Szövetségek Kora - Új lapok elemzése - 15. rész

2021.12.02

Ádi, a majdnem Kossuth-díjas lore szerző tegnap megosztott veletek egy cikket, amelyben az illusztrációk mögöttes tartalmáról mesélt nektek. Ezen belül pedig pár olyan lap is felbukkant, amit még nem láthattatok a lassan elérhető, Szövetségek Kora kiegészítőnkből, így most bemutatom nektek röviden őket is.


Óvárosi Kovácskszetyű

Alapból a Törp vonalat erősítő páncélzat azt az új koncepciót is erősíti, melyet az új kiegészítő több lapja is szolgál majd; ez pedig a fegyverzet nélküliség segítése, amelyhez jelenleg egy igazán erős képesség társul, amit már láthattatok.

Ehhez pedig még az Elixír is igazodik a Harcosnál, szóval már most több, kisebb kombópaklihoz is jó lehet az új és régi lapokkal vegyítve. Ez a páncélzat ugyan még nem fog szerepelni szerintem Profi szinteken, de Kezdőn és Haladón már felbukkanhat. Meglátjuk, későbbiekben hány erős lap igazodik majd hozzá. A Törp pakli sem elhanyagolható már, ha ezt meg lehet turbózni jó képességekkel, akár egy masszív, új meta is kialakulhat majd belőle. Rajtatok múlik :)


Harci Alakzat


Konkrétan, de indokolatlanul, talán a legtöbbet játszott lap, ami az Ádival való tesztelések alatt előkerült. Változott is sokat azóta, de továbbra is megtartotta a tankos mivoltát, továbbra is úgy, hogy az Kezdő formátumra ideális legyen. Szerintem ez sem fog átlépni Haladón túl, de egyértelműen egy Kentaur pakliba (mert hogy lesz már olyan is) komoly tankosságot adhat, ha még páncélzatot is használunk. Azok nélkül viszont nem halmozódik a karakterünkre olyan sok, hogy megérje a karakterre szerelhető folyamatos képesség helyét.

Viszont ha mindkettőt használjuk, már igazán nehéz lesz 4 lábra kényszeríteni a karaktereinket...


Tárcsapajzs

Az első, majd második ránézésre is bonyolult lap sokak számára lesz meglepetés. Azon kívül, hogy páncélzatnak néz ki, ez bizony fegyverzet. Egy olyan, ami a fent említett tankosságot erősítik, nem is akárhogyan. Az ütőképesség gyengítéséért cserébe egy olyan halmozható páncélértéket adhatunk a karaktereinknek, amit nem hogy számolni, de még leütni is nagyon nehéz lesz.


Nemesi Tárcsapajzs

Ha én meglátok ellenfélnél legalább két Tárcsapajzsot, inkább csak legyintek egyet, és próbálok mást támadni majd. Aki pedig igazán perverz és más öröme nem igen lehet, az használni fogja a Nemesi Tárcsapajzsot is, így tökéletesen ellehetetlenítve ellenfele ,,harci morálját". De tényleg...

Aki lemaradt volna Ádi cikkéről, itteni megfejeléssel azonnal elérheti: https://www.osokhajnala.hu/l/az-illusztraciokban-rejlo-tortenetek/

Most szombaton Top 4 verseny és Párbaj nap, az utolsó hivatalos esemény a pestieknek az évben. Ott találkozunk, a többiről pedig értekezünk majd különböző helyeken :) Vasárnap érkezek kivételesen paklielemzésekkel, ahol jó esetben bemutatom nektek a félév legjobb játékosának a győztes három pakliját!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/634068851301296

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5