pontot ér, a 2:1-es 2 pontot,  aki 1:2-re kikap, 1 pontot szerez, valamint aki nem nyer, nem is szerez pontot. A kezdést az első mérkőzés előtt kell kockadobással eldönteni, majd a másodikat automatikusan az kezdheti el (illetve döntheti el, hogy ki kezd), aki az első mérkőzésnél a kisebb értéket dobta. Ha harmadik mérkőzésre is szükség lenne, ott újra kidobással döntjük el a kezdést.

Így alakult ki 3 forduló után a végeredmény!

A Top 3 Pakli:

Első helyezett - Tisi paklija - Mágus

Nemes: Mesterek Küldötte

Karakterek: 10
1 Lombvidéki Földbűvölő
4 Fenyveshágói Remete
4 Óvárosi Szektatag
1 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 6
3 Télvidéki Fenyőbot
3 Szatírszarv Pálca

Páncélzat: 2
2 Óvárosi Köpeny

Képességek: 14
4 Sziklafal
2 Elektromos Háló
4 Szikla Reptetés
2 Lélekspirál
2 Dermesztés

Mellékpakli: 2 Dermesztés, 1 Óvárosi Köpeny, 2 Lélekspirál, 3 Lélekgömb


Második helyezett - Viking paklija - Harcos

Nemes: Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 11
1 Bereni Gyakornok
3 Bereni Harci Dobos
3 Örök Lápsági Fegyvermester
2 Pusztaváradi Fegyverkovács
2 Óvárosi Gyalogos

Fegyverzet: 8
2 Gyakorlókard
2 Acél Rövidkard
4 Dárda és Toronypajzs

Italok: 4
4 Életerő Itala

Képességek: 7
3 Ólom Lábak
1 Szent Feloldozás
3 Parasztlengős

Mellékpakli: 2 Mennyei Pajzs, 1 Elemi Gyengeség, 2 Acél Rövidkard, 1 Bereni Harci Dobos, 1 Ólom Lábak, 2 Gyógyítás Itala, 1 Acél Könnyűvért


Harmadik helyezettünk Bence lett, aki egyébként ugyanolyan pontszámmal végzett, mint Viking úr, aki Tisi ellen egy győzelmet szerezve leszorította Bencét a tabella 3-ik helyére. Bence azt a Harcos paklit rakta össze, amit a legutóbbi cikkben ajánlottam a Haladó versenyre, amit itt érhettek el.

Érdekes még megjegyezni, hogy Tisi mágusa a kicsit megerősített Lélekspirálon kívül nem használt K2-es lapot, szóval mondhatni egy standard falazós mágussal hozott nagyon szép eredményeket. 5 győzelmes sorozatát csak a döntőnek számító, Viking elleni mérkőzések egyiket tudta megszakítani, de így is sikerült Tisinek a győzelem egy szoros, 2:1-es végeredménnyel, mindemellett az Extra mellékküldetésért járó díjat is ő zsebelte be.

Részletes eredményeket, pontokat Ádi fog posztolni majd a csoportban holnap. Ezen kívül újra startol a Discord párbaj versenyünk is, ahol profi formátumról haladóra váltunk. Holnap délután pedig velem és Ádival is találkozhattok a Mentor Napon a Barcraft Budában, ahol lehetőségetek lesz gyakorolni, párbajozni, kipróbálni a játékok.

Szombaton pedig ugyanezen a helyen Bontás verseny lesz, amiről a további infókat a csoportban és a Facebook oldalon létrehozott eseményen belül találhattok majd. Örülök, hogy végre lassan kezdünk visszarázódni a versenyzésbe. A hangulatra szerintem most sem volt panasz, várom a következő versenyeket :)

Addig pedig tudjátok... kávé.

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5