Az illusztrációkban rejlő történetek III.

2023.07.05

Az Árnyas Fellegek meglehetősen sok illusztrációt hozott magával, köztük a Szendrei artokat, vagy akár új illusztrátorok műveit is, mint Szombati Lili, Matiscsák Tamás, vagy Patkós Ferenc, de "régi motoros ŐH-s" illusztrátorok munkái is fajsúlyosan ott vannak, lásd Kovács Péter, Újvárosi László vagy Lázár Aurél. És nekik köszönhetően megjelent a sztori is a kártyákon, ezért másfél év után arra gondoltam, hogy írok megint egy cikket ezekről a rejtett utalásokról és kapcsolatokról.

Emlékszel még a Wareon fivérekre? Ha nem, akkor olvasd el ezt: https://www.osokhajnala.hu/l/az-illusztraciokban-rejlo-tortenetek-ii/

És ha velük kapcsolatban egy kis történetre is kíváncsi volnál, akkor javaslom ezt a novella részt:

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-11-resz-mikor-a-kapuk-megnyilnak-i/

Szóval a Wareonok griffmadár jelképei megjelennek az Árnyas Fellegek illusztrációin is, például a Sarlatán Szolga esetében, aki behódolt a boszorkánymesternek, bár azt megelőzve a Wareonokat szolgálta. Az ő hátterében a falon meg is jelennek a griffek, sőt az ő lelkének egy darabja van beleszőve a Holt Árulók tekercsébe, bár ez inkább lore. Szerintetek a Boszorkánymester áll háttal a szolgával szemben az illusztráción?

Egyébként A Boszorkánymester hátterében Szárnyas Démonok repkednek, amik messziről barátságosnak tűnnek, de közelről már más a véleményem:

Más árulók is megjelentek az Árnyas Fellegek hatására, például a sivatagi és a holtföldi Feketeláng törzsek, akik több kártyával is bővültek, stílusban hasonlítanak egymásra:

De hogy ennél konkrétabb kapcsolatokat is idefűzzek nektek, vegyük például a harcos rúnákat, amik megjelentek ebben a cikkben is: https://www.osokhajnala.hu/l/az-illusztraciokban-rejlo-tortenetek/

Nos, bizony Törp fegyvereken is ott a helyük az új illusztrációkon:

Egyébként ha már fegyver, akkor a Sarló például több helyen is feltűnik, ráadásul maga a Kultista jel is megjelenik mind a Sarló fejlesztésen, mind a Nekromantán, kezében a sarlóval:

És hogy tovább fűzzem, a Sarló megjelenik az egyik Holló nővér (Halhatatlan Sarlómester) kezében is, aki történetéről itt beszéltünk részletesebben: https://youtu.be/Blqv-B5iWdM

Maga a Sarlómester illusztráció azért is érdekes, mert sok más Szövetség Korából ismert lap mellett megjelenik rajta a Sagonir család sárkányt formázó szimbóluma, ami egyértelműen ott van a Vöröskövi Csatamágus egyik karján (akinek van Dupla Egy tetoválása is:) ). És ha már Csatamágus, akkor nézzétek csak, hogy milyen jól áll a kezében a tüzes ököl:

Remélem, hogy jó szórakozást nyújtott ez a cikk azoknak, akik szeretik az illusztrációkban rejlő történeteket, és nekik külön üzenem, hogy a Fagybérci Szelíd Hópárduc melletti táblán a jég tündék jelét lehet felfedezni, ami a jövőben fontos lesz: 

Ha érdekelne titeket az Árnyas Fellegek eljövetelének hatása a jég tündék zárt világára, akkor az alábbi novellákat ajánlom:

https://www.osokhajnala.hu/l/dereshagoi-jegszilankok-1-egy-kulonos-talalkozas/

https://www.osokhajnala.hu/l/dereshagoi-jegszilankok-2-olvado-eselyek/

https://www.osokhajnala.hu/l/dereshagoi-jegszilankok-3-a-terkapuk-lehelete/

Ősszel pedig folytatjuk a cikk IV. részével, ami a Békeidők illusztrációit fogja górcső alá venni. ;)

Ádi