Egy haladó Kultista pakli

2022.08.18

Bár a Szövetségek Kora kiegészítőben megjelent 19 féle Kultista lap is, melyek egyelőre csak ízelítőként és meglepetésként szolgáltak, de azért persze van pár pakli, amit össze lehet belőlük rakni.

Múlthéten született egy kezdő Kultista pakli, ahol a 19 lapból 9-et be is mutattam nektek. Maga cikk itt érhető el: https://www.osokhajnala.hu/l/egy-kezdo-kultista-pakli/

Most pedig újabb 8 lapot fogok nektek bemutatni, amelyekből haladó paklit fogunk építeni.


A pakli a Halhatatlan Sarlómester nevet kapta, amely a Nemes neve is, hiszen komoly mértékben épít az általa biztosított mechanikára, szóval belőle mindenképpen kell egy a pakli mellé.

Ez a Nemes körönként egyszer kijátszhatsz egy Elátkozott Vörösparti Sarlót, ami egy 4-es szintű fegyverzet fejlesztés lap, tehát előfeltétele, hogy 1-2 alap Sarló is kint legyen már a csatatéren. Miért jó ez? Lentebb kiderül :)

A Vörösparti Sarló egy sima, 2-t sebző alap fegyverzet, ami Élőholtak (nagyrészt tehát Kultisták) ellen már 4-et képes sebezi, ami már komolyabb, de nem ebben rejlik az igazi ereje. Akárhogyis, de 4 darab kell belőle a pakliba mindenképpen, ugyanis a Sarló fejlesztése és a Nemes együttműködésében rejlik a pakli egyik alap mozgató rugója. 

Ez a fejlesztés lap nem a pakli része, pakli mellett össszesen 4 alkalmazható belőle. +2 sebzést ad, tehát nem csak élőholtak ellen, de már bárki ellen 4-et sebez. És ami itt a legfontosabb, hogy megkapja a fegyver az Áldozat kulcsszót, aminek köszönhetően a köröd végén eldobhatsz a gyűjtödbe egy már kijátszott, Áldozat kulcssóval rendelkező lapot, és ekkor húzhatsz egy lapot. Az Áldozat kulcsszó a körödben maximum egyszer alkalmazható akkor is, ha több lap is rendelkezik vele. Miért jó ez? Körönként egyszer kijátszhatsz egy elátkozott Sarlót, amivel 4-et sebzel, majd a köröd végén eldobhatod és húzhatsz egy lapot és a játék során ezt akár 4-szer eljátszhatod, így gyorsítod a paklid mind húzás, mind sebzés terén. Szóval ebből kell mindenképpen 4 a paklid mellé.

Az Áldozat kulcsszóról itt olvashatsz bővebben: https://www.osokhajnala.hu/l/horda-es-aldozat-kulcsszavakrol-roviden-ii/

A pakliba kifejezetten illeszkedik a Vörösparti Sarlatán Szolga, mely nem csak immunis a méregre, de már a kijátszása körétől kezdve minden körben képes egy Karakterre elhelyezni egy méregjelzőt. Ráadásul 1-es szintű karakter, tehát halálakor nem foglalja a helyet a nagyobb karakterek elől, ugyanis a gyűjtőbe kerül.

A 3-as szintű karaktert kihagyva a Térkapu Őrző a következő lapokunk a sorban, persze nincs is más egyelőre a Kultistának, szóval kérdés sem merül fel, maximum annyi, hogy hány darab kerüljön a pakliba a Sarlatán Szolgák mellé. A válasz: 4 darab. Ez a 4-es szintű karakter az első a pakliban, aki kaphat egyáltalán a Sarló fejlesztésből. Ráadásul ha meghal, és szerencsénk van, akkor kézbe kerülhet a következő lapunk, a Holtföldi Nekromanta.

Ennek a 6-os szintű Karakternek köszönhetően a taktikai fázisodban 3 Életerő áldozásáért fel tudsz húzni a paklidból akár még egy Nekromantát. A Nekro statjai egészen erősek, 33 páncélérték mellé 7 sebzés párosul, amit a Sarló fejlesztéssel 11-ig fel lehet húzni. Szerintem 3 kell a pakliba, és a Szolgák helyére érdemes is kirakni legalább kettőt belőlük.

Tehát 11 Karakter és 4 Fegyverzet eddig a pakli fele. Mi kell még? :) Ami biztos, hogy hiányzik még 4 db Kultista fegyverzet, szerintem a Lápvidéki Vörösfenyő Pálca illeszkedik jobban, aminek a működését már bemutattam a kezdő paklis cikk során.

Ebben a koncepcióban 4 darab Démon Pók segíthet tovább vinni a mérgezést, és a korai sebzés kiosztást, ugyanis ezek a bábok igen erősek. Ráadásul a Reflex kulcsszó... nos. A Kultista hozott pár erős bábot. :)

És akkor ha már méreg, akkor a Mételyes Köd is jó ha kikerül, ami lehetne akár a kezdő fix lapunk is a játék elején, de mivel kettes szintű, ezért a szolgák nem tudnak vele mit kezdeni. Maradjon egy vagy kettő a pakliban, jól fog jönni. Mellé elfér 2-3 Holtak itala még (már ezeket is bemutattam a kezdő pakliban), ami az életerőnket fogja a Térkapu Őrzők elhullása után visszaerősíteni, addig nincs is szükségünk sokra az 1-es karakterek miatt, hiszen kevés Életerő kell a kijátszásukhoz. 

A maradék 3 utolsó lap a 4-es szintű Sötét Csapás, melyet az Őrzők is képesek kijátszani, és ha van kint már 2 nekromantád, akkor a mérgezett karakterekre 20-akat sebeznek, ami jónak számít. :) Velük meg is van a 30 lapunk, a 4 darab Sarló fejlesztés és a Nemes mellé.


Ez a haladó koncepció is bárhogy formálható a kedvetekre (hol vannak a csontvázak belőle, amik brutálisan erősítik a Sötét Csapást?), viszont a jelenlegi lapkészlethez képest egy jó alap koncepció lehet. Valamint a Kezdő és ez a Haladó pakli  azért is született, hogy a legtöbb új Kultista lapot bemutathassam nektek rajtuk keresztül. Gyakorlatilag 2 lap maradt hátra, ami a piros ritkaságú Kárhozat Köve és maga A Boszorkánymester. De ami késik, nem múlik :)

Ádi