Tekercsek az Ősök Hajnala világából: A Nymirra kontinens

2022.11.24

Az elmúlt két hónapban cikkek helyett a szabálykönyvön dolgoztunk, ami végül elérte azt a formáját, ami a célom lett volna, így végre visszatérhetek a cikkekhez, ráadásul egyből egy lore gyűjteménnyel, összefűzve egy kicsit a szabálykönyvvel és az új Hősök és Históriák boosterrel egyaránt.

Az új formátumú szabálykönyv (ami itt tölthető le) is tartalmaz pár friss és fontos információt a világról, például az alábbi háttértörténetet: 

"A dárda háborúkat követően rövid ideig béke honolt Nymirra kontinensén, melyet a különböző népek vezetői vérre menő aréna játékokkal próbáltak fenntartani, miközben az emberek kisebb-nagyobb sikerrel igyekeztek szövetségre lépni velük, köztük a Tündékkel, Törpökkel és a Kentaurokkal. A szövetséghez pár év alatt újabb népek csatlakoztak a Gnóm próféciának köszönhetően, ami egy veszedelmes sátáni erő eljövetelét jósolta. A Szövetség mellett megalakult az Ork klánok konföderációja, melyhez különböző Kobold törzsek is csatlakoztak. Ezen erős szövetségek komoly hatást gyakoroltak az aréna játékokra is, újabb és újabb Zsoldos csapatok jelentek meg a nevezők között. A játékok továbbra is a törékeny béke illúzióját próbálták fenntartani, ezzel elterelve a népek figyelmét a közelgő sátáni próféciáról: a Boszorkánymester eljöveteléről."


Azóta már tudjuk, hogy meg is érkezett a Boszorkánymester, bár jó kérdés, hogy ténylegesen ő lenne az igazi ellenség? Mindenesetre a világ, amelyből érkezett, szintén küzd a gonosz ellen, mely történetét a Fates and Ways névvel ellátott rövidke novellák írják meg, amelyeket időrendben az alábbi linkekenel is érhettek:

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-i-resz-konnycseppek/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-2-resz-bucsu-a-bolcstol/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-3-resz-poharazo-es-bonyodalom/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-4-resz-bucsu-a-bolcstol-ii/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-5-resz-aki-maga-az-ut/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-6-resz-a-szurke-erdo-melyen/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-7-resz-fatum-7/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-8-resz-sikolyok-a-multbol/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-9-resz-a-veretlen/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-10-resz-gyasz-es-unnep/

https://www.osokhajnala.hu/l/fates-and-ways-11-resz-mikor-a-kapuk-megnyilnak-i/

A következő záró novella a 12. rész (Mikor a kapuk megnyílnak II. rész) lesz, mely teljes mértékben össze fogja kötni a két világot. Ez az utolsó történet az Árnyas fellegek booster megjelenésével egy időben (2023 Q1) fogja elmesélni a történteket.

Itt hirtelen szerepet fognak kapni a már egy esztendővel ezelőtt emlegetett hősök is, akikről alapvető információkat olvashattok az alábbi cikkben:

 https://www.osokhajnala.hu/l/hosi-tanok-a-szovetsegek-korabol-es-a-bekeidokbol/


Mellettük egyébként több cikk készült az illusztrációkban rejltő történetekről, ahol kicsit a nemesi házakról is csepegtettem pár dolgot:

https://www.osokhajnala.hu/l/az-illusztraciokban-rejlo-tortenetek/

https://www.osokhajnala.hu/l/az-illusztraciokban-rejlo-tortenetek-ii/

Valamint tavaly karácsonykor íródott egy novella, mely a Remeték Titkos Társaságával (RTT) kitalált herbalistának egy ifjú kori történetét meséli el, amely a Dice and Decks közösségnek is ajándékul szolgált, amiért 2022 év elején helyszínt adtak az Ősök Hajnalának, hogy megalakulhasson a dél-pest régió:

https://www.osokhajnala.hu/l/novella-meg-mindig-nem-szoktad-meg/


Szóval szemmel láthatóan elég sok írás született az elmúlt egy évben a világról, és a jó hír, hogy ezek a tartalmak folytatódni fognak a Hősök és Históriák booster holnapi (!!!) eljövetelét követően. A kiegészítő borítóján Elektra látható, akiről több információ is elérhető a fentebbi cikkekben, de szerintem az egyik legfontosabb, hogy az I. Dárdás háború lezárását követően hőssé vált és több híres mondása is a mindennapi köznyelvbe épült. Ezek közül a leghíresebb szállóigéje olvasható a kiegészítő hátlapján, mely meglehetősen rendhagyó, ugyanis nem teljesen tudható, hogy pontosan mi hangzott el, csak egy törött emléktábla őrzi az idézet első felét, melyen a következő olvasható:

"Nem azért jöttünk, hogy megmentsünk bárkit. Azért jöttünk, hogy legyen újra

Bárki úgy folytatja, ahogy szeretné :)

Ádi